Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Loading...

Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn | Masak nasi utk seorang dua jer, tapi bila masak, selalu membazir sebab tak pernah nak cun. Semua orang pernah mengalami benda yg sama kan? Apa kata kita try tips di bawah ni. Terbaik tau

Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Maka

Sumber : Nur Amalina Omar‎ via  #mahn

Selalu tengok dlm group ni masak nasi dlm mug. Jadi, sahur pagi ni kita try tengok menjadi ke tidak. Tadaa! Menjadi rupanya.. 👏👏

TipsBMasakBNasiBSikitB2526BUntukB1 2BOrangBMakanB1 - Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Gambar sebelum tu saya try guna satu mug ja dulu. Kalau tak jadi pun tak la membazir sangat. Bila dah menjadi baru masak lagi 1 mug. Hehe lepas ni dah tau dah cara masak sekali jalan 😁

TipsBMasakBNasiBSikitB2526BUntukB1 2BOrangBMakan - Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Beras isi separuh mug, basuh macam biasa. Macam mug ni separuh mug agak-agak 1 pot jugak. Air sukat macam masak nasi biasa tu. Dlm periuk pun masukkan air sedikit, agak level bawah tangkai tu ja. Cara masak pun sama ja tak ambil masa yg lama sangat.

Try la. Sesuai utk saya sebab periuk nasi saya besar. Kalau setakat nak masak sikit2 takat 2-3 orang mkn saja memang ok. 😊

Loading...

Tags: #Masak #Nasi #Orang #Sikit #tips

author
Author: 
    Resipi Masakan Turki (Hünkar Beğendi)
    Dalam program sebelumnya kami telah menyebutkan bahawa dlm masakan Turki terdapat sekurang-kurangnya seratus
    Biskut Kelapa Nestum
    Biskut Kelapa NestumBy Kak Wan @ ResipicitarasawanBahan-bahan250 gm marjerin200 gm gula kaster1 kuning
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk Memasak
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk MemasakDi thn-tahun awal
    Gulai Kari Ikan Kering Tumis Darat
    Hari ini saya ingin kongsikan intipati Kuliah Zohor oleh Ustazah Fadilah Yaacob tajuk

    Comments are closed.