Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Loading...

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga || Salam semua, siapa kat sini yg ada masalah rambut ? Mesti ramai ni kan tak terkecuali la diri sendiri. hii. ya lah rambut kan aset berharga yg perlu dijaga juga. Jadi kesihatan rambut pun kena jaga kan utk rambut lebih sihat, lembut dan bersinar sepanjang masa.

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Masalah rambut seperti rambut berbau, keguguran rambut, rambut kering, terasa gatal di kepala dan juga masalah lain memang kita berasa tidak selesa. Sesiapa sahaja ada kan masalah macam tu.

Wani akui cerewet sikit kalau bab nak pilih shampoo yg sesuai utk penjagaan rambut. Rambut jenis kering sikit. Sampailah Wani cuba sendiri produk dr Asmak Haircare ini. Bahan- bahan utk ke semua set penjagaan rambut Asmak ini ke semua dr bahan semulajadi.

Itu yg yakin sangat nak guna. Ya lah kan, kadang- kadang set penjagaan rambut sekarang terlalu banyak  bahan yg mengandungi bahan kimia yg blh mendatangkan kesan lain utk rambut.

SET PENJAGAAN RAMBUT ASMAK HAIR CARE 

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Sebenarnya, Wani nak kongsi pengalaman diri sendiri menggunakan set Asmak Haircare. Nanti kita ceritakan lanjut kat bawah ya. Sebelum itu nak cerita sikit tentang produk utk penjagaan rambut Asmak Haircare ini, ada 3 kesemuanya. Kiranya dah lengkap utk penjagaan rambut kita.

Untuk korang yg baru nak tahu, Set penjagaan rambut Asmak Hair Care ini dikeluarkan oleh Syarikat MHAM Sdn. Bhd. Kalau korang pernah dengar minyak herba asmak, minyak yg sememangnya mujarab. Best jerr guna minyak asmak tu. Kali ini MHAM keluarkan set penjagaan rambut pulak.

Yang penting ke semua utk ke tiga -tiga produk ini natural. Tidak ada bahan – bahan yg memudharatkan. Blh gunakan tanpa was – was ya . Set penjagaan rambut Asmak tidak lah terhad utk wanita sahaja, seluruh seisi keluarga blh guna sehinggalah kanak – kanak. Jom, kita kenali ke tiga -tiga produk penjagaan rambut Asmak.

Korang yg nak rambut sihat, bersinar dan lembut sepanjang masa, memang wajib guna ketiga – tiga produk ini baru dapat kesan utk jangka masa lama.

1. Shampoo Bunga Raya Plus
2. Hair Moisturizer with serum
3. Sevenis Hair Oil

PENGALAMAN SENDIRI MENGGUNAKAN SET PENJAGAAN RAMBUT ASMAK HAIR CARE 

Dah seminggu Wani cuba ke semua set penjagaan rambut Asmak, memang ada kelebihan tersendiri setiap produk. Ya lah kan dah ke semua bahan dlm ketiga -tiga produk ini semua natural. Kita sendiri pun berasa yakin nak guna. Lagipun, Wani bagi ke semua ahli keluarga guna shampoo bunga raya plus ini.

Jadi kali ini, Wani nak kongsi dgn korang semua step by step nak menggunakan set penjagaan rambut Asmak. Bukan mudah nak dapatkan rambut yg sihat, lembut dan bersinar tetapi dgn Asmak Hair Care semua orang mampu mempunyai rambut idaman semua.

1. Shampoo Bunga Raya Plus 

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Bagi Wani yg ada masalah rambut kering dan juga kelemumur, selepas menggunakan shampoo bunga raya plus, rambut macam lembut, tak kering dan tak kusut juga. Bau pun wangi sangat suka dgn baunya.

Kalau dah nama shampoo bunga raya, memang sah lah bahan utama shampoo ini ada bunga raya dan juga bahan – bahan natural yg lain seperti coconut oil, babassu oil, tea tree oil, jojoba oil dan juga acerola. Patut lah rambut lembut semacam jerr.

Cuma shampoo ini, sekiranya korang dah terbiasa pakai yg banyak buih tu, mungkin korang rasa macam tak biasa pakai sebab tak ada buih. Memang shampoo ini tak berbuih sangat, mula – mula letak di tapak tangan tu masa nak gosok, perasan macam tak keluar buih sangat.

