Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank | Ramai dikalangan kita amsih tidak tahu yg pihak Ambank telah menyediakan mekanisme yg terbaik utk anda menyemak baki pinjaman kereta atau rumah dgn ambank secara online sahaja. Pihak Ambank telah menyediakan khidmat ini agar anda tidak bersusah payah utk datang ke setiap cawangan ambank dgn trafik jem lagi, kena beratur lagi. Straight the point, kita terus ikut cara semak baki pinjaman kereta atau rumah ambank ini.
Ikuti cara di bawah : –

10 1 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


1. Log in ke ambank online.. link kat sini ——>> https://ambank.amonline.com.my/ 

 akan keluar seperti dlm gambar di atas.

2. Klik dekat First time login

11 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


3. Selepas itu click I Agree.. dan tidak perlu baca semua tnc tu.

30 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


4. Sila isi detail anda semua seperti Card/Account Type anda dan Auto Financing, akan appear Account No dan Loan Financing Amount dekat bawah acc. type tadi…

Account no kalau utk hire purchase, blh semak dekat account no. yg anda bayar setiap bulan.. Kalau anda bayar guna no. plat kenderaan sekali pun, bila keluar resit, dekat resit  akan tulis sekali no. account.. sila semak utk kepastian.

Loan amount pula, perlu tulis dgn jelas dan tepat macam yg bank bagi loan amount setiap bulan masa awal-awal anda dapat loan dulu.. Contoh: RM 515 kena masukkan RM515.. bukan RM550..

5. Dah isi segala details, tekan submit..

6. Siap.. Confirmation email akan dihantar ke email yg anda register..

Kemudian, utk cek baki pinjaman anda, click bahagian login… Bila sudah login, akan keluar pula interface seperti dibawah.

40 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


kemudian, click dekat my account, view balance & transaction..

50 - Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank


Akan keluar details pinjaman anda Dan senang nak detect berapa banyak lagi hutang kita yg tinggal…



Harap membantu!

sumber : http://ayungmerapu.blogspot.com/2015/06/cara-mudah-semak-baki-pinjaman-dengan.html


Loading...

Tags: #Ambank #Atau #Baki #Kereta #Pinjaman #Rumah #Semak

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank"