ZEPHYRINE – KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI

PRODUK KECANTIKAN YANG BERKESAN UNTUK KULIT SENSITIF
ASSALAMUALAIKUM ! Seperti yg Lisa tulis di entri sebelum ini  tentang satu produk kecantikan iaitu  ZEPHYRINE , SKINCARE KULIT SENSITIF TANPA PARABEN  ,tiba masanya utk Lisa share pd korang result review selepas pakai selama kurang lebih 1 bulan .  Produk kecantikan yg berkesan utk kulit sensitif satu ini  tiada alcohol , non – heavy metal , tiada silicon ,paraben dan tidak di test pd haiwan  . Ok ..ok … teruja sungguh nak menulis kali ini nak kongsikan review Lisa .  

ZEPHYRINE – KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI 

Memandangkan baru start nak pakai , Lisa pilih Zephyrine Classic Starter Pack yg memang sesuai utk kulit Lisa yg agak sensitif ni . Kulit ni cepat bagi tindak balas jika produk tu tak sesuai digunakan . Produk yg ada didalam Zephyrine Classic ni iaitu : 

#1  ROSE ESSENCE TREATMENT LOTION – Z11
#4 WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM  -Z44
#6 CATTLE PLACENTA EXTRACTION  REPAIRING MASK – Z6
Jom baca pengalaman Lisa menggunakan Zephyrine !

1. ROSE ESSENCE TREATMENT LOTION #1 ( Z11)

ZephyrineBroseBessenceBtreatmentBlotion - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI
Diperbuat dr Pearl Extration dari uwajima & Bulgarian Ruby-Damascus Rose Hydrosol Water Base , utk kekalkan kelembapan kulit wajah. Untuk elakkan kulit dr kering dan kusam , korang harus pakai toner atau lotion utk kekalkan kelembapan kulit dan elakkan dehidrate pd kulit wajah . Rose Essence Treatment Lotion ni ada bau-bau rose dan tak pedih dikulit sebab tak mengandungi alcohol . Wangi dan fresh gitu ! 

reviewBRoseBessenceBtreatmentBlotion - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI

Cara Penggunaan : Tuang pd kapas dan sapukan di wajah . Kadang Lisa suka tuang je di telapak tangan kemudian ratakan di wajah … tekan dap-dap bagi lotion tu meresap dlm kulit .
Review Lisa : 10/10 star !
 Aroma rose wangi dan buat kulit segar dan tak melekit di tangan . Tak pedih di wajah ( no alcohol , No Paraben ) . Sesuai dgn kulit wajah Lisa tiada tanda-tanda iritasi atau ketulan jerawat dihari pertama pemakaian . Wajah jadi lembut , berseri dan lebih anjal !

2. WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM #4 ( Z44) 


reviewBzephyrineBwhiteBtruffleBrepairingBcream - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI

Cream ini sama seperti moisturizer , selain dr melembabkan , memperbaiki sel kulit wajah , juga blh meningkatkan keanjalan kulit wajah .  Zephyrine WHITE TRUFFLE REPAIRING CREAM  mengandungi Aqua dan diperbuat dr white truffle dan yeast ( pitera )  . Bau pon sedap , juga tak melekat .

NOTA : Zephyrine White Truffle Repairing Cream ini hanya utk kegunaan luar sahaja tau .. kalau terjadi iritasi pd kulit seperti kemerahan , bintik jerawat atau gatal ..hentikan pemakaian dan kunjungi doctor utk rawatan lebih lanjut .
zephyrineBwhiteBtruffleBrepairingBcreamBreview - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI
Cara pemakaian : Sapu secara merata pd kulit muka selepas penggunaan Lotion Rose Essence Treatment Lotion .

