Tech Bloggers Malaysia dan Antarabangsa Mesti Diikuti

TechBBlogger - Tech Bloggers Malaysia dan Antarabangsa Mesti Diikuti


Apabila anda ingin mengetahui tentang teknologi terkini atau mengenai apa yg akan datang dlm industri teknologi, siapakah yg anda pilih? Seorang blogger berteknologi.

Dari kecerdasan buatan kepada realiti maya, penulis berteknologi dlm talian ini menumpukan pd bidang teknologi yg berlainan. Mereka cenderung menjadi orang lain yg melihat apabila mereka ingin tahu apa yg berlaku. Para penulis blog berteknologi terbaik dianggap pemimpin, orang yg mampu menunjukkan pengalaman dan kepakaran dlm bidang teknologi.

Dalam beberapa kes, blogger berteknologi lebih drpada bukan sekadar menulis sahaja, kerana senarai blogger berteknologi tinggi ini dr 2016 telah menunjukkan peningkatan. Blogger blog mungkin juga mempunyai syarikat permulaan atau syarikat teknologi mereka sendiri. Mereka mungkin juga melabur dlm syarikat teknologi. 

Ada yg bermula sbg wartawan yg meliputi teknologi dan topik yg berkaitan. Blogger Tech mendapati bahawa mereka cukup berminat dlm subjek dan mempunyai pengalaman yg cukup utk membuat blog mereka sendiri.

Sukar utk kita ingat sesuatu dlm dunia tanpa blog. Pd asalnya semacam jurnal dlm talian yg penuh dgn kemas kini peribadi biasa, log web telah berubah menjadi bentuk komunikasi yg sangat kuat. Mereka pernah ketinggalan dr arus perdana – kini arus perdana.

Sama ada ia memecahkan berita teknologi, sudut pandang drpada orang dlm, atau humor yg tidak menentu yg anda cari, terdapat sejumlah blog yg tidak terbatas pd mana-mana subjek yg penulis ingin kongsi di alam maya.

Tidak mengejutkan bahawa dunia teknologi memerlukan blogosphere setiap akhbar di negara ini mula membuat blog dan penulisnya bersama cerita berita standard mereka. Akibatnya, terdapat blog yg begitu hebat, begitu bermaklumat, begitu juga seterusnya anda akan ketinggalan dlm berita dan kerjaya teknologi anda tanpa mereka. 

 • Inilah beberapa yg kita pantau setiap hari. 
 • Kunci utk melakukan apa-apa yg baik atau hebat adalah sentiasa diamalkan.
 • Dan mengekalkan semacam konsistensi.
 • Lihatlah semua blog berteknologi yg anda kagumi.
 • Apa yg mereka lakukan?
 • Apakah jurang yg tidak dipenuhi oleh blog mereka?
 • Cari jurang itu. Jurang itu akan menjadi ciri membezakan anda. Kemudian hanya mula menulis.
 • Sama ada anda mahu menulis mengenai semua telefon pintar atau memberi tumpuan kepada satu jenama telefon bimbit.
 • Sama ada anda ingin menulis mengenai pembelajaran mesin dan kecerdasan buatan.
 • Kunci utk blog berteknologi anda utk berjaya adalah utk terus mengamalkan dan mengekalkan semacam konsistensi.

Saya akan menggalakkan anda utk menaikkan sebanyak mungkin, apabila bermula. Kemudian terus menambah idea / cawangan baru ke blog anda apabila permintaan meningkat.

Tidak pasti ingin mendalami niche apa?

Dibawah ini ada beberapa senarai blog utk Tech Blogger Malaysia dan Tech Blogger Antarabangsa:

Tech Blogger Malaysia

1. https://www.ohsem.me/category/tech-gadgets/

2. https://www.johnshenlee.com/blog/

3. https://www.axceldigital.com/blogs-in-malaysia/

4. https://vernonchan.com/news/

5. https://www.edutech.my/top-5-edu-bloggers-that-you-must-not-miss/

6. https://www.calvyn.com/blog/

7. https://mdec.my/blog/

8. https://klgadgetguy.com/

9. https://www.sapiensbryan.com/2-of-the-most-influential-blog-in-malaysia/

10. https://laman7.com/


Tech Blogger Antarabangsa

Mashable.com
Jika anda tidak pernah mendengar “Panduan Media Sosial,” anda mungkin tinggal di bawah Commodore lama 64. Dikemas kini sentiasa, dan hampir selalu menghiburkan, Mashable mengambil dunia Twitter, Facebook, hiburan, berita, dan semua teknologi lain bercakap tentang perkara baik, mashes itu ke dlm jenis blog kaserol.

Gizmodo
Tepat dikenali sbg TMZ teknologi selepas mereka membayar utk iPhone “yang hilang” selepas Apple iPhone, selepas berita kejatuhan itu menjadi berita muka depan di seluruh dunia. Scandals mengetepikan, Gizmodo telah menjadi laman web yg harus diikuti utk jangka masa yg panjang, dgn byk post yg berkaitan, gegaran jiwa muda, dan beberapa pengulas yg lawak di Internet.

GigaOM
Jika anda mencari apa yg akan datang, jangan cari lagi. Penciptaan Om Malik telah berkembang menjadi salah satu blog terbesar di seluruh dunia, dan itu semua memfokuskan pd perkara yg baru. Berita dan analisis mengenai Web 2.0, teknologi dan permulaan, media sosial, permainan, GigaOM yg dilindungi. Itulah yg berlaku apabila anda mempunyai pasukan 12 penulis yg terobsesi teknologi (enam drpadanya telah menulis lebih drpada 100 post setiap satu).

ZDNet
Dalam istilah dlm talian, 10 thn adalah seumur hidup dan 20 adalah keabadian. Berapa lama ZDNet telah wujud menjadikan laman web berteknologi ini (dahulu dikenali sbg “ZiffNet”) anomali di kalangan blog. Ditubuhkan pd thn 1991, dahulu pd CompuServe dan Prodigy, ZDNet dibeli pd thn 2000 oleh CNET (CBS Interactive), dan melaporkan pelbagai berita teknologi. Walaupun mereka menumpukan perhatian kepada seperti: Apple, Microsoft, Google, ZDNet juga mempunyai ulasan produk, muat turun perisian dan byk berita dan analisis mengenai perniagaan dan isu-isu teknologi.Loading...

Tags: #AntaraBangsa #Bloggers #Diikuti #Malaysia #MESTI #Tech

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Tech Bloggers Malaysia dan Antarabangsa Mesti Diikuti"