Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank | Ramai dikalangan kita amsih tidak tahu yg pihak Ambank telah menyediakan mekanisme yg terbaik utk anda menyemak baki pinjaman kereta atau rumah dgn ambank secara online sahaja. Pihak Ambank telah menyediakan khidmat ini agar anda tidak bersusah payah utk datang ke setiap cawangan ambank dgn trafik jem lagi, kena beratur lagi. Straight the point, kita terus ikut cara semak baki pinjaman kereta atau rumah ambank ini.
Ikuti cara di bawah : –

Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


1. Log in ke ambank online.. link kat sini ——>> https://ambank.amonline.com.my/ 

 akan keluar seperti dlm gambar di atas.

2. Klik dekat First time login

Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


3. Selepas itu click I Agree.. dan tidak perlu baca semua tnc tu.

30 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


4. Sila isi detail anda semua seperti Card/Account Type anda dan Auto Financing, akan appear Account No dan Loan Financing Amount dekat bawah acc. type tadi…

Account no kalau utk hire purchase, blh semak dekat account no. yg anda bayar setiap bulan.. Kalau anda bayar guna no. plat kenderaan sekali pun, bila keluar resit, dekat resit  akan tulis sekali no. account.. sila semak utk kepastian.

Loan amount pula, perlu tulis dgn jelas dan tepat macam yg bank bagi loan amount setiap bulan masa awal-awal anda dapat loan dulu.. Contoh: RM 515 kena masukkan RM515.. bukan RM550..

5. Dah isi segala details, tekan submit..

6. Siap.. Confirmation email akan dihantar ke email yg anda register..

Kemudian, utk cek baki pinjaman anda, click bahagian login… Bila sudah login, akan keluar pula interface seperti dibawah.

40 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


kemudian, click dekat my account, view balance & transaction..

50 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


Akan keluar details pinjaman anda Dan senang nak detect berapa banyak lagi hutang kita yg tinggal…



Harap membantu!

sumber : http://ayungmerapu.blogspot.com/2015/06/cara-mudah-semak-baki-pinjaman-dengan.html

Loading...

Tags: #Ambank #Atau #Baki #Kereta #Pinjaman #Rumah #Semak

author
Author: 
    Early Writing Materials (Grade 1)
    Early aptitude in writing is an indicator of a child’s reading ability. Up
    Cut and Paste materials (Part 1)
    Cut and paste worksheets to help kindergarten and preschoolers develop their fine motor
    Early Reading Materials (Part 2)
    Teaching your child to read early and well has multiple benefits and is
    Early Reading Materials (Part 3)
    Teaching your child to read early and well has multiple benefits and is

    Leave a reply "Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank"