Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan seklaian. Yes sekarang ni musim cuti sekolah dan musim utk membawa anak-anak dan keluarga pergi berjalan-jalan betul tak. Sapa ada rancangan nak pergi ker Genting Highlands masa cuti sekolah ini. Memang ini menjadi lokasi pilihan ramai sebab mcm-macam aktiviti menarik yg blh dilakukan di sini.
Resort World Genting 1 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

Aktiviti khas utk orang dewasa juga aktiviti khas utk kanak-kanak serta juga yg melibatkan keseluruhan ahli keluarga drpada kecil sehingga ke dewasa. Maha nak kongsi dgn korang beberapa perkara baru yg menarik belaku sepanjang cuti sekolah di Resort World Genting. Memang kalau korang datang satu family tak bosan dan blh sertai semua program dan permainan ini.

Nickelodeon’s Dora The Explorer LIVE!

Ini adalah satu persembahan yg wajib korang pergi tonton bila ada kat atas sana. Ini kerana persembahan ini adalah satu-satunya di Malaysia dan ia hanya dipersembahankan di pentas utama Genting International Shoowroom. Kanak-kanak sangat suka akan persembahan Dora The Explorer yg membawakan watak kartun hidup ke pentas. Persembahan ini memakan masa selama 30 minit dan sangat menyeronokan.
Dora Explorer Live Genting Highland 8 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

Dora Explorer Live Genting Highland 9 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini
Dora kali ini ada misi yg perlu diselesaikan iaitu mencari permainan teddy bear yang hilang di City of Lost Toys. Dlm pengembaraan tu ada byk halangan yg akan Dora hadapi dan memerlukan bantuan penonton. Persembahan ini menarik sebab penonton akan berinteraksi dan memberikan penyelesaiaan kepada perjalanan Dora dan kawan-kawan. Nak tahu menariknya dan bagaimana Dora menyelesaikan misi ini kena pergi tonton secara langsung di sana.
Harga tiket RM RM186.00 (VIP seat), RM143.00 (PS1 seat) dan RM101.00 (PS2 seat)

Pokémon Festival @ Resorts World Genting

Selain drpada Dora, Resort World Genting juga membawakan watak kartu animasi yg comel dan ganas kesukaan ramai siapa lagi kalau bukan Pokémon. Kali ini kat sekitar genting akan dipenuhi dgn haiwan-haiwan yg comel dan watak-watak menarik dlm kartun ini seperti Pikachu, Eevee, Bulbasaur, Squirtle dan Charmander.
Genting Pokemon Festival 5 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

Genting Pokemon Festival 23 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini
Sempena dgn Pokémon Festival ini akan ada beberapa aktiviti yg dirancang mengikut jadual seperti Pikachu Parade yg membawa watak Pikachu live berhibur bersama penonton. Kemudian ada Pokémon Christmas Tree yang merupakan pokok paling tinggi di Malaysia dan dihiasi dgn patung Pokemon. Juga ada kedai menjual barangan exclusive Pokemon iaitu Pokemon Pop-Up Store. Jadi bawa anak-anak utk berjumpa dgn Pokemon dan orang dewas pun ramai yg sukakan kartun ini.

STAR WARS : Secrests Of The Empire

Ini sangat menarik dan memang tak ada kat tempat lain Maha sendiri dah merasai permainan ini. Ia adalah permainan Hyper-Reality pertama di Asia yg membawa kita terus kepada dunia pemainan sebenar. Ia mcm permainan virtual reality tapi ini lebih hebat drpada itu kerana ia menggabungkan teknologi canggih yg dpt memberi kesan terus mendengar, merasakan, menyentuh dan bahkan mencium bau utk membawa kita ke dlm cerita sebenar.
The Void Star Was Genting 1 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini

The Void Star Was Genting 2 - Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini
Bertempat di The VOID Skytropolis Funland permainan ini adalah drpada filem STAR WARS : Secrests Of The Empire dimana kita satu team empat orang akan masuk dlm dunia Star Wars sebenar dan juga perlu menyelesaikan misi. Perlu memakai pakaian khas dan juga disediakan senjata khas utk menyelesaikan misi ini. Seronok sangat dan korang bila keluar dr game tu akan teruja dan muka memang gembira sebab pengalaman terbaik main game realiti mcm ni. 
Harga tiket RM130 seorang
Ni antara yg menarik dan best kat Genting Highlands yg Maha dah pergi tonton dan rasai sendiri. Ianya khas semperna dgn musim cuti sekolah dan juga musim perayaan thn baru sehingga ke Thn Baru Cina thn depan. So kalau datang sana waktu ini memang byk yg korang blh buat bersama keluarga tersayang. Kalau nak ke sana pastikan waktu kena sesuai sebab sekarang musim hujan kat atas sana sangat sejuk dan kabus tebal. Selamat berhibur semua.

Loading...

Tags: #CUTI #Genting #Highlands #Menarik #Musim #Sekolah #Tarikkan #Terbaru

author
Author: 
  Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
  slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
  Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
  slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
  Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
  slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
  ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
  slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

  Leave a reply "Tarikkan Terbaru Dan Menarik Di Genting Highlands Musim Cuti Sekolah Ini"