Youtube: Sistem Strike Baharu Memberi Amaran Kepada Pemilik Video Sekiranya Mereka Melanggar Peraturan

Sistem Strike YouTube ‘mengingatkan’ utk memberi amaran kepada pencipta terlebih dahulu apabila kandungan mereka melanggar peraturan.


Sistem Strike YouTube Memberi Amaran Kepada Pencipta Sekiranya Mereka Melanggar Peraturan


Sistem penalti yang dikemaskini telah dilancarkan pd 25 Februari 2019, dan termasuk lebih byk ketelusan mengenai pelanggaran dasar.

YouTube sedang mengemaskini sistem penalti utk pencipta yg melanggar dasar kandungan. Bermula pd 25 Februari, pencipta yg melanggar peraturan kandungan akan terlebih dahulu menerima amaran – sebelum menerima pemogokan – dan kandungan yg menyinggung akan dikeluarkan, tanpa penalti lain di saluran tersebut.

Mengapa anda perlu mengambil perhatian
YouTube melaporkan bahawa 94 peratus pencipta yg menerima mogok pertama utk melanggar dasar kandungan tidak akan mendapat mogok kedua. Dgn sistem amaran baru, pemasar video yg secara tidak sengaja melanggar dasar kandungan tidak lagi mempunyai “Strike Pertama” pd rekod mereka – sebaliknya, mereka hanya akan menerima amaran sekali sahaja kali pertama mereka menyiarkan kandungan yg bertentangan dgn Panduan Komuniti YouTube . 

Kandungan yg memecahkan peraturan akan dialih keluar dan saluran itu tidak akan menerima apa-apa denda yg lain. Bagi pencipta yg melanggar dasar selepas menerima amaran, sistem penalti tiga hala YouTube berkuat kuasa:

Gagasan pertama akan termasuk membekukan satu minggu keupayaan utk memuat naik kandungan YouTube baru. Pemberhentian kedua dlm mana-mana tempoh 90 hari melibatkan pembekuan selama dua minggu utk memuat naik kandungan. Selepas Strike ketiga dlm tempoh 90 hari, saluran pencipta akan ditamatkan.

Untuk amaran, tidak ada set semula 90 hari. Satu amaran adalah semua pencipta dpt, dan, sbg laporan YouTube, majoriti pencipta tidak melanggar garis panduan komuniti utk kali kedua.

Lebih byk peluang utk mempelajari dasar YouTube
Walaupun 98% drpada anda tidak pernah melanggar Garis Panduan Komuniti kami, mereka adalah penting utk menjadikan YouTube sebuah komuniti yg kuat dan mengimbangi kebebasan bersuara dgn kebebasan utk dimiliki. Itulah sebabnya – dr zaman terdahulu kita-kita bergantung kepada sistem tiga serangan dan notis e-mel utk memberi peluang kepada setiap orang utk mengkaji dan memahami apa yg berlaku sebelum mereka menghadapi akibat yg lebih teruk. Dan ia berfungsi: 94% drpada mereka yg menerima serangan pertama tidak akan mendapat yg kedua.

Mereka ingin memberi anda lebih byk peluang utk belajar mengenai dasar dan privasi, sehingga bermula 25 Februari 2019 yg lalu, semua saluran akan menerima amaran satu kali pd kali pertama mereka menyiarkan kandungan yg melintasi garisan, tanpa penalti ke saluran mereka kecuali utk penyingkiran kandungan itu. Ini adalah utk memastikan semua orang mengambil masa utk mempelajari Garis Panduan Komuniti mereka, kemudian dgn cepat dpt menghasilkan kandungan yg hebat dan melibatkan diri dgn cara yg mematuhi peraturan mereka.

Bersama dgn amaran baru ini, mereka juga memperluaskan sumber dasar yg terdapat di pusat bantuan utk memberi lebih byk maklumat mengenai tingkah laku yg akan menghasilkan Strike. Ini termasuk contoh baru dan terperinci mengenai jenis kandungan yg biasanya kita lihat yg melanggar peraturan dan privasi Youtube.

Serangan konsisten merentasi semua YouTube
Kami juga membuat penalti kerana melanggar Garis Panduan Komuniti kami di mana sahaja ia berlaku. Walaupun kebanyakan pemogokan hasil drpada video, Garis Panduan Komuniti kami meliputi semua kandungan di YouTube, termasuk cerita, lakaran kecil tersuai, atau pautan ke tapak web lain yg termasuk dlm perihalan atau infocard video.

Sebelum ini, tidak semua serangan mempunyai penalti yg sama di saluran anda. Sbg contoh, serangan pertama pd video akan mencetuskan pembekuan selama 90 hari pd strim secara langsung, dan serangan kedua akan menyebabkan pembekuan dua minggu pd muat naik video baru. Mereka telah mendengar komen orang ramai bahawa perkara ini membingungkan dan penalti tidak sepadan dgn punca Strike. 

Sekarang, berdasarkan maklum balas anda, semua serangan Garis Panduan Komuniti akan dikenakan penalti yg sama: Seperti yg disebutkan, semua orang yg memuat naik kandungan ke YouTube kini akan menerima amaran pertama kali kandungan mereka melintasi garisan. Walaupun kandungan akan dikeluarkan, tidak akan ada penalti lain di saluran tersebut. Terdapat hanya satu amaran dan tidak seperti serangan, amaran tidak akan ditetapkan semula selepas 90 hari.

Pemberitahuan pertama akan menghasilkan satu minggu membekukan keupayaan utk memuat naik sebarang kandungan baru ke YouTube, termasuk streaming langsung, dan aktiviti saluran lain. Strike Penalti akan luput/tamat selepas 90 hari.

Pemberitahuan kedua dlm mana-mana tempoh 90 hari akan menyebabkan pembekuan dua minggu keupayaan utk memuat naik sebarang kandungan baru ke YouTube.

Pemberitahuan ketiga dlm mana-mana tempoh 90 hari akan mengakibatkan penamatan saluran. 

Ketelusan mengenai status saluran anda
Akhirnya, pasukan Youtube sentiasa ingin menjelaskan mengapa Strike berlaku, itu yg dimaksudkan mengapa ianya berlaku dlm saluran anda, dan langkah-langkah seterusnya yg tersedia-termasuk menarik keputusan jika anda menganggapnya adalah kesilapan. Utk itu, mereka membuat pemberitahuan e-mel dan desktop dgn lebih jelas, dan mereka akan memberikan lebih byk maklumat mengenai dasar yg dilanggar. Kemas kini ini adalah sebahagian drpada kerja yg sedang dijalankan utk memastikan bahawa YouTube adalah tempat terbaik utk menonton, mendengar, berkongsi, dan membina komuniti melalui cerita dan video anda.

Loading...

Tags: #Amaran #Baharu #Kepada #Melanggar #Memberi #Mereka #Pemilik #Peraturan #SEKIRANYA #sistem #Strike #video... #YouTube

author
Author: 
  Arti Kata Gaul Tenyom
  Kamu pasti sering banget mendengar atau melihat kata Tenyom, baik itu di dunia
  Early Reading Materials (Part 4)
  Teaching your child to read early and well has multiple benefits and is
  Rambut Terbakar di Atas Panggung, Artis Ini Terus Bernyanyi: Ini Bgan dr Kesenangan!
  slidegossip.com – Siapapun yg menjalani suatu profesi memang harus bisa memberikan totalitasnya. Seperti
  Dr Mahathir letak jawatan Perdana Menteri
  SHAH ALAM – Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dilaporkan baru menyerahkan surat

  Comments are closed.