Travel Trip Ke Singapore Part 1

Phewww baru je settle cerita balik dr Thailand, saya nak story pulak trip ke Singapore pulak. Balik je dr rumah mak dah kena gerak ke Johor sebab kalau ikut plan suami dia nak habiskan cuti ganti dia yg ada dgn bercuti. Penat tak habis lagi kot berjalan kat Thailand aritu dah ke Singapore pulak.  Ikutkan saja la. Sebelum ke Thailand lagi dah roger dgn adik yg ada di Parit Raja. Ajak dia jalan sekali. Bila dah confirm nak ikut sekali bagi dia duit utk buat passport sendiri. 

Travel Trip Ke Singapura
Kami gerak dr rumah mak ke Parit Raja dlm tengahari macam tu la. Jangka sampai ke Parit Raja dlm pukul 10.00 malam macam tu. Masa dlm perjalanan nak ke sana, saya baru nak deal dgn seorang kenalan bapa saudara suami, katanya kawannya blh bawak kami pusing-pusing Singapore. Tapi sayangnya dia tak dapat nak bawak kami sebabnya dia bercuti (siapa suruh deal last minit😅).

Walaupun begitu, dia dah pass job tersebut pd kawannya. Pheww lega. Mengikut kata bapa saudara suami, seeloknya kami sewa kereta bersama pemandu utk ke Singapore sebabnya bila kami bawa kenderaan sendiri takut susah nak dapat parking kereta. Memang sungguh pun susah nak dapat parking kat sana. Parking sebarangan pun tak blh, silap haribulan dapat surat saman. Naya oiii.

Lepas ambik adik di rumah sewanya di Parit Raja, kami terus gerak ke Johor Bahru pd malam tu. Perjalanan dr Parit Raja ke JB lebih kurang sejam lebih jugakla. Sampai je JB kami check in hotel di Bagus City Hotel betul-betul berdekatan dgn Komtar JB. Lepas check in semua, saya pun hantar location kepada pemandu kami utk pick up di hotel.

Kalau ikutkan janjinya suruh datang ke hotel pukul 7.00 pagi, betapa bagusnya beliau sebelum pukul 7.00 dia dah sampai. Itu yg seeloknya. Kami jemput beliau bersarapan dulu di hotel kami menginap sambil tu beliau mengisi white card utk kami. Pd masa tu beliau bercerita serba sedikit mengenai Singapore. Haaa nak tahu destinasi pertama yg kami tuju semasa di Singapore kena tunggu part 2 pulak ye.
Loading...

Tags: #Part #Singapore #Travel #Trip

author
Author: 
    Vocabulary: Flashcard of sports
    Print sets of flashcards for sports, extreme sports or sports equipment, or print
    Vocabulary level 1: Fruits
    Let’s learn all about fruit!! Lesson Summary; Word Bank, Let’s Talk, Word Search,
    Arti Kata Gaul Atika
    Kamu pasti sering banget mendengar atau melihat kata Atika, baik itu di dunia
    Dalam Islam Hukumnya Haram, 5 Artis Muslim Ini Pelihara Anjing! No 4 Kini Berhijab!
    slidegossip.com – Anjing dikenal sbg salah satu hewan yg setia dan midah diajarkan

    Leave a reply "Travel Trip Ke Singapore Part 1"