Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Loading...

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri || Salam semua, Kalau tanya kita pasal cerita yg blh memberi insiprasi kepada orang lain ni banyak. Sebelum ini pun, di facebook, kita banyak follow usahawan – usahawan yg berjaya dlm dunia bisnes masing – masing. Saja nak ikut terinspirasi sebab suka dengar orang – orang yg berjaya ni bagi talk.

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Kali ini kita nak dengar pulak kisah inspirasi dr saudara Mohd Khairul Nizam ni. Susuk tubuh ini, pernah kita tengok semasa scroll facebook tapi masa tu tak ambil tahu sangat siapa kah beliau sebenarnya.

Bila dapat tahu beliau adalah abang kepada Siti jamumall, terkejut jugak lah kita. Dan beliau juga adalah founder kepada Jamumall. Di sebalik kekurangan yg ada pd beliau, ada kelebihan yg Allah bagi kepada anak muda ini. Seorang anak muda yg mempunyai semangat dan keyakinan yg tinggi dlm dunia bisnesnya.

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Buat kalian yg belum mengenali Saudara Khairul Nizam ini, kita nak berkongsi sedikit, siapakah anak muda ini. Kisah beliau blh menjadi inspirasi utk kita di mana utk berada di puncak kejayaan bukan satu jalan yg mudah, banyak onak duri yg perlu dilalui.

Pada usia 30 thn walaupun dilahirkan tidak sempurna seperti insan lain, beliau bersyukur dgn kehidupan kerana beliau telah berjaya membina satu syarikat Jamumall Sdn Bhd , dan juga membina platform jualan Jamumall.com.

Beliau happy kerana mampu membeli apa yg beliau nak, mampu mkn yg mewah , mampu travel ke Dubai , Korea , Japan, Australia dan banyak negara beliau dah sampai. Yg paling best beliau dapat sediakan rumah mewah utk keluarga , tanggung family dan bersedekah setiap hari.

Dalam masa yg sama bukan nak riak tapi beliau tahu ramai sebenarnya orang di luar sana nak jadi sepertinya , nak ada banyak duit , nak bahagiakan family mereka. Tapi adakah mereka sekuat seperti anak muda ini.

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Kehidupan beliau dulu tak macam ini. Bayangkan anda di dlm jasadnya.. mkn perlu disuap , mandi perlu diuruskan , duduk perlu diangkat, dan tidur perlu dijaga , bukan mudah utk beliau meneruskan kehidupan seharian. Bukan mudah.

Beliau terpaksa menanggung kehidupan ini bukan sehari , bukan tiga hari , bukan seminggu , bukan sebulan tetapi bertahun thn. Ada ketika beliau rasa sangat terkesan bila ada ketika bila haus, lapar, penat , tak ada orang di sisi.

Tapi bukan jalan penyelesaian hanya mengharapkan mati. Tapi bagi anak muda ini,  Allah beri  nyawa , nafas , sedikit kekuatan jari dan akal mesti ada sesuatu manfaat yg blh beliau lakukan.

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Beliau cuba merenung dan mengimbas kehidupan ramai orang di luar sana. Kalaulah  diberi tubuh fizikal sempurna , blh berjalan , berlari , melompat pasti akan digunakan sehabis baik utk beri manfaat kepada orang lain

Pandangan beliau sendiri melihat ramai yg malas utk ubah hidup sendiri, ramai yg suka bagi bermacam alasan bila bekerja, ramai yg cepat giveup bila ada cabaran.

Ramai cuba memilih utk kerja senang, tak nak susah, lebih memilih kehidupan susah tanpa usaha dgn kuat , sanggup berhenti kerja dan mengangur bertahun – thn  atas dasar ego blh bergerak sendiri dan sanggup melihat keluarga dan orang sekeliling susah.

Yang Paling terkesan nak bagi duit utk mak dan ayah, family pun tak mampu. Beliau sangat sedih Sebab itulah terdetik keinginan utk bantu mereka

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Anak muda ini cuba buktikan kepada masyarakat paling penting dlm kehidupan adalah atas dasar bersyukur, Bersyukur dgn nikmat yg Allah beri dan jangan sia – sia kan. Jadi beliau bangkit utk beri manfaat pd orang lain . Beliau hanya nak satu dunia nampak hanya 3 jari dan satu akal  dapat melihat kegembiraan, senyuman ramai orang – orang disekeliling.

Kini anak muda ini sedar utk berjaya dlm kehidupan, pekerjaan, mahupun bisnes bukan mudah . Tetapi atas keinginan yg kuat , kasih sayang yg hebat , keberanian yg tinggi , suka belejar dan membaiki diri sendiri, dan juga seorang yg berkomitmen tinggi membawa beliau ke tahap sekarang.

Dan semua nilai yg ada dlm diri, akan beliau bawakan ke dlm semua team dan masyarakat utk mereka bangkit, bersemangat, dan berjaya.

Seorang Insan OKU Dan Pengasas Kepada Jamumall Mampu Membina Empayar Bisnes Sendiri

Akhir kata,  kalau beliau yg ada 3 jari dan akal mampu membina kehidupan sendiri dan kebahagiaan orang sekeliling .. anda ada berapa jari utk ubah kehidupan? Usia semakin meningkat, jangan tunggu lagi.. kite sahaja yg mampu ubah diri kita.

Kalian blh tonton video di bawah, utk mendengar kisah beliau yg blh memberi inspirasi kepada kita lebih – lebih lagi kepada OKU di luar sana. Kecacatan yg ada pd diri bukan penghalang utk berjaya. 

Buat kalian yg ingin mengetahui kisah lanjut dr saudara Khairul Nizam, kalian blh click laman sosial dan website seperti di bawah :

Facebook : https://www.facebook.com/khairulnizamofficial/

Instagram : hyekhairul

Facebook Page : https://www.facebook.com/Jamumallcom/

Website : https://jamumall.com/

Loading...

Tags: #BISNES #Empayar #Insan' #Jamumall #Kepada #Mampu #Membina #Pengasas #sendiri #Seorang

author
Author: 
    Jadi Sarang Hantu, Anang Hermansyah Ingin Jual Rumahnya Seharga Puluhan Miliar?
    slidegossip.com – Rumah yg ditempati Anang Hermansyah dan Ashanty bersama anak-anak mereka yg
    Kunjungi Korban Gempa di Ambon, Nikita Mirzani Tuai Pujian, Jokowi Malah Kena Sindiran!
    slidegossip.com – Artis sensasional Nikita Mirzani kembali jadi perbincangan publik. Namun kali ini
    Guru ditahan terlibat aktiviti pengganas LTTE
    GURU sebuah sekolah di Banting, Selangor, Ahli Majlis pihak berkuasa tempatan (PBT) negeri
    GPK HEM maut selepas rebah daki gunung
    LELAKI tiba-tiba rebah sebelum disahkan meninggal dunia ketika mendaki Bukit Beruang, Melaka hari

    Comments are closed.