Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat !

FernleafBUHTBMilk - Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat !

Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat ! 

Siapa yg suka susu kita geng ! Nah lisa bagi tutorial cara minum susu gaya terbaru, kahkah .. straw rare gitu mesti korang jeles nengoknya . Walaupun suka susu , Lisa jenis ambek kisah tentang kualiti dan nutrisi didalamnya . Bukan apa , banyak je susu diluar sana yg hanya banyak lemak tepu berbanding nutrisi yg terkandung . Salah satu susu favorite Lisa , susu FERNLEAF UHT  , kaya nutrisi, berkhasiat dan lazat  . Diperbuat dgn 100% susu dr New Zealand sejak 1893. 

Susu Fernleaft Diperbuat Dgn 100% Susu dr New Zealand 

Lembu-lembu yg menghasilkan susu Fernleaf UHT ni dipelihara di New Zealand nun jauh disana .  Di New Zealand terkenal dgn tanahnya yg subur , kadar hujannya yg baik dan cahaya matahari yg banyak menjadikan salah satu tempat terbaik di dunia utk menghasilkan susu. Lembu tenusu ini meragut rumput secara bebas di ladang semulajadi yg penuh dgn rumput segar dan berkualiti tinggi , tanpa terkurung dlm kandang .

Hasilnya , susu yg dihasilkan mempunyai sumber mknan semula jadi kaya dgn kalsium yg mudah diserap dan digunakan oleh tubuh badan .Ia juga mengandungi banyak nutrien penting lain seperti protein yg berkualiti tinggi , vitamin A dan juga vitamin D. 

Tentang FERNLEAF
Di Fernleaf , lembu tenusu adalah jiwa dlm industri tenusu dan para peladang menjaga mereka dgn penuh dedikasi . 

Tahukah anda  , bukan semua lembu tenusu diberi mkn rumput . 

Kebanyakan lembu-lembu tu habiskan 90% masa utk meragut rumput secara bebas pd hari yg cerah , dan secara tak langsung lembu tu dapatlah kandungan Vitamin D yg sihat . Oleh sebab itu , lembu tenusu Fernleaf hasilkan susu dgn tahap vitamin D yg lebih tinggi berbanding lembu tenusu lain yg terkurung didalam kandang . 
MadeBwithB1002525BMilkBfromBNewBZealand - Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat !

Lembu Tenusu Menghasilkan Susu Secara Semula Jadi 

Dengan rumput yg berkualiti tinggi , iklim yg selesa , udara dan air yg bersih , lembu tenusu Fernleaf menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan sebarang bentuk penggalak susu. Patut rasa sedap , macam ayam.. kalau ayam tu membesar dgn inject or mkn dedak dgn ayam kampung … ayam kampung lagi sedap weih . serious ! 

PAKAR TENUSU ( DAIRY EXPERT ) 


Dengan Lebih drpada 140 thn (  sejak 1893 ) pengalaman  dlm perladangan tenusu , peladang berdedikasi amat bangga dlm kerja mereka , utk pastikan kualiti tertinggi pd setiap peringkat pengeluaran susu bermula dr air yg bersih , rumput yg berkualiti tinggi sehinggalah produk sedia utk diedarkan kepada pengguna . Mak aih lama gila tu dah lebih dr 140 , sebab good kualiti lah kan blh bertahan lama macam ni . 

‘GOOD BALANCED FEEDING GIVE GOOD PROFIT’
View this post on Instagram

Mmmmm …. Minum Susu FernLeaf UHT Milk memang dah tak hingat duniaaa . Dibuat dgn 100% susu dr New Zealand .Sedap dan tak muak huihh. Korang lunch apa tu? #FernleafUHT #100Mmmmm let’s get 100% Mmmmm together with Fernleaf UHT milk! . . #kbba9 #kelabbloggerbenashaari #ciksepetdotcom #milk #fernleafmalaysia #susucoklat #food #foods #foodsgram
A post shared by Cik Sepet (@mawar_biru89) on

100% Mmmmm …. Minum susu Fernleaf UHT memang dah tak hingat dunia la. Hahaha .. seriousy time sampai je susu ni Lisa dah sorokkan siap-siap , tamak sungguh ! hahaha..

 Susu Fernleaf UHT ni ada 3 perisa iaitu : 

  • Full cream 
  • Low Fat 
  • Coklat 
Ketiga perisa ni Lisa suka minum hahaha ,,, kalau korang tengah usaha nak diet tu blh la minum yg Low Fat . Aumm dap dap … ! 
Jangan risau , Susu Fernleaft UHT ada sijil halal dan penuh dgn 100% manfaat terjamin dr New Zealand . Rasai keenakan susu Fernleaf UHT yg 100% Mmmmm! Keenakannya diperbuat dgn 100% susu dr New Zealand – dihasilkan oleh lembu-lembu yg dipelihara dgn rumput berkualiti tinggi.

20180929 111001 - Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat !


Let’s get 100% Mmmmm together with Fernleaf UHT milk! . 

Korang blh dapatkannya di semua pasaraya atau di kedai-kedai berhampiran anda pd harga RM5.70 bagi satu set empat pek (200ml setiap pek) dan RM6.60 bagi setiap pek 1 liter. Detail selebihnya blh layari laman Facebook Fernleaf Malaysia  

Loading...

Tags: #FERNLEAF #Kaya #Lazat #Nutrisi #Susu

author
Author: 
    Tak Mau Berjoget karena Hamil 6 Bulan, Penyanyi Ditembak Mati di Panggung, Begini Respon Suaminya
    TRIBUN-VIDEO.COM – Seorang penyanyi yang sedang hamil ditembak hingga tewas karena menolak untuk
    Telefilem | Kasut (2017)
    Rating video: /5 Sumber video: Youtube
    Lirik Lagu Merindukanmu – Dash Uciha
    kau lihat aku disini menunggumu menanti akan kehadiranmu berkali kali ku menghubungi kamu
    Janji Kekasih | Episod 5
    Tonton episod penuh di : http://www.tonton.com.my http://extra.tonton.com.my Drama 13-episod dihasilkan di bawah tenaga

    Leave a reply "Susu Fernleaf UHT Kaya Nutrisi dan Lazat !"