Suasana di Amverton Heritage Resort. Hotel di Melaka yg menarik!

Zaman sekarang ni, dgn kemajuan teknologi tak perlu lagi kita meraba raba dlm gelap.

Nak pergi melancong, tak perlu takut sesat pun. Google Map kan ada.

Di bawah ini Ibu kongsikan permandangan di Hotel Amverton Melaka utk tatapan anda.


Permandangan interaktif di Amverton Heritage Resort Melaka.

Permandangan pertama di kawasan tarikan utama resort ini. Mestilah di kawasan taman tema air & kolam renang. 



Apa yg anda blh lihat kawasan kolam renang Amverton Resort?

  1. Ada kolam air pancut yg terletak di antara 2 buah tangga utama dr lobi hotel.

    .
    Turun saja dr  tangga terus blh nampak kolam mandi dewasa yg besar. 
    .
    Kolam ni memang dlm, jadi Ibu tak syorkan mereka yg tak pandai berenang mandi manda di sini.
    .

  2. Sebelah kanan kolam, ada taman tema air mini lengkap dgn replika kapal lanun.

    .
    Kanak kanak blh pilih utk mandi di kolam yg berbumbung dan blh berteduh dr panas matahari.
    .
    Ataupun mandi di kolam kedua yg lebih dlm airnya, tetapi sesuai utk kanak kanak.
    .

  3. Sebelah kapal lanun tu ada beberapa gelongsor, yg paling menarik mestilah gelongsor yg tinggi tu.

    .
    Pastikan kita sentiasa awasi mereka semasa mandi.
    .
    Terutama sekali kalau nak naik slide tinggi tu. Ada tinggi 20 meter agaknya, Pastikan ada pengawal yg menjaga.
    .
    Jangan pandai pandai nak naik sendiri kerana risiko keselamatan.


Di bawah pula suasana di hadapan resort.


  1. Memang banyak tempat letak kereta, senang utk kita parking di hadapan lobi. Senang nak check in dan angkat bagasi.
    .
  2. Waktu malam, kawasan ni sangat gelap dan sunyi. Jadi Ibu tak galakkan parking jauh jauh.
    .
    Dah lah tengah hutan kan.
    .
    Berani ke nak berjalan tengah tengah gelap tu?
Masih belum yakin nak menginap di sini? Teruskan membaca review penuh di bawah ini.

Bacaan menarik: Baca ulasan pelancong yg pernah menginap di Hotel Amverton Melaka.

Loading...

Tags: #Amverton #Heritage #Hotel #Melaka #Menarik #resort #Suasana

author
Author: 
    Corona Bikin Nganggur Syuting, Nikita Mirzani Cari Uang Dari Sini Utk Bertahan Hidup!
    slidegossip.com – Artis sensasional Nikita Mirzani yg dikenal sering pamer kekayaan, baru-baru ini
    Gak Takut? 4 Acara TV Live Ini Masih Tetap Tayang! No 4 Sampai Disumpahi Tertular Corona!
    slidegossip.com – Imbas dr wabah virus corona atau covid-19 yg masih melanda negeri
    Makam Korban Corona yg Ditolak Warga, Dibongkar Lagi! Ternyata Ini Alasan Warga Marah!
    slidegossip.com – Makam jenazah korban virus corona di Banyumas, Jawa Tengah yg viral
    Artis Terkenal Ini Bikin April Mop Ngaku Positif Corona, Netizen: Becandanya Gak Lucu!
    slidegossip.com – Di saat masyarakat dunia sedang dibuat was-was dgn mewabahnya virus corona

    Leave a reply "Suasana di Amverton Heritage Resort. Hotel di Melaka yg menarik!"