Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur – Best Muslim-Friendly Hotel

Assalamualaikum & hi korang, 

Baru masuk minggu pertama thn 2019 dah pergi weekend gateway. Hahaha tak la travel jauh pun. Hanya ke hotel The Pearl Kuala Lumpur yg cuma 17 minit perjalanan dr rumah. Pun blh walaupun dekat..sekali nak mood atmosphere tidur dlm bilik hotel. Well hotel ni bertaraf 4 bintang dan mendapat pengiktifan sbg Best Muslim-Friendly Hotel 2017.  

hotelBtheBpearlBkualaBlumpur - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Lokasi betul-betul tepi Jalan Klang Lama. Kalu perasan persimpangan lampu isyarat depan Pearl Shopping Gallery je. First kita check in dulu utk dapatkan kunci bilik. Best part tentang hotel ni mestilah ada shopping mall sebelum anda jumpa kaunter reception. Nak minum kopi dgn sepotong kek pun blh. Tambahan lagi lokasi hotel sangat dekat dgn tempat menarik sekitar bandaraya KL seperti : 

• KLCC Suria & Petronas Twin Towers – 15 minit
• Mid Valley Megamall – 8 minit
• Thean Hou Temple – 10 minit
• Brickfields-Little India – 10 minit
• Axiata Arena & National Sports Complex (Bukit Jalil) – 10 minit
• Sunway Lagoon Theme Park – 10 minit
• Chinatown – 15 minit
• I-City – 15 minit
• Pearl Shopping Gallery– 1 minit
• Pearl Point Shopping Mall– 1 minit
• Subang Airport – 30 minit
• Kuala Lumpur International Airport (KLIA) – 45 minit
• KLIA2 – 35 
minit

Jom ikut BBL kita tengok bilik superior hotel The Pearl KL ni. 

Oh lupa nak bagitau, bilik saya menginap sekarang akan berwajah baru tak lama lagi. Setakat ni level bahagian atas dah renovate cuma time check in bilik penuh so tak dapat nak tidur bilik design baru hotel The Pearl ni. Tak pe next time repeat datang lagi sini. 

photo6183841454506486052 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
amboi masuk bilik terus landing atas katil


photo6183990799109302381 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506486023 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Bagi saya bilik standard ni kemas, bersih dan selesa. Rasa macam masuk bilik sendiri. Terima kasih reception bagi bilik view Jalan Klang Lama, Pantai Sentral Park dan sebahagian area Bangsar. Eh nampak Menara TM la.

photo6183841454506486062 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Bercakap soal kemudahan bilik cukup lengkap dgn coffee maker, iron board & seteriker,  peti keselamatan, peti sejuk, tv LCD, set meja solek, sofa dan sambungan wifi incase korang nak online Facebook atau Instagram kan.

photo6183841454506486022 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506486025 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183990799109302357 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Paling suprise bilik BBL ada bathtub! seronok dapat berendam air suam. Kasi berbuih sikit fuh lega badan release stress kerja. Bilik mandi sangat luas dan lengkap dgn kemudahan toiletries bagi setiap tetamu. Ni saya suka kalu check in hotel ada bathtub.

photo6183841454506486026 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506486027 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506486028 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel

Datang ke The Pearl Kuala Lumpur jangan lupa datang mkn malam kat Executive Lounge ON 23 dgn pemandangan ibu kota Kuala Lumpur dr deck top roof. Selain ruang menjamu selera bahagian dlm, blh juga nak mkn kat ruang luar. Blh tengok sunset dab bintang sebelah malam. Cukup nice kalu anda nak buat sweet candle dinner atau family gathering di sini. High commandeered sangat okay. 

King of the Grill (KOG) barbeque buffet menampilkan sajian Italian special buat pencinta mknan seafood segar dan bbq. Btw KOG hanya availabe pd hari Jumaat, Sabtu dan Ahad sahaja bermula jam 6.30 petang sehingga 10.00 malam. Suggestion BBL datang awal utk menikmati semua jenis masakan dgn tenang. Ops sila buat reservation terlebih dahulu risau dah full book. 

