Sinopsis Drama Leftenan Zana (TV3)

Saksikan drama terbaru berjudul Leftenan Zana akan menghiasi saluran TV3. Drama arahab Azman Yahya akan dibintangi oleh Janna Nick, Redza Rosli, Tunku Hanis, Aprena Manrose, Nazrief Nazri dan ramai lagi.
5A0956FE 12BE 4606 ADB4 3413C301D205 - Sinopsis Drama Leftenan Zana (TV3)
JUDUL : LEFTENAN ZANA
EPISOD : 20 Episod
PENULIS SKRIP : Sofia J Rhyland
PENGARAH : Azman Hj Yahya @Jinggo
TERBITAN : JS Pictures Sdn Bhd
PELAKON : Janna Nick (Zana), Tunku Hanis (Rajh), Sheila Rusly (Sarjan Qamar), Redza Rosli (Kapten Haniff), Izzat Mushtaq (Faiz), Aprena Manrose (Tisya), Zarul Husin (Arul), Ameerul Asyraf (Kapten Mustakim), Hairie Othman (Kapten Rahmat), Nazrief Nazri (Zaidi), Idzham Ismail (Kapten Dr Putra), Sofea Shaheera

SINOPSIS LEFTENAN ZANA
Mengisahkan mengenai impian Zana  yg bercita-cita mahu menjadi anggota tentera tetapi cita-citanya itu tidak direstui bapanya. Zana adalah anak perempuan bongsu Mejar (B) Rahmat
Sejak kecil, Zana sangat rapat dan manja dgn bapanya sehinggakan dia ingin menjadi seorang askar seperti Rahmat. Malangnya, Rahmat tidak suka dan tidak akan membenarkan Zana utk menyertai bidang ketenteraan. Rahmat lebih mengharapkan Zaidi, anak lelaki sulungnya utk menyambung legasinya tetapi Zaidi tidak berminat.
Walaupun dihalang, Zana tekad utk meneruskan cita-citanya dan dlm diam telah membuat permohonan secara online utk menjadi anggota tentera Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Zana telah terpilih utk menjalani ujian saringan dan akhirnya berjaya diterima sbg pelatih ATM dan perlu menjalani latihan di Melaka.
Pada mulanya, Zana berbohong mengatakan bahawa dia diterima bekerja di sebuah syarikat swasta. Namun, di saat akhir Zana berterus terang kepada Rahmat dan ibunya, Mah.
Walaupun marah, Rahmat tetap menghantar Zana ke kem utk latihan. Rahmat pasti Zana tidak akan bertahan lama di sana. Ujian Zana bermula dan ternyata apa yg dikatakan oleh bapanya tentang kepayahan di kem, semuanya benar. Selain Sarjan Qamar yg menggerunkan, Zana tertekan dgn pelbagai latihan yg memenatkan fizikal dan mental.

Di kem juga Zana turut dibuli oleh Raz yg membencinya. Sehinggalah suatu hari, Zana tekad membuat keputusan utk melarikan diri drpada kem.
Adakah Zana akan terus berputus asa dan akhirnya mengaku kalah pd bapanya?

Saksikan drama bersiri 20 episod terbitan JS Picture Sdn Bhd ini akan menemui penonton pd 8 Februari 2019, setiap Rabu sehingga Jumaat, jam 9 malam di TV3.

Carian Berkaitan

terakhir drama tv3 2019 judul lefnan zana, terakhir drama tv3 2019 judul leftenan zanA
Loading...

Tags: #drama #Leftenan #Sinopsis #Zana

author
Author: 
  Ulasan Filem: The Unicorn Store (2019)
  Tahun Terbit | 2019 Pengarah | Brie Larson Pelakon | Brie Larson, Samuel
  Puasa Daud Utk Kekayaan
  Puasa daud utk kekayaan wishnutama, puasa daud utk kekayaan sandiaga, puasa daud utk
  Puasa Pasaran Jawa
  Puasa pasaran jawa hari, puasa pasaran jawa bln, puasa pasaran jawa online, puasa
  Drama Pia Episod 8 – Episod 10
  Drama Pia Episod 8 – Episod 10 : Drama terbaru ganti drama Cinta Non

  Leave a reply "Sinopsis Drama Leftenan Zana (TV3)"