Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang

Minggu depan nak balik Kedah dah utk pulang ke kampung halaman.. Kekosongan cuti hujung minggu kali ini difikirkan perlu di isi dgn plan berbuka puasa di tempat yg menarik serta mudah utk pergi.. Buffet ramadhan kali ini di Empire Hotel Subang memang terbaik la saya rasa.. utk ramadhan kali ini ianya menyediakan buffet ramadhan dgn berkongsepkan Sajian Dapur Ibunda…

2016 06 26B18.47.07 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang

Nak pergi ke Empire Hotel Subang bukannya susah pun, ini adalah pertama kali saya pergi ke Empire Hotel Subang. Ianya terletak di SS16 Subang Jaya. nak parking pun mudah, letak kereta di parking basement, dan naik lif menuju tingkat 2, dah sampai ke dewan utama yg menempatkan sekali buffet ramadhan kali ini.. kira berdepan la dgn kaunter front office receptionist Empire Hotel Subang..

Setiba nya saya di situ, saya di sambut baik oleh Supervisor F&B (Encik Syed), orangnya sangat peramah.. dan sangat membantu.. Bukan senang nak dapat layanan terbaik dr seorang supervisor hotel ni.. tambah-tambah bulan puasa kan.. hehehe.. katanya menu terbaik kali ini adalah sup gearbox…..

2016 06 26B18.46.01 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
 perhhh.. bagi penggemar sup gear box.. memang meleleh beb…
Selain tu, kami semua juga didendangkan live muzik tradisi ANGKLUNG… kena pula lagu janam..janam janam.. perhhh.. menusuk hati & kalbu ni.. hehe..
2016 06 26B18.45.13 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang 
meh la kita usha apa yg ada di Sajian Dapur Ibunda.. kepelbagaian mknan tradisi yg mak-mak kita buat saya rasa, tu di namakan Sajian Dapur Ibunda.. hehehe.. betul tak chef..  
2016 06 26B18.40.32 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
kambing.. menu yg saya rasa tak lari dlm menu buffet ramadhan
2016 06 26B18.42.21 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang

Putu piring.. ummmpphhh…
2016 06 26B18.44.01 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang 
 kata Encik Syed.. ini set appetizer.. dap.. dap..
IMG 20160627 WA0000 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
perhhh,,, nyumm nyumm..
2016 06 26B19.01.24 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
tu dia.. lemang & ketupat pun ada wei… 
2016 06 26B19.02.00 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
satey memang mknan wajib saya kalau ke buffet ramadhan.. ehehe..
2016 06 26B18.59.58 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
kuih muih yg sedia ada ni.. memang menawan hati.. 
2016 06 26B18.44.34 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang

 beraneka pilihan minimun ada.. kurang ja sikit, depa mai topup…
2016 06 26B18.43.13 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
bagi penggemar air batu campur (ABC).. tersedia di sini…
2016 06 26B19.00.40 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
buah-buahan yg ada ni memang melengkapkan lagi Sajian Dapur Ibunda..
IMG 20160627 WA0003 wm - Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang
ehh apa la yg dibincangkan oleh saya & En Syed tu.. hehe..
ada kurangnya di sini.. rupanya saya terlupa utk ambil gambar main course.. hehe.. ataupun set nasi la.. yg sedia ada ni pun dah banyak.. dan membuatkan kita kenyang dah aih.. susun atur semua jenis mknan pun tiada masalah.. dan mudah utk pergi.. alhamdulillah… bila la lagi dapat pergi ke sana kan.. mana tau sambil check-in situ ka.. hahaha…
bagi yg berminat utk berbuka puasa di sana minggu-minggu akhir ramadhan ni kan..boleh hubungi Empire Hotel Subang di talian 03-55651228 atau layari website mereka di www.empirehotel.com.my
Loading...

Tags: #Dapur #Empire #Hotel #Ibunda #Sajian #Subang

author
Author: 
    Pengambilan Khas Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2019
    Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mempelawa lulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yg berkelayakan, berpotensi,
    Lunch di Black Canyon Coffee
    Lunch di Black Canyon Coffee | Kawan-kawan dekat opis ni dah tahu yg
    Slot Akasia: 30 Pesanan Suara
    Salam. Gandingan Hannah Delisa dan Shukri Yahya serta Sharul Ridwan akan datang di
    Game Online Streaming PlayStation Exclusive
    Game Online Streaming Percuma Twitch.com  dan Parsecgaming.com merupakan “Game Online Streaming” permainan menawarkan

    Leave a reply "Sajian Dapur Ibunda di Empire Hotel Subang"