Tapi, korang kena tahu juga shampoo di luar sana yg banyak buih tu bukannya sihat utk kulit kepala kita. Utk shampoo bunga raya plus ini, tengok lah bahan yg digunakan ke semua natural, patutnya ini lagi selamat digunakan utk kesihatan rambut kita.

Bagi sesiapa yg ada kelumumur dan terasa selalu gatal kulit kepala elok lah guna shampoo ini. Utk kanak – kanak pun selamat juga.

2. Hair Moisturizer With Serum

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Untuk langkah seterusnya, selepas shampoo rambut, keringkan dulu rambut kemudian picit sikit Hair Moisturizer Serum atas tapak tangan. Kemudian urut dr akar rambut sehingga ke hujung rambut. Tak sangka serum rambut pun memainkan peranan penting utk rambut lebih sihat dan akar rambut lebih kuat.

Dalam seminggu Wani pakai, rambut lebih lembut dan tak kering. Bau pun wangi dan tekstur serum ini jernih dan pekat. Selepas urut lembut di kepala dan rambut, tangan pun tak berminyak tak perlu basuh tangan pun tak apa dah, lembut jerr tapak tangan.

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Bahan yg ada dlm serum ini pun semuanya natural ya. Korang nak guna serum ini blh buat 3 kali seminggu sekali dgn shampoo dan sevenis oil.

3. Sevenis Hair Oil

Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga

Untuk sevenis Hair Oil ini, biasanya guna selepas rambut kering. Kalau korang tak nak rambut macam berminyak sangat, picit sikit jerr ke tapak tangan kemudian gunakan hujung jari urut. Ratakan ke seluruh kulit kepala dan rambut.

Kalau ada lebihan di tapak tangan tu, blh sapu – sapu kat bahagian anggota badan yg kering. terasa lembut jerr.

Kalau korang nak semua minyak ini menyerap buatlah sebelum tidur sebelah malam,lagipun kita tak buat apa – apa aktiviti yg berat dah kan.

Caranya senang sahaja, sebelum tidur sapu rata Sevenis Hair Oil dan balut sepanjang malam. Esok pagi terus cuci rambut guna Shampoo Bunga Raya.Hasilnya rambut lebih sihat, lembut, bersinar dan kuat.

Sedikit sebanyak perkongsian dr Wani selepas menggunakan Set Penjagaan Rambut Asmak
Untuk yg biasa pergi saloon, nanti tak payah pergi saloon dah ya, guna ke semua set penjagaan rambut Asmak Hair Care ini, hasilnya sama macam buat rambut di saloon. Nak tahu korang cubalah sendiri ya. Jimat pun iya juga. 🙂

Sekiranya korang nak mencuba set penjagaan rambut Asmak ini, blh layari laman web dan laman sosial di bawah. Sila rujuk di bawah ya serta sekali dgn nombor whatsapp utk mudahkan urusan korang.

Untuk maklumat lanjut tentang Asmak Haircare ini, blh layari laman web dan laman sosial di bawah: 
Website : https://mham.com.my/
Facebook Page : Shampoo Bunga Raya HQ
Instagram : asmak.haircare
Hotline : 019-9708897
whatsapp : www.wasap.my/60199708897
Loading...

Tags: #Asmak #Care #HAIR #Keluarga #Mampu #Masalah #Mengatasi #Penjagaan #Rambut #Seisi #Sesuai

author
Author: 
    Guru lelaki maut ketika water rafting
    Gambar hiasan via MyAdventureHost GOPENG 15 Sept. – Seorang guru lelaki mati lemas
    8 Tips Lindungi WhatsApp Dari Hacker Nakal
    WhatsApp adalah aplikasi perpesanan terpopuler. Bagaimana tidak, jumlah pengguna aktif blnannya lebih dr
    Tips Pilih Tilam Yg Betul Utk Masalah Tulang Belakang
    Assalamualaikum… Tidur tu satu nikmat. Lagi-lagi lps satu hari suntuk kerja atau buat aktiviti
    Pengenalan Guru Nadi Negara angkat martabat guru – Maszlee
    Malah, kata beliau, KPM akan turun pdng ke setiap negeri di Malaysia utk

    Leave a reply "Set Penjagaan Rambut Asmak Hair Care Mampu Mengatasi Masalah Rambut Dan Sesuai Utk Seisi Keluarga"