Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang

Loading...

000 3 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang


Assalamualaikum…


Tidur tu satu nikmat. Lagi-lagi lps satu hari suntuk kerja atau buat aktiviti memenatkan. Confirm best dpt baring atas tilam lembut, bantal empuk, selimut hangat & dlm bilik sejuk. Tahu-tahu dah terlelap tapi paling spoil bila tetiba terjaga tengah malam sebab masalah tulang belakang atau tilam tak selesa. Aduh kacau je tengah mimpi best..

Ha mungkin ini selalu terjadi kepada anda yg sudah berusia. mcm BBL jugak. Blh jadi stress bila susah nak tidur semula selepas terjaga malam. Esok pagi terus bad mood sebab tak cukup tidur. Pernah tak anda teringin menikmati tidur malam cukup lena tanpa sebarang masalah? Mestilah nak kan..

First kita kena tahu cara pilih tilam dgn betul..

Tips beli tilam tidur
Biasa bila pergi kedai perabot mesti BBL tekan tilam tengok lembut atau keras. Lps tu duduk-duduk atas tilam tengok rasa selesa ke tak. Tu lah cara dr kecik sampai besar tiap kali teman mak beli tilam baru. 

Rupanya cara tu salah… ✖️ ✖️ ✖️ 

Sepatutnya korang kena cuba tilam dgn cara betul. Kita kena baring atas tilam dgn posisi tidur normal. Di syorkan baring atas tilam tu selama 15 – 20 minit. Incase lps tu rasa tak selesa, mungkin tilam tak cukup supportive utk badan kita. Kena ulang cara ni pd tilam-tilam lain jugak. Jangan la malu nak baring sebab tilam tu nak pakai 9-10 thn tau. 

photo 2019 08 19 19 40 24 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
off rekod mcm ni lah gaya BBL tidur kat rumah.. buas betul

Dah baring tu jangan tidur betul sampai berdengkur. Kan marah promoter tu. Kalu beli tak pe la, buat nya tak berkenan.. sabar jelah promoter tu layan karenah korang. 


Tambah lg kalu ada masalah tulang belakang, kena pilih tilam yg sesuai sebab kalu salah beli merana badan nak tidur tak selesa. Bila tidur tak lena, badan jadi lenguh, penat dan tak cukup tidur secukupnya 8 jam. Pdn la BBL selalu rasa sakit badan bila bangun pagi..salah pilih tilam rupanya.. aduh..

Sonno – Tilam utk tidur lebih baik & hidup lebih baik
Sonno nie tilam berkualiti tinggi & berteknologi tinggi yg direka kat Itali utk improve kualiti tidur. Everyone deserve good sleep at night right? Jadi, dgn tidur atas tilam Sonno blh memberi pengalaman baru. Percayalah anda akan dpt rasai perbezaan selepas semalam bersama Sonno. 

P1140934 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
 macam orang mengantuk di sorok bantal tengok tilam empuk Sonno
photo 2019 08 19 19 39 55 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
tebal, padu, lembut bila baring

Kalu nak tahu, setiap tilam Sonno mempunyai 4 jenis lapisan iaitu cover tilam dgn teknologi Outlast sangat lembut (bentuk hexagon spt sarang lebah), lapisan kedua – latex semulajadilapisan ketiga – memory foam & bahagian bawah sekali support foam utk menyokong berat tubuh badan. Semua ni padu setebal 23cm tanpa bantuan spring. Apa anda bakal nikmati 100% kusyen lembut sahaja. Bestnya..

mattressBdetails - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang

Malah tilam ni sangat selesa walaupun tak alas dgn cadar tilam. Fabrib cover Outlast blh ditanggal & basuh dlm washing machine. Rekaan 3 lapisan ni memberi ruang pengudaraan semasa anda tidur. Tak berpeluh pun bila baring atas tilam Sonno. Baru seronok tiap malam tidur aman selesa. 

P1140928 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang

texture bentuk sarang lebah bg ruang udara antara badan & lapisan tilam

Kenapa perlu pilih tilam Sonno? 

1. Jika anda ada masalah tulang belakang terutama sakit badan, leher, pinggul dan tidak selesa jika tidur atas tilam spring. Ini tilam sesuai utk tidur anda.
2. Nak tidur lebih selesa mcm kat hotel 5 star tu. Tak payah dah check in hotel, balik rumah blh terus landing sepuas hati
3. Kualiti tidur lebih baik. Off course.. 
4. Investment masa hadapan. Semua orang nak badan sihat tapi takut nak spend duit beli tilam berkualiti tuk jaga kesihatan tulang dan tubuh badan. Kenapa nak bazir duit setiap 3-4 thn beli tilam baru kalu blh pilih tilam terbaik sekali beli je. 

