Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak

Loading...

photo6075585274802448773 1 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak

Assalamulaikum & hai semua,

Lupa pulak nak update entri pasal mkn kat Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak. Along the way nak ke Perlis tempoh hari ingatkan blh la singgah mkn kat sini tapi sebab bertolak sebelah malam memang tak la. Kedai ni buka waktu siang je.

Apa yag unik kat sini mestilah nasi buloh dan nasi panggang dgn lebih 100 jenis lauk pauk masakan kampung. Nasi tu dorang kukus/panggang dgn daun lirik atau dikenali daun katalia sbg lapik beras. Nasi bamboo ni antara menu tradisional orang Perak. Bau nasi sangatlah wangi. 
Ada aneka lauk ikan, seafood, ayam, daging, puyuh dr jenis goreng, bakar, kukus, masak lemak, masak asam pedas, dan bermacam. Malah ulam-ulaman pun blh korang pilih nak mkn bersama nasi. Tak cukup dgn tu mestilah bermacam sambal utk cicah dgn ayam, kambing, seafood yg dibakar. Ah heaven habis mkn panas-panas. 

photo6075585274802448769 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak
photo6075588577632299146 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak
photo6075588577632299147 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak
photo6075588577632299148 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak

Ni antara menu yg ada, kalu BBL nak list memang panjang lebor le.. Lauk yg ada :
– Asam Pedas Ikan Baung
– Asam Pedas Ikan Kembong
– Asam Pedas Ikan Pari
– Kari Ikan Sembilang
– Rendang Tok

– Daging Nusantara
– Ikan Patin Masak Tempoyak
– Puyuh Bayar Kuah Percik
– Sambal Petai Udang
– Sambal Jering Ikan Bilis
– Sambal Kentang Tempe
– Sambal Kacang Pedal
– Daging Salai Air Asam, Daging Salai Masak Cili Api
– Kambing Salai Buluh Perindu
– Sup Tulang Kambing, Sup Tulang Lembu
– Udang Bakar
– Lala Bakar Kuah Special
– Kerang Bakar Kuah Special
– Ikan Talapia Perkasam
– Ayam Kampung Goreng Gegebu
– Masak Lemak Talapia Salai
– Masak Lemak Nangka Ikan Masin
– Masak Lemak Pisang
– Gulai Kawah Kambing Umbut Pisang 

photo6075585274802448766 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak
photo6075588577632299139 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak

BBL recommend cuba ayam kampung bunian ni . Sedap tu memang lain dr yg lain. Nak sedap sila cicah dgn kicap cili tu. Khusyuk je habiskan nasi sambil hirup air sirap. 

Harga mknan dijual asing. Tengok jenis lauk anda nak ambil. Lupa pulak BBL nak snap harga utk tatapan korang. Jangan risau harga standard je tetapi puas hati lepas mkn kat Restoren Nasi Bamboo Sg Klah.

photo6075588577632299151 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak
photo6075588577632299135 - Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak


Lagi satu memang seronok dapat mkn beramai-ramai. Blh kata hampir setiap hari penuh dgn orang Tambah lagi waktu tengahari. Full house la katakan. Jika anda bercadang ke utara, jangan lupa singgah mkn tengahari di Nasi Bamboo Sg Klah.

Waktu Operasi
10.30 pagi – 6.00 petang
Setiap hari (Tutup hari Jumaat)
No Telefon : 017-5167592
Alamat : Jln Sungkai – Slim River 35600 Sungkai, Perak

Tips nak cari : exit tol Sungkai,lampu isyarat ambil kanan,300m dah sampai.


Cawangan Restoren Nasi Bamboo Sg Klah di RnR Tapah arah selatan
10.00 pagi – 11 malam
Dibuka setiap hari

Facebook | Instagram | Youtube

Loading...

Tags: #Bamboo #Klah #Nasi #PERAK #Restoren #Singgah

author
Author: 
    “Raatchasi” Angkat Profesion Guru, Kritik Sistem Pendidikan Sekolah Kerajaan Di India
    Di media sosial Facebook, tular beberapa potongan klip drpada filem Tamil ‘Raatchasi’ yg
    SPI KPM Bil.3/2019: SOP Penggunaan Kenderaan Sendiri Bawa Murid Utk Urusan Rasmi
    Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telah mengeluarkan Surat Pekeliling Ikthisas berkenaan Prosedur Operasi Standard
    Jadi Mualaf, Deddy Corbuzier Tolak Tawaran Umroh dan Haji VIP Gratis! Ini Alasannya!
    slidegossip.com – Keputusan Deddy Corbuzier pindah agama Islam dan menjadi mualaf rupanya menarik
    KPM siasat Jalur Gemilang terbalik diedar ke sekolah
    Gambar via Facebook PETALING JAYA: Kementerian Pendidikan akan menyiasat isu Jalur Gemilang terbalik

    Leave a reply "Singgah Mkn Restoren Nasi Bamboo Sg Klah, Perak"