TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul

Jejak kaki ke Perak dah banyak kali cuma ke Teluk Intan adalah kali pertama last week nieyl pergi dgn kawan-kawan. Niat utk pergi ke Teluk Intan ni sebenarnya nak ziarah mak kepada salah seorang kawan rapat nieyl a.k.a kak zura . Mak kepada kak zura baru selesai operation kaki akibat kencing manis. Jadi, ambil peluang utk bercuti sehari di Teluk Intan. 
Sebelum tiba hari kejadian tu seperti biasalah nieyl akan research sikit tempat-tempat menarik yg blh kita pergi dan yg paling penting tempat mkn yg best dan nieyl akan siapkan jadual perjalanan yg simple sbg panduan.Untuk trip ke Teluk Intan ni nieyl pergi dgn dua orang kakak officemate. a.k.a kak Lydia dgn kak Lin. 
Selepas selesai urusan ziarah , terus pergi cari kedai mkn GULAM RASUL yg dikatakan restoran wajib singgah bila dah sampai ke Teluk Intan ni. Dari rumah kak zura tu tak jauh pun lebih kurang 5 min je. Bila dah sampai terus tinjau lauk dan ambil mknan. 
gulam 1 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul
sumber gambar : google
Banyak juga mknan yg disediakan pelbagai jenis kari ada, kari ikan, kari ayam , kari kambing pun ada. Blh pilih nak mkn nasi putih ataupun nasi briyani. Kalau dah sampai sini, nasi putih harus dilupakan..kita mkn nasi briyani lah. 
IMG 20181215 134856 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul

IMG 20181215 134902 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul

IMG 20181215 134950 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul
IMG 20181215 134958 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul
Dekat Gulam Rasul ni selain popular dgn pelbagai jenis kari, tarikan lain adalah ayam rempah dia. Rata-rata pelanggan yg mkn dekat situ akan ambil ayam rempah. Pd yg suka pedal dgn hati ayam goreng rempah pun ada dekat situ.

IMG 20181215 135011 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul

IMG 20181215 135136 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul
Ini pinggan dan lauk yg nieyl ambil, jangan terkejut tengok nasi yg banyak tu ya..sebab tak breakfast, dia pakej breakfast dan lunch hahaha..nieyl ambil ayam goreng rempah, kuah kari, hati ayam goreng dan jelatah..rasa dia not bad lah sedap juga sebab tengah lapar hihihi..

IMG 20181215 142000 - TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul
Apa yg nieyl suka dgn Gulam Rasul ni persekitaran dia bersih sangat, kawasan yg luas dan kemas. Kalau kita bawa family besar pun tak ada masalah sebab selesa dan mknan dia pun teratur je. Jadi kalau korang tersinggah dekat Teluk Intan , jangan lupa singgah Restoran Gulam Rasul utk mkn nasi briyani dia. 
Restoran Gulam Rasul
Jalan Changkat Jong,
36000 Teluk Intan, Negeri Perak

Open 24 hour


Loading...

Tags: #Gulam #INTAN #Rasul #Singgah #TELUK #Wajib

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "TELUK INTAN | Wajib singgah Gulam Rasul"