Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah

20171224121523 1 - Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah

Assalamualaikum & hello korang,
Well actually Januari 2019 nanti BBL ada plan dgn housemate nak pergi USS. Awal thn ni dah pergi Singapura tapi tak bercadang nak masuk USS cuma pusing satu republik tu je. Blh rujuk entri tempat menarik mesti korang singgah sekitar Singapura. So bila balik KL baru kami decide nak datang sekali lagi just visit USS samata-mata sehari dlm theme park ni. Tiket flight dah book tadi, murah la dapat harga RM49 pergi dan balik RM150. Mula-mula ingat nak beli tiket melaui website USS tapi bila terbaca threat kat twitter terus discover betul tak. 


Sebenarnya excited nak share dgn korang tentang satu website/app Klook ni. BBL baru je book pass sehari masuk ke Universal Studio Singapore (USS) harga RM207 – harga biasa RM232* (SGD76). Murah juga la memandangkan ringgit malaysia sekarang tak berapa strong. 
websiteBjualBtiketBuniversalBstudiosBsingaporeBmurah - Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah

Well ada dua cara utk korang beli pass USS sama ada melalui website Klook atau applikasi Klook. Nak senang better download app Klook ke smartphone korang – link ini dan masukkan PROMO KOD M6GRW masa pembayaran utk redeem potongan diskaun RM13.40 utk pembelian tiket. Eh jimat lagi. 

Dah beli pass sehari ni korang tak perlu lagi beratur beli tiket kat kaunter. Hanya perlu print atau tunjuk voucher pass dlm smartphone sahaja. Tiket pass sehari ni sah sehingga 3 April 2019 tau. Dgn pass ni blh try semua permainan blockbuster movie seperti Puss In Boots Gaint Journey, Transformers, Jurassic Park, Sesame Street dan banyak lagi sepuas hati korang. 
Yang bestnya selain harga tiket murah, Klook juga bagi tips cara nak ke USS & ada free bas services shuttle dari stesen MRT HarbourFront khas bagi mereka yg beli pass masuk USS dgn Klook. Fuh jimat lagi duit kat situ. Korang just tunjuk tiket USS di app Klook & naik bas free. 

klookBfreeBshuttleBbusBkeBuniversalBstudioBsingapore - Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah

 Cara nak ke Universal Studio Singapore dgn public transport
1. Naik bus awam – RWS8, 188R, 963R
2. Stesen MRT terdekat – MRT Harbourfront (NE1/CC29)
3. Sentosa Express : Waterfront Station


Oh ya Universal Studio Singapore dibuka setiap hari bermula jam 10 pagi sehingga 7 petang. Dari apa yg BBL baca rata-rata orang cakap memang tak puas sehari spend kat USS ni. Banyak attaction dan aktiviti menarik blh try. Cuma BBL sugest anda datang hari Selasa atau Rabu dan elakkan hujung minggu musim cuti sekolah dan public holiday Singapura. Dah sah-sah ramai orang kan.

20171224121222 - Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah

Lupa nak bagitau thn Mei 2019 pun BBL akan ke Osaka Jepun dan akan ke Universal Studio Jepun utk mencuba tarikan The Wizarding World of Harry Potter. Yeay tak sabarnya. Tiket pun dah beli dlm applikasi Klook ni. Jimat masa & jimat duit ya.


Tak sangka app Klook sangat membantu kalu korang travel ke tempat menarik dan taman tema dlm Malaysia serta luar negara. BBL perasan harga tiket murah banyak dr kebiasaannya. So korang yg dah beli tiket ke USS tu saya ucapkan selamat bercuti & have fun ya!
*rate semasa entri ditulis Nov 2018
Loading...

Tags: #Jual #Masuk #Murah #Paling #Singapore #Studio #tiket #Universal #Website

author
Author: 
    KURASi – Fashion Terkini Semua Original Dari Jepun
    Assalamualaikum & hai semua…  Pengalaman travel ke Osaka Jepun thn lps sangat bermakna
    Lina eks Sule Diduga Korban Pembunuhan Berencana, Teddy Malah Bahas Soal Hutang Piutang!
    slidegossip.com – Hingga saat ini pihak kepolisian masih menyelidiki kasus kematian mantan istri
    Ashanty Sakit Karena Disantet? Nyai Kidul: Orang Sunda, Pernah Berharap Jadi Istri Mas Anang!
    slidegossip.com – Kabar mengejutkan menghampiri artis cantik Ashanty. Istri Anang Hermansyah itu diketahui
    Modul lengkap KPM Panduan Pelaksanaan Program Mentor Mentee Di Sekolah
    Kementerian Pelajaran Malaysia berusaha melahirkan rakyat Malaysia yg berilmu pengetahuan, berketerampilan, berakhlak mulia,

    Leave a reply "Website Jual Tiket Masuk Universal Studio Singapore Paling Murah"