Sinopsis Raisha 2 Drama

Sinopsis Raisha 2 Drama : Tayangan Drama Raisha 2 telahpun bersiaran di tonton.com. Drama kesinambungan drama Raisha yg pernah ditayangkan di tv3. Raisha 2 mengandungi 12 episod penuh. 

Seperti yg kita sedia maklum, drama Raisha adalah drama yg mengisahkan seorang gadis materialistik yg bernama Raisha (Diana Danielle). Raisha telah dilahirkan dr keluarga yg serba kesusahan. Ibu bapanya, Samsudin dan Arfah (Rahim Jailani dan Laila Nasir) yg telah berkahwin beberapa thn, menghadapi kesusahan utk mendapat zuriat. Namun, setelah berjaya melahirkan Raisha, Arfah ditimpa kemalangan dan meninggal dunia. Tragedi ini memberi impak yg amat dlm kepada Raisha.
Walaupun kehidupan Raisha di kampung serba kekurangan, Samsudin sentiasa memberikan pakaian dan barangan yg elok utk puterinya itu. Masa berlalu dan Raisha sudah pun meningkat dewasa. Terbiasa dgn sifat ayahnya yg sentiasa menurut kehendaknya, Raisha membesar menjadi seorang yg kuat memberontak apabila permintaannya tidak diturutkan. Oleh itu, Raisha dan Samsudin sering tidak sehaluan dan mereka sering mengadu nasib di kubur Arfah.
Sifat manja Raisha semakin menjadi-menjadi apabila dia mula melanjutkan pelajarannya di sebuah institut pengajian tinggi swasta. Hal ini kerana, kebebasan tanpa pengawasan penuh ayahnya yg sentiasa diidamkan Raisha sudah pun tercapai. 
Di Kuala Lumpur, Raisha berkenalan dgn pelbagai jenis orang di kolejnya termasuk golongan kaya dan golongan industri fesyen. 

Berbekalkan dgn kecantikan Raisha, Raisha sering ditawarkan utk menjadi peragawati. Bermula dr situ, kehidupan Raisha semakin liar dan mula ke kelab malam dan bekerja sbg peneman sosial (escort) bersama rakannya Melly. 
Namun, kebahagiaan yg dirasakan Raisha ketika itu mula berubah apabila kelab malam mereka dikepung pihak berkuasa dan menangkap semua peneman sosial termasuk Raisha dan Melly.
Bagaimanakah kesudahan kehidupan Raisha? Dapatkah Raisha memperbaiki kehidupannya?
raisha 111 3 - Sinopsis Raisha 2 Drama

Sinopsis Raisha 2 : Selepas dua thn berkahwin dgn Fuad, Raisha berasakan hidupnya masih belum sempurna.
Kemuncak perubahan sikap Raisha bermula selepas dia melihat sebuah penggambaran drama dan mengidam utk menjadi glamor.

“Jadi dia fikir kenapa dia tidak dapat kehidupan seperti itu? (pelakon). Dia mula menyesal kerana berkahwin awal dan naluri jahat kembali menghantui akal fikirannya.
Raisha yg bercita-cita ingin menjadi selebriti terkenal mengorak langkah dgn meninggalkan keluarganya utk berhijrah ke Kuala Lumpur bersama Rashdan (Fadlan Hazim), yg menjanjikan watak utama utk filem akan datang. 
Dan, menurut Raisha penceraian adalah jalan terbaik selepas tidak tahan lagi dgn karenah Fuad (Hafidz Roshdi) yg memaksanya utk berubah.

Carian Berkaitan

sinopsis raisha 2, sinopsis lengkap raisha 2
Loading...

Tags: #drama #Raisha #Sinopsis

author
Author: 
  Ini Yg Dijumpai Apabila Operasi Menangkap Pemungut Derma Di Sebuah Pasar Malam, Sungguh Memilukan dan Memalukan
  Ini Yg Dijumpai Apabila Operasi Menangkap Pemungut Derma Di Sebuah Pasar Malam, Sungguh
  Biodata Penuh Siti Saleha Pelakon Wanita Malaysia
  Biodata Penuh  Siti Saleha Pelakon Wanita Malaysia | Siti Saleha Mohd Baharom (lahir 14 Mac
  Viral – Ribuan serangga ‘menyer4ng’ Kota Mekah
  Viral – Ribuan serangga ‘menyer4ng’ Kota Mekah | Seranngan ribuan serangga di kota
  Biodata Penuh Mira Filzah Pelakon Popular ‘ Pujaan Hati Kanda ‘
  Biodata Penuh Mira Filzah Pelakon Popular ‘ Pujaan Hati Kanda ‘ | Nur Amirah

  Leave a reply "Sinopsis Raisha 2 Drama"