UNIC – Doa Rabitah

hqdefault 1017 - UNIC - Doa Rabitah

Doa Rabitah:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم
الحمد لله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف الأنبياء والمرسلين، وعلى آله وصحبه أجمعين.

اَللّهُمَّ إِنَّكَ تَعْلَمُ أَنَّ هَذِهِ الْقُلُوْبَ، قَدِ اجْتَمَعَتْ عَلَى مَحَبَّتِكَ، وَالْتَقَتْ عَلَى طَاعَتِكَ، وَتَوَحَّدَتْ عَلَى دَعْوَتِكَ، وَتَعَاهَدَت عَلَى نُصْرَةِ شَرِيْعَتِكَ.

فَوَثِّقِ اللَّهُمَّ رَابِطَتَهَا، وَأَدِمْ وُدَّهَا، وَاهْدِهَا سُبُلَهَا، وَامْلَأَهَا بِنُوْرِكَ الَّذِيْ لاَ يَخْبُوْا، وَاشْرَحْ صُدُوْرَهَا بِفَيْضِ الْإِيْمَانِ بِكَ، وَجَمِيْلِ التَّوَكُّلِ عَلَيْكَ وَاَحْيِهَا بِمَعْرِفَتِكَ، وَأَمِتْهَا عَلَى الشَّهَادَةِ فِيْ سَبِيْلِكَ.

إِنَّكَ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيْر،ِ اَللَّهُمَّ أَمِيْنَ وَصَلِّ اللَّهُمَّ عَلَى سَيِّدَنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلِّمْ.

Terjemahan:

“Ya Allah, sesungguhnya Engkau mengetahui bahawa hati-hati ini telah berhimpun kerana mengasihi-Mu, bertemu untuk mematuhi (perintah)-Mu, bersatu memikul beban dakwah-Mu, hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syari’at-Mu.

Maka eratkanlah Ya Allah akan ikatannya, kekalkan kemesraan antara hati-hati ini, tunjuklah kepada hati-hati ini akan jalannya (yang sebenar), penuhkanlah (piala) hati-hati ini dengan cahaya Rabbani-Mu yang tidak kunjung malap, lapangkanlah hati-hati ini dengan limpahan keimanan dan keindahan tawakkal kepada-Mu, hidup suburkanlah hati-hati ini dengan ma’rifat (pengetahuan sebenar) tentang-Mu. (Jika Engkau takdirkan kami mati) maka matikanlah hati-hati ini sebagai para syuhada’ dalam perjuangan agama-Mu.

Sesungguhnya Engkau sebaik-baik sandaran dan sebaik-baik penolong. Ya Allah perkenankanlah permintaan ini. Ya Allah restuilah dan sejahterakanlah junjungan Nabi Muhammad SAW, keluarga dan para sahabat baginda semuanya.”

http://www.kauthar.net/2011/06/doa-rabitah/

Rating video: /5

Sumber video: Youtube

Loading...

Tags: #Rabitah #Unic

author
Author: 
    Kumpulan Doa Harian #1-Menaklukan Setan-Anak Islam-Bersama Jamal Laeli
    Kumpulan Doa Harian-Menaklukan Setan-Anak Islam-Bersama Jamal Laeli Assalamualaikum adik-adik… Mari kita lihat video
    Zikir Melembutkan Hati : Zikir Yaa Latiff Fu Yaa Kaafi : Teks & Terjemahan : Zikir Merinding
    Zikir Melembutkan Hati : Zikir Yaa Latiff Fu Yaa Kaafi : Teks &
    Solat Taubat | Ensiklopedia Solat Sunat
    Ensiklopedia solat adalah video-video berdurasi 2 minit yang menyampaikan ilmutentang solat-solat sunat, cara-cara
    1. author

      Nor Rahmah2 years ago

      Saya suka sangat

      Reply
    2. author

      MukhreeZ2 years ago

      Sebelum Kalam Jama'i, diorang(peserta Kalam Jama'i) baca DOA ini

      Reply
    3. author

      Nurul Izzati2 years ago

      Dpt samtk slalu baca

      Reply
    4. author

      Nur habibah2 years ago

      semua kenangan disekoloh dulu menjadi kenangan terindah 😊

      Reply
    5. author

      ida hazwani2 years ago

      Rindunya asrama duluuuu, skarang dah masuk uni, takda dah semua ni hukhuk

      Reply
    6. author

      Damia Iman2 years ago

      Selalu dengar nasyid ni kak kak selalu nyanyi time sebelum solar magrib kt asrama smkptj. #sya darjah5

      Reply
    7. author

      Irfan Fahmie2 years ago

      Setiap kali sebelum maghrib n asar..slps bc al mathurat mesti baca doa nih..siap ngn irama lagi..rindulh..

      Reply
    8. author

      Abdul Hakim2 years ago

      kat sakti,baca doa ni sblom gi kelas,prep

      Reply
    9. author

      Atteelia Jasmine2 years ago

      rindu C-1-7

      Reply
    10. author

      John Lennon2 years ago

      Serious la tak boleh download

      Reply
    11. author

      Amirul Faiz Md Ghazali2 years ago

      teringat masa zaman Universiti….setiap kali lepas habis meeting dengan semua persatuan…akan baca doa ni ramai ramai….

      Reply
    12. author

      Nur Syafiqah Sohfian2 years ago

      teringat masa kat kem sementara nak tunggu azan tu baca doa ni

      Reply
    13. author

      Halimah Ngah2 years ago

      Rindunya .dkt asrama klu nk hbis baca mathurat mesti baca doa nie.sdp pulak tu asyik kome mndengornya

      Reply
    14. author

      nur shazliyyy2 years ago

      dulu kat sma selalu bacaa sanggup ulang 😪

      Reply
    15. author

      かわいいーねきみ わ2 years ago

      teringat time mrsm sekarang lepas siap majlis or apa je baca doa rabithah

      Reply
    16. author

      miss aqilah2 years ago

      Ingat mse sekolah setiap pagi kena baca doa tu

      Reply
    17. author

      ICETUBE _29822 years ago

      Kenapa ada 158 dislike? Kenapa? Why? X kan Ade haters jgk untuk doa ni?

      Reply
    18. author

      Mat Yen2 years ago

      Lps habis usrah mesti baca doa

      Reply
    19. author

      Talha Mohd2 years ago

      rindu..kwn2..kt asrama

      Reply
    20. author

      Abdul Razak2 years ago

      2018

      Reply

    Leave a reply "UNIC – Doa Rabitah"