Harga tilam
Tilam Sonno ada 4 pilihan dr Single, Super Single, Queen & King mengikut pilihan pengguna. Panjang tilam memang ngam-ngam size orang Asia.

Saiz Tilam

Harga Sebenar

Harga Promosi

Single (190x90x23cm)

RM 2, 199

RM 1, 699

Super Single (190x107x23cm)

RM 2, 499

RM 1, 999

Queen (190x150x23cm)

RM 2, 999

RM 2, 499

King (190x180x23cm)

RM 3, 499

RM 2, 999

PERCUMA Percubaan 100 Malam Pertama & FREE DELIVERY Seluruh Malaysia
☑️ Yang bestnya, anda bakal menikmati penghantaran percuma ke rumah seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak. Tak kisah la stay kat JB, Kuantan, Alor Star atau Miri, pasti Sonno blh hantar
☑️ Percuma tempoh percubaan 100 malam tidur atas tilam Sonno & jika rasa tak puas hati dgn kualiti tilam, blh je pulang balik. 100% wang akan dikembalikan. Dgn syarat tilam tu masih dlm keadaan elok, tidak rosak atau damage lain. Nanti team Sonno akan datang pickup tilam tu
☑️ Setiap tilam hadir dgn Jaminan 10 thn. Bestnya..

Tilam dah ada..mana bantal? Jangan risau Sonno pun ada jual bantal tidur. Lembut amat. Tengelam kalu baring kepala tapi masih lg berfungsi tuk elakkan leher & bahu sakit waktu tidur. 

P1140927 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
P1140930 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
bahagian luar bantal pun texture hexagon..lembut bila letak kepala

Bantal ni dibuat dr 100% polyurethane memory foam berfungsi tuk elakkan kepala & leher sakit waktu tidur. Tak kisah mcm mana cara korang tidur terlentang ke, mengiring ke, terlentang ke atau apa je. 

 Harga Bantal
Harga Sebenar

Harga Promosi

Bantal (40x70x120cm)

RM 149

RM 199

Bantal ni ada warranty 2 thn & tempoh percubaan 30 malam. Tak puas hati blh return balik. 

Apa yg unik pasal tilam & bantal Sonno ni mestilah cara packaging dlm kotak. Percaya atau tak, tilam tu muat je kotak. Even kotak tu lg kecil dr badan BBL. No wonder la blh post satu Malaysia. Barang senang nak handle tak payah guna lori atau pekerja ramai nak angkut tilam yg anda order tu. Tengok video unboxing Sonno nie..

photo 2019 08 19 22 38 47 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
kat tangan kotak bantal, sebelah tu kotak tilam

Pengalaman BBL cuba tilam & bantal Sonno
Tempoh hari saya pergi showroom Sonno. Selesa amat baring atas tilam ni. Syok landing  sambil praktise cara betul pilih tilam. Dekat setengah jam jugak BBL baring kiri kanan. Feeling kat rumah gitu. Lembut, tak keras & blh suport badan terutama yg ada masalah tulang belakang. Berbaloi beli tilam Sonno ni. Tak menyesal blh tidur lena tiap malam.

page - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
photo 2019 08 19 19 40 14 - Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
ewah sukanya dia dpt tidur atas tilam Sonno.. mestilah sedap baring kan..

Tunggu apa lg, memang BBL suggest la pilih tilam ni. Senang blh order online je kat sini & dpt extra diskaun dgn kod promo. 

Dah beli tu jangan lupa promote la bgtau jiran, member, atau sedara suruh pilih Sonno. Okay BBL nak masuk tidur dulu.

Wesbite : www.sleepsonno.com
Facebook | Instagram 

Loading...

Tags: #belakang #Betul #Masalah #PILIH #Tilam #tips #TULANG

author
Author: 
    Alieff Irfan akui filem separa lucahnya jejaskan maruah guru
    Filem ini telah pun dipadamkan di Youtube dan Facebook Video terbaharu personaliti Youtube
    Vicky Nitinegoro Ditangkap, Polisi: Kalau Gak Terbukti Narkoba Ya Dipulangkan!
    slidegossip.com – Model dan aktor tampan Vicky Nitinegoro kini tengah diamankan di Polda
    Diminta Jadi Ketua Umum Partai, Awkarin: Saya Gak Akan Ditunggangi Pihak Manapun!
    slidegossip.com – Selebgram kondang Awkarin kembali menyita perhatian publik. Setelah sebelumnya ia sempat
    Lucinta Luna Ketahuan Lagi Bernama Asli Muhammad Fatah dan Abash Adalah Wanita Bernama Dian Ayu?
    slidegossip.com – Nama Lucinta Luna sudah lekat dgn imej artis yg tak kenal

    Comments are closed.