ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

ZEPHYRINE SET CLASSIC STARTER PACK - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN 

Assalamualaikum ! Wanita dgn skincare tak dapat terpisahkan . Sebelum menggunakan skincare lebih baik kenali kondisi dan jenis kulit wajah dulu . Bukan semua produk akan sesuai utk kulit kita lebih lagi utk kulit sensitive macam Lisa . Baru ni Lisa ada ternampak skincare ZEPHYRINE  , skincare utk kulit sensitif tanpa paraben . Yg menarik dr produk ini ialah tiada alcohol , non – heavy metal , tiada silicon ,paraben dan tidak di test pd haiwan .  Wah best bukan , sebab kebanyakan produk sekarang mengandungi alcohol & juga paraben .. kena hati-hati tau .  . Kali ni Lisa akan cuba set Zephyrine Classic Starter Pack .

Zephyrine Classic Starter Pack

Set kecantikan skincare Zephyrine Classic Starter Pack ni terdiri dr tiga jenis iaitu : 
  • #1  ROSE ESSENCE TREATMENT LOTION – Z11
  • #4 WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM  -z44
  • #6 CATTLE PLACENTA EXTRATCTION  REPAIRING MASK – z6
Meh Lisa story satu satu kandungan dan kelebihan masing-masing produk tu .

ABOUT ZEPHYRINE 

Zephyrine ditubuhkan pd thn 2011. Produk yg memberikan tumpuan kepada penjagaan kulit yg lembut.  Zephyrine menyediakan lima siri produk termasuk klasik, pemutihan, anti-penuaan, pelembab, dan pembersih. Dgn formula Profesional dan bahan mewah yg digunakan, Zephyrine mencipta produk pengalaman penjagaan kulit yg terbaik utk semua jenis kulit wanita / lelaki.

ROSE ESSENCE TREATMENT LOTION

ZEPHYRINE RoseBEssenceBTreatmentBLotion - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN
Rose Essence Treatment Lotion mengandungi : 150ml . Diperbuat dr kandungan yg istimewa didalamnya seperti :
Bulgarian Ruby-Damascus Rose Hydrosol Water Base , yg berfungsi utk :
  1. Menambah kelembapan kulit
  2. Mengimbangi status kulit dan melegakan kulit sensitif
Pearl Extration dr uwajima., yg berfungsi utk :
  1. Kawalan kawasan pigmen 
  2. Memutihkan kulit dr dlm ke luar
Lisa suka bau Rose Essence Treatment Lotion ni , baru wangian rose dan menyegarkan pula . Dia sejenis air lebih kurang macam toner. Cara penggunaan :  Lisa letak dlm tapak tangan dan kemudian ratakan keseluruh muka dan leher. Utk yg suka letak dlm kapas pun blh juga .

Kelebihan yg terkandung dlm Rose Essence Treatment Lotion : 

  • Moisturizing 
  • Soothing 
  • Brightening 
20180924 084553 01 - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

Bahan-bahan: Aqua, Kubis Mentega, Natrium Methylparaben, Asid Citric, Propanediol, Aloe Barbadensis Daun Daun, Potassium Sorbate, Natrium Benzoate, Butilena Glikol, Glycerin, Glycosyl Trehalose, Hydrolyzed Star Hydrolyzate, Glycereth-26, Propylene Glycol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer , Pentiumin Glycol, Hydroxyethylcellulose, Sodium Acetate, Isopropanol, Selulosa, Allantoin, Niacina mide, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Ekstrak Adansonia Digitata Hydrolyzed, Carbomer, Saccharide Isomerate, Sodium Citrate, Extract Fruit Punica Granatum, EDTA-4Na, Disodium EDTA, Palmitoyl Tetrapeptide- 7, Etanol, Lecithin, Ectoine, Cyclopeptide- 5, Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth- 20, Dipeptide-2, digluconate Chlorhexidine, Iodopropynyl Butylcarbamate, PEG-40 Castor Oil Hydrogenated, Coenzyme Q10

WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM

ZEPHYRINE WhiteBTruffleBRepairingBCream REVIEW - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABENZEPHYRINE WhiteBTruffleBRepairingBCream - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM Krim ini mengandungi 50 ml , dan berfungsi menyediakan nutrisi utk kulit . Kandungan istimewa seperti :

White Truffle
1. Meningkatkan keupayaan pembaikan diri kulit
2. Meningkatkan kelembapan kulit
YEAST (Pitera)
1. Aktifkan sel kulit, meningkatkan keanjalan kulit
2. Anti-oksidasi dan pelembab yg berkesan
Cara Pemakaian : Sapukan muka dan leher selepas dicuci bersih . Gunakan setiap hari.
White Truffle Repairing Cream ni mempunyai bau yg sedap dan wangi . Juga krim tu tak melekat dekat muka . Tu yg buat Lisa bertambah suka … kadang ada sebagian krim ni yg akan lekat kalau dipakai dan buatkan kita tak selesa.
PERHATIAN : Hanya penggunaan luar. Segera berhenti menggunakan dan berunding dgn pakar dermatologi jika ketidakselesaan berlaku.