Malah suasana Executive Lounge ON 23 cukup elegen dan ekslusif dr segi dekorasi dlm ruang mkn. Tambah lagi pemandangan luar bangunan pencakar langit membuatkan pengalaman menjamu selera bertambah unik dan pasti tidak sama seperti lokasi tempat lain. 

photo6190746885745125424 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
s0350per1 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
Untitled2501 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Sementara tunggu daging masak tengah grill, blh pekena secawan coffee dgn tart sambil tengok pengguna jalan Klang Lama terperangkap dlm jam. Ha feeling kena sun kissing pulak. Hahaha kalu gayat tinggi memang elok korang mkn side tepi cermin kaca ni. Buat fear factor sambil mkn tiram tengok kereta kat jalan raya tu.. ada brand tak?

photo6183990799109302363 horz - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel


Chef Executive on 23 menyediakan aneka hidangan dr ayam, daging, turkey, seafood, pasta, pizza, salad dan bermacam pencuci mulut istimewa utk anda nikmati bersama rakan, keluarga atau orang tersayang. Pasti seronok borak apa jua topik sambil dilayan oleh staff yg mesra dan tak lekang dek senyuman manis. 

photo6183990799109302341 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506485996 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183990799109302330 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183841454506485997 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
turkey tu kena cuba dgn sos lada hitam

photo6183841454506485999 horz - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
sedapnya pasta

photo6183990799109302329 horz - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183990799109302324 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183990799109302339 horz - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
seafood lovers – this special for you guys

photo6183841454506486000 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel
photo6183990799109302333 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel

Nak tahu apa yg kelakar time kami mkn kat sini? Pukul 6 petang geng kitorang datang, pukul 10 malam baru masing-masing reti nak balik bilik. Itu pun waiters dah bagi signal last call incase kami lapar nak top up mknan dlm pinggan masing-masing. Dah minit-minit terakhir pun sempat lagi ceduk seafood tau. Hahaha kelakar betul bila berkumpul ramai ni. Ada je perangai nakal nak show off kan. 

photo6190746885745125428 - Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur - Best Muslim-Friendly Hotel

BBL dah selesai datang menginap kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur. Kalu nak weekend gateway blh la datang bercuti di sini. Nak datang dinner pun memang hotel The Pearl sangat mengalukan kedatangan anda semua. Tak perlu pergi jauh, yg dekat dgn rumah ni la seronok dan pasti tak terasa bercuti dlm kawasan rumah.

Nak tempah bilik hotel blh terus booking kat link website hotel – www.pearl.com.my


The Pearl Hotel Kuala Lumpur
Alamat : Batu 5, Jalan Klang Lama, 58000 Kuala Lumpur, Malaysia
No Telefon : 603-7983 1111 | Fax : 603-7621 9777
Facebook : facebook.com/thepearlkualalumpur | Instagram : instagram.com/thepearlkl

Loading...

Tags: #Best #Hotel #Kuala #Lumpur #MuslimFriendly #Pearl #Staycation

author
Author: 
    Lirik Lagu Diam Saja-Forteen
    Lirik Lagu Diam Saja-Forteen Bukaka hatimu utk aku bicaraIsi hatiku terpendam lamaSetiap caramu
    RDJ Merupakan Satu-Satunya Avengers Yg Membaca Skrip Penuh ‘Endgame’
    Russo Brothers mendedahkan bahawa satu-satunya Avengers yg diberikan peluang utk membaca skrip penuh
    Contoh Soalan Temuduga Latihan Jururawat
    Contoh soalan temuduga latihan jururawat masyarakat, contoh soalan temuduga latihan jururawat pergigian, contoh
    Contoh Soalan Karangan Pengalaman
    Contoh soalan karangan spm, contoh soalan karangan dialog, contoh soalan apel, contoh soalan

    Leave a reply "Staycation Kat Hotel The Pearl Kuala Lumpur – Best Muslim-Friendly Hotel"