Wajarkah Caryn Yean Dikecam Bertubi2 Oleh Netizens?

Oleh : Syapik Hassan
 

Ape akan aku buat kalau aku kenal atau tinggal dekat dgn Caryn Yean?

Aku akan ajak dia lepak, borak dgn dia, belanja dia mkn, mohon maaf kat dia bg pihak netizen atas kecaman yg dia terima, dan explain perbuatan dia tu salah tapi blh dimaafkan. Sebab apa? Sebab dia bukan muslim. Dia tak faham agama kita. Dia tak faham aqidah. Dia tak belajar tauhid. Dia memberi komen hari tu atas hasutan nafsu dia.

Caryn 3 - Wajarkah Caryn Yean Dikecam Bertubi2 Oleh Netizens?

Lepas tu aku akan explain, Allah Maha Berkuasa utk menyembuhkan, namun Allah juga Maha Berkehendak. Allah tahu apa yg terbaik utk hambaNya, dan Allah berhak memilih siapa-siapa utk jadi ‘kekasih’nya. Caryn Yean ni bukan Islam, memang normal kalau orang bukan Islam perlekehkan Allah begitu, sebab dia dlm keadaan serba tak tahu.

Most of the time, cara pendekatan aku ni lebih berkesan utk menyejukkan hati orang sebegini dan menyedarkan mereka tentang kebahayaan menyentuh berkenaan isu sensitif agama Islam. Ini cara Ustaz Ebit Lew approach orang dlm berdakwah. Dgn izin Allah, dah ramai orang bukan Islam yg aku berjaya bantu menjadi Islam.

Berbeza dgn MELAYU yg LAHIR dan MEMBESAR dgn DIDIKAN ISLAM, kecik-kecik belajar ngaji Al-Quran, belajar Pendidikan Islam dan Fardhu Ain sejak sekolah rendah, hafal surah-surah pendek, mengaku Islam, dlm IC tulis Islam, tapi:

1. Tolak pelaksanaan hukum syariah

2. Kutuk dan caci ulama

3. Sokong dan membela puak LGBT

4. Mengkafirkan dan menerakakan individu tertentu

5. Persenda agama sendiri

6. Hina institusi tahfiz

7. Memperguna hadis utk cover kelemahan/kesilapan sendiri

8. Perlekeh sunnah Nabi saw contohnya perlekeh janggut Nabi saw dgn berkata zaman tu takde pisau Gillette

9. Tolak hadis

10. Mengatakan tafsir Al-Quran dah tak relevan

11. Mkn rasuah dan beri rasuah

12. Meminjam dgn bank guna pinjaman ribawi

13. Berzina

14. Buang anak luar nikah

15. Bangga jadi LGBT

maka golongan ini jauh lebih teruk berbanding Caryn Yean. Sebab mereka ni telah dikurniakan hidayah dan nikmat Islam, tapi kemudian mereka berpaling. Alangkah ruginya golongan ini sebab akan diazab dlm api neraka juga.

Semoga kita semua memperoleh rahmat dan hidayah dr Allah, dan semoga Allah memberi cahaya hidayah kepada Caryn Yean.

Loading...

Tags: #Bertubi2 #Caryn #Dikecam #Netizens #oleh #Wajarkah #Yean

author
Author: 
    Arti Kata Gaul Titit Meong
    Kamu pasti sering banget mendengar atau melihat kata Titit Meong, baik itu di
    Arti Kata Gaul Tenyom
    Kamu pasti sering banget mendengar atau melihat kata Tenyom, baik itu di dunia
    Early Reading Materials (Part 4)
    Teaching your child to read early and well has multiple benefits and is
    Rambut Terbakar di Atas Panggung, Artis Ini Terus Bernyanyi: Ini Bgan dr Kesenangan!
    slidegossip.com – Siapapun yg menjalani suatu profesi memang harus bisa memberikan totalitasnya. Seperti

    Leave a reply "Wajarkah Caryn Yean Dikecam Bertubi2 Oleh Netizens?"