REVIEW LISA : 10/10 STAR
Sebulan pemakaian White Truffle Repairing Cream , kulit rasa lebih lembut , anjal .. tidur pun lena . Tiada alergic pd kulit wajah Lisa , means sesuai la pd kulit kan .. Hehehe. Best tak melekit ,,, Biasanya Lisa sapukan diwajah sebelum tidur dan pagi hari sebelum makeup harian . Hasilnya memang memuaskan ,, suka suka…

3. CATTLE PLACENTA EXTRACTION  REPAIRING MASK #6 ( Z6) 


zephyrine cattle placenta extraction repairing mask - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI
Dalam sekotak ni ada 3 keping mask CATTLE PLACENTA EXTRACTION  REPAIRING MASK , BAHAN-BAHAN UTAMA: Plasenta Protein, Ekstrak Mutiara, Sodium Hyaluronate, Ekstrak Cucumber, Rumpai Laut, Hispagel 200

20181023 004034 - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI
Face mask Zephyrine berada di lapisan berwarna biru dan putih tu .. mask tu berada di tengah-tengah  . Utk menjaga kualiti dan kandungan face mask tu kot rasanya . WANGI !

reviewBzephyrineBcattleBplacentaBextractionBrepairingBmask - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI

Cara pemakaian : Buka lapisan Pearl dan lapisan biru tu . Kemudian lekatkan di wajah. Biarkan selama 15-20 minit . Dan tanggalkan sambil tepuk-tepuk perlahan di wajah bagi kandungan facemask tu cepat meresap.
Time pakai mask ni kulit wajah rasa ditarik-tarik dan terasa anjal gitu . Best !

84CBDCE5 FB75 4BCB B440 683FE7210C3F - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI

REVIEW LISA : 10/10 STAR . 
Bukan semua mask sesuai utk kulit muka Lisa , tak kisah jenama apapun . Dah banyak yg Lisa pakai selama ni tapi 10 peratusan je yg sesuai dr banyak-banyak jenis produk yg dah cuba . Cattle Placenta Extraction Repairing Mask , ngam dgn kulit wajah Lisa . Memang WOW sangat seperti tak percaya yg mask ni blh sesuai dgn kulit wajah Lisa . 

20180924 201816 - ZEPHYRINE - KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI
Sebelum ( Gambar ini diambil 1 bulan lepas ) 
REVIEW ZEPHYRINE
Selepas penggunaan Zephyrine sebulan  ( october )  .

Untuk dapatkan hasil yg maksimal kena pakai secara rutin jangan skip-skip ye . Sebelum membeli pastikan korang ketahui jenis dan keadaan kulit wajah korang . Disebabkan kulit masing-masing orang berbeza , korang blh cuba gunakan di bawah telinga atau di pergelangan tangan bagian dlm . Jika berlaku alergic , stop penggunaan dan  sila jumpa doctor. 

REVIEW LISA Selepas Sebulan Memakai Zephyrine . 

Dari lotion toner  , moisturize cream sampai ke mask Lisa berpuas hati keseluruhannya dan bagi 10 bintang ! Sebab seuai dgn kulit Lisa , berikan nutrisi , repair kulit ,  melembabkan kulit ,mencerahkan dan semakin anjal juga gebu . Hidrate kan kulit wajah jadi tak kusam dan berseri walaupun bangun tidur . Tak melekit ditangan dan bauan ROSE atau mawar yg memang sesuai utk kecantikan . Totally review memang berpuas hati ! I LOVE IT .. Korang jangan lupa cuba tau .. 

HIGHLY RECOMENDED ! 

Produk ini blh didapati dan dibeli secara online di 

Website : Zephyrine 

Instagram : ZEPHYRINE.MY  

Facebook : Zephyrine Malaysia 

Loading...

Tags: #berseri #CERAH #Kulit #Sihat #Wajah #ZEPHYRINE

author
Author: 
    Roro Fitria Bongkar 5 Artis Terkenal Yang Konsumsi Narkoba Bersamanya? @ Insert 20 Februari 2018
    Kabar Terbaru Roro Fitria, Roro Fitria Ungkap Akan Bongkar Para Artis Yang Konsumsi
    Mama Tanpa Dirancang (TV1) | MyInfotaip
    TAJUK : MAMA TANPA DIRANCANG WAKTU TAYANGAN : Sabtu, 18 Januari 2020, 9:00
    Telunjuk Iblis (Astro Citra) | MyInfotaip
    Saksikan filem seram ‘Telunjuk Iblis’ lakonan Kamal Adli dan Tiz Zaqyah pd Sabtu,
    Drama Seadanya Aku (TV3) | MyInfotaip
    Nantikan drama adaptasi novel Seadanya Aku karya Rissa Ahdiya di slot Akasia TV3.

    Leave a reply "ZEPHYRINE – KULIT WAJAH SIHAT, CERAH & BERSERI"