BAHAN: Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclot etrasiloxane, Dimethiconol, Jus Daun Aloe Barbadensis, Potassium Sorbate, Natrium Benzoate, PEG / PPG-18/18 Dimethicone, Glycerin, Propanediol, Ekstrak Kernel, Oksenetanol, Ethylhexylglycerin, , Natrium Hyaluronat, Crosspolymer Natrium Hyaluronat, Pentilena Glikol, Propylene Glikol, Protein Gandum Hidrolisis, Dicaprylyl Ether, Helianthus Annuus (Sunflower) Minyak Benih, Tocopherol, Cetyl PEG / PPG-10/1 Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Chlorphenesin, , Methylparaben, Natrium Klorida, Ekstrak Aestivum Tuber, Asid Citric, PPG-10 Metil Glucose Ether, Fragrance, Palmitoyl Tetrapeptide- 7, Etanol, Lecithin, Ectoine, Cyclopeptide- 5, Hesperidin Methyl Chalcone, Steareth- 20, Dipeptide-2, Chlorhexidine digluconate, Iodopropynyl Butylcarbamate, 1,3- Butilena Glikol, PEG-40 Castor Oil Hydrogenated, Coenzyme Q10

CATTLE PLACENTA EXTRACTION REPAIRING MASK

ZEPHYRINE PlacentaBExtractBRepairingBMask - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN
CATTLE PLACENTA EXTRACTION REPAIRING MASK , Mengandungi , 26ml / pcs, dan setiap kotak tu terdapat 3pcs face mask .  BAHAN-BAHAN UTAMA: Plasenta Protein, Ekstrak Mutiara, Sodium Hyaluronate, Ekstrak Cucumber, Rumpai Laut, Hispagel 200
Face Mask ini berguna menyediakan nutrisi utk kulit .
Cara pemakaian pun senang je : seperti kebanyakan face mask ,,, korang buka dan lekatkan di muka selama lebih kurang 15-20 minit .

ZEPHYRIREB KANDUNGANBPlacentaBExtractBRepairingBMask - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN
BAHAN: Aqua, EDTA-2Na (INCI: DISODIUM EDTA), Allantoin, Hispagel 200 (INCI: (Gliserin (dan) Glyceryl Polyacrylate), C940 (INCI: Carboxyvinyl Polymer) , Penyelesaian Natrium Hyaluronat (INCI: Sodium Hyaluronate Solution), Glycerol (INCI: Gliserin), Zemea (INCI: Propanediol), 1,3-Butanediol (INCI: 1,3-Butanediol), Timunus (INCI: Propylene Glycol, Curcumas Sativus (Cucumber)), E9010 (INCI: Phenoxyethanol / Ethylhexylglycerin), Ekstrak Mutiara (INCI: Air, Gliserin, Mutiara Hidrolisis, Garam Laut), Protein Plasenta

SGS CERTIFICATION

Zephyrine mempunyai SGS CERTIFICATION jadi takperlu risau utk menggunakannya ya.

900799 - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN
900801 - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

Tak sabarnya Lisa nak cuba . Nantikan review Lisa sepenuhnya selepas sebulan penggunaan . Byee.. see u next month !

20180923 235334 - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN

20180924 201816 1 - ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN
Jom sama-sama try pakai dan jangan lupa kongsikan result korang pula. Cantik sama-sama   gorgeous sama-sama. 
Produk ini blh didapati dan dibeli secara online directly di 
Website Zephyrine’s (www.zephyrine.com.my).
Instagram : ZEPHYRINE.MY  
Facebook : Zephyrine Malaysia 


Loading...

Tags: #Kulit #PARABEN #Sensitif #Skincare #TANPA #ZEPHYRINE

author
Author: 
    Filem melayu terbaru 2018 – Angin Cinta
    hello guys, please subscribe Me And And Leave A Like, If You Like
    Biodata Fattah Amin
    Fattah Amin (nama sebenarnya Abdul Fattah bin Mohd Amin, lahir 14 September 1990)
    Nella Kharisma – Jaran goyang [OFFICIAL]
    Copyright © 2017, DD Star Record Title : JARAN GOYANG Artist
    Mungkin saya akan kembali dengan… kalau ada jodoh | Dato’ Hans Isaac
    Apa Yang MeleTOP Episod 262 Subscribe Astro MeleTOP, http://bit.ly/ytmeletop Episod penuh MeleTOP di

    Leave a reply "ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN"