Suasana di Amverton Heritage Resort. Hotel di Melaka yg menarik!

Loading...

Zaman sekarang ni, dgn kemajuan teknologi tak perlu lagi kita meraba raba dlm gelap.

Nak pergi melancong, tak perlu takut sesat pun. Google Map kan ada.

Di bawah ini Ibu kongsikan permandangan di Hotel Amverton Melaka utk tatapan anda.

Permandangan interaktif di Amverton Heritage Resort Melaka.

Permandangan pertama di kawasan tarikan utama resort ini. Mestilah di kawasan taman tema air & kolam renang. 



Apa yg anda blh lihat kawasan kolam renang Amverton Resort?

  1. Ada kolam air pancut yg terletak di antara 2 buah tangga utama dr lobi hotel.

    .
    Turun saja dr  tangga terus blh nampak kolam mandi dewasa yg besar. 
    .
    Kolam ni memang dlm, jadi Ibu tak syorkan mereka yg tak pandai berenang mandi manda di sini.
    .

  2. Sebelah kanan kolam, ada taman tema air mini lengkap dgn replika kapal lanun.

    .
    Kanak kanak blh pilih utk mandi di kolam yg berbumbung dan blh berteduh dr panas matahari.
    .
    Ataupun mandi di kolam kedua yg lebih dlm airnya, tetapi sesuai utk kanak kanak.
    .

  3. Sebelah kapal lanun tu ada beberapa gelongsor, yg paling menarik mestilah gelongsor yg tinggi tu.

    .
    Pastikan kita sentiasa awasi mereka semasa mandi.
    .
    Terutama sekali kalau nak naik slide tinggi tu. Ada tinggi 20 meter agaknya, Pastikan ada pengawal yg menjaga.
    .
    Jangan pandai pandai nak naik sendiri kerana risiko keselamatan.


Di bawah pula suasana di hadapan resort.


  1. Memang banyak tempat letak kereta, senang utk kita parking di hadapan lobi. Senang nak check in dan angkat bagasi.
    .
  2. Waktu malam, kawasan ni sangat gelap dan sunyi. Jadi Ibu tak galakkan parking jauh jauh.
    .
    Dah lah tengah hutan kan.
    .
    Berani ke nak berjalan tengah tengah gelap tu?
Masih belum yakin nak menginap di sini? Teruskan membaca review penuh di bawah ini.

Bacaan menarik: Baca ulasan pelancong yg pernah menginap di Hotel Amverton Melaka.

Loading...

Tags: #Amverton #Heritage #Hotel #Melaka #Menarik #resort #Suasana

author
Author: 
    Realme 5 dan Realme 5 Pro Resmi Meluncur di Indonesia, Pilih Yg Mana ?
    Realme semakin tancap gas menelurkan beberapa smartphone andalannya dgn fitur-fitur yg semakin canggih.
    Pertimbang bonus sebulan gaji, semak semula SSM – CUEPACS
    GEORGETOWN: Kerajaan diharap mempertimbangkan pemberian bonus sekurang-kurang sebulan gaji kepada penjawat awam dlm
    MATXI Corp Sambut Ulangtahun Ke 2 Penuh Gemilang
    Assalamualaikum Tahniah MATXI Corp atas ulang thn ke 2 pd 21 Sept lps.
    Dijambak Haters dan Ketahuan Botak, Lucinta Luna Ngamuk di Tempat Umum!
    slidegossip.com – Lucinta Luna kembali jadi perbincangan publik. Seperti terlihat dlm video yg

    Leave a reply "Suasana di Amverton Heritage Resort. Hotel di Melaka yg menarik!"