Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn | Masak nasi utk seorang dua jer, tapi bila masak, selalu membazir sebab tak pernah nak cun. Semua orang pernah mengalami benda yg sama kan? Apa kata kita try tips di bawah ni. Terbaik tau

TipsBMasakBNasiBSikitB2526BUntukB1 2BOrangBMakan - Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Sumber : Nur Amalina Omar‎ via  #mahn

Selalu tengok dlm group ni masak nasi dlm mug. Jadi, sahur pagi ni kita try tengok menjadi ke tidak. Tadaa! Menjadi rupanya.. 👏👏

TipsBMasakBNasiBSikitB2526BUntukB1 2BOrangBMakanB1 - Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Gambar sebelum tu saya try guna satu mug ja dulu. Kalau tak jadi pun tak la membazir sangat. Bila dah menjadi baru masak lagi 1 mug. Hehe lepas ni dah tau dah cara masak sekali jalan 😁

TipsBMasakBNasiBSikitB2526BUntukB1 2BOrangBMakan - Tips Masak Nasi Sikit & Utk 1-2 Orang Mkn

Beras isi separuh mug, basuh macam biasa. Macam mug ni separuh mug agak-agak 1 pot jugak. Air sukat macam masak nasi biasa tu. Dlm periuk pun masukkan air sedikit, agak level bawah tangkai tu ja. Cara masak pun sama ja tak ambil masa yg lama sangat.

Try la. Sesuai utk saya sebab periuk nasi saya besar. Kalau setakat nak masak sikit2 takat 2-3 orang mkn saja memang ok. 😊

Loading...

Tags: #Masak #Nasi #Orang #Sikit #tips

author
Author: 
    Resep Dan Tutorial Memasak Kwetiau Goreng Ala Chef dapurputih.com
    Resep Masak dan Video Tutorial Cara Memasak Kwetiau Goreng Kamu dapat membaca resep
    Resepi Puding Milo Oreo
    Ade yg Kate Puding Oreo Milo ni tengah viral skg. Betul ke? Rasenye
    RESEP TTEOKBOKKI – Rice cake – Gochujang
    Hai guys kali ini sy mo share resep Tteokbokki (spicy Korean Food) salah
    Nasi Goreng, Indonesian Fried Rice Recipe
    Nasi Goreng is just an exotic name for Fried Rice…so we hear! But

    Comments are closed.