Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

ScreenshotB2019 12 20BatB6.30.54BPM - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

Assalamualikum..

Sebut pasal hujung bln mesti gembira, yelah sebab dpt gaji lps sebulan penat bekerja. Paling leceh orang department Human Resourse & Finance la nak kira gaji, elaun, bonus & potongan KWSP & Perkeso. Blh pening juga kalu setiap bln nak kira manual atau key in satu-satu maklumat dlm sistem.

Ha ni mungkin syarikat-syarikat kecil, industri SME atau mereka yg menjalan perniagaan dgn jumlah staff tidak ramai mungkin selalu hadapi masalah sebegini. Betul kan..

Perkhidmatan Payroll RM90 Sebulan 
Nasib baik la Ai Mobile Idea Box ada offer sistem yg mudah utk uruskan gaji pekerja. Tak payah dah risau pening kepala nak kira gaji setiap bln. Ada dua jenis payroll blh anda pilih iaitu

1. Payroll Leasing (harga dr RM90 sebulan)
Ni basic payroll. Cuma perlu key in maklumat pekerja dlm sistem spt nama, tarikh mula bekerja, gaji blnan, elaun blnan, kadar potongan KWSP & Perkeso. Kemudian hujung bln just generate slip gaji sahaja. Menariknya data staff akan tersimpan secara Cloud. Tak payah risau incase data hilang

2. Payroll Outsource (harga dr RM600 sebulan)
Sistem outsourse ni lebih detail termasuk kedatangan staff, cuti & sbgnya. Semua ni lebih mudah kerana maklumat tersimpan dlm cloud. Mudah nak access 24/7 oleh HR department.  

79405680 103421484497620 5659912846176157696 n - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

Banyak juga company yg dah guna services payrol ni. Antaranya Muhibah Consultancy Holdings, Muhibah MknPlace, Setia Trafik Sdn Bhd, & beberapa lg. Sekarang giliran anda tak perlu lg susah kepala uruskan gaji staff. Malah payroll ni tak ada limit utk run data gaji pekerja. Blh pergi sehingga 2,000 orang pun tak jadi masalah. Latest sekarang ada satu company dgn staff 1,000 orang pun guna payroll outsource.

Bagi permulaan, kena key in data maklumat setiap staff dulu. Kemudian bln kedua & seterusnya just tekan generate slip sahaja. Ha senang kan. Bawah ni contoh sistem tu, simple je interface & senang je nak handle. 

WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.19BPMB252812529 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.19BPM - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.20BPMB252812529 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
bahagian maklumat pekerja

WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.18BPM - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
bila siap setiap staff akan ada profile masing-masing

WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.21BPMB252822529 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
 semua rekod KWSP, Perkeso, LHDN pun ada

Bila dah siap key in semua detail pekerja, hasilnya slip gaji akan jadi. Blh la bg kat staff utk rekod dorang.

WhatsAppBImageB2019 12 17BatB10.40.21BPMB252812529 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

So sistem payroll ni blh ringankan tugas HR dlm uruskan hal berkaitan pekerja termasuk hak-hak staff dr KWSP, Perkeso, pengambilan staff baru, termination staff, pemotongan cukai LHDN dan byk lg. Tak payah la hire ramai staff utk handle bab gaji kan. 

Kalu subscribe versi payroll premium, anda blh customize slip gaji mengikut kehendak tersendiri. Lagi advance & lebih professional. HR department akan ada username & password tersendiri, so mudah kalu nak edit incase ada penambahan staff baharu atau perubahan rate gaji. Paling BBL impres blh edit guna mobile sahaja. Tak payah bawak laptop tu.  

Fungsi Menarik Payroll AI Idea Mobile Box
1. Personal
Setiap maklumat berkaitan pekerja blh diakses secara mudah. Satu click dah tahu. Sesuai la kalu ramai staff, tak kan nak buka file kertas pekerja satu-satu kan
2. Kerja
Malah HR dpt menilai prestasi pekerja. Dari segi jumlah attendent pekerja, jumlah cuti di ambil, MC & lain-lain
3. Gaji 
Semua maklumat gaji staff blh terus key in termasuk jumlah jam bekerja, kadar bayaran sejam, jumlah OT dgn mudah serta senang
4. Payitem
Tak kiralah gaji tambahan atau potongan pun blh dikira. Malah blh buat slip gaji harian atau pun blnan
5. Pinjaman
Incase syarikat ada sediakan pinjaman/advance pun blh monitor sama ada staff dah bayar atau belum
6. Dokumen sokongan
Semua dokumen diperlukan oleh pekerja dr salinan kad pengenalan, passport, permit kerja, appoinment letter, confirmation letter & sbgnya blh attach sekali dlm profile staff. 
7. Payslip
Paling penting anda blh keluarkan slip gaji sendiri khas utk setiap pekerja. Lebih mudah guna e-payslip tanpa perlu print kerja. Blh hantar melaui email, PDF & file utk rujukan. 
Menarik bukan ciri-ciri yg ada dlm sistem payroll ni. Bukan tu sahaja, sbg majikan kepada pekerja bawah syarikat mestilah kena tahu jugak faedah yg anda blh dpt selepas menggunakan sistem payrol AI Mobile Box Idea. 

photo6334733688658569754 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
photo6332580295135570174 - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

Kebaikan Payroll Kepada Majikan
1. Mengurangkan kos
2. Cepat dlm proses menyediakan payslip pekerja
3. Infomasi berkaitan gaji pekerja tepat & betul
4. Bebas dr masalah pihak ketiga spt printer tidak berfungsi atau despatch lambat pos 
5. Data maklumat pekerja blh diakses bila-bila masa & dimana jua 

Siapa yg sesuai guna payroll dr Ai Mobile Box Idea ni?
👍🏼 Syarikat kecil atau sederhana malah besar pun tiada masalah
👍🏼 Owner kedai mkn, butik, spa & apa jua jenis perniagaan
👍🏼 Kilang 
👍🏼 Pemain SME
👍🏼 Mereka yg baru berjinak-jinak dgn aktiviti perniagaan

79600660 103420177831084 4659622960166862848 o - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
79664539 105108094328959 6296127266560671744 o - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan
salah satu testimoni syarikat yg menggunakan payroll ini
Ai Mobile Box Idea jamin semua maklumat pekerja, data gaji tidak akan diberikan kepada pihak ketiga. Sangat secure terutama bab berapa gaji kan. 

ScreenshotB2019 12 20BatB5.57.24BPM - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

Sedikit tentang AI Mobile Box Idea ni – sebuah syarikat yg 10 thn berpengalaman dlm bidang payroll (cloud & outsource). Bukan setakat tu je, juga pakar dlm software development, mobile application serta website development. Ha kalu plan nak ada apps sendiri blh la rojer. 

Berminat utk dptkan payroll bg syarikat anda, blh terus contact number bawah ni

79603323 103413401165095 2958782397321052160 n - Sistem Payroll Gaji Pekerja RM90 Sebulan

Ai Mobile Box Idea
Lot 109-111, Tingkat 3, Seksyen 7, 
Jalan Bukit 43000 Kajang Selangor
No Telefon : 019-3916730 / 03-87345372
Email : Sarth@mobileideabox.com
Website : www.mobileideabox.com
Facebook : www.facebook.com/Ai-Mobile-Idea-Box
Instagram : www.instagram.com/aimobileideabox


Loading...

Tags: #GAJI #Payroll #Pekerja #RM90 #SEBULAN #sistem

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Comments are closed.