REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

Assalamualaikum ! Cuaca dlm Malaysia ni memang tak lari dr terik panas , sebab tu wajah perlu pakai sunscreen . Lisa percaya masih ramai lagi wanita diluar sana tak tahu yg kita wajib pakai sunscreen/sunblock SETIAP HARI , betul tak ? Good info utk korang,, sekarang Althea dah keluarkan PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA . Baca seterusnya pengalaman Lisa  Review Petal Velvet Sunaway Althea Korea 

.

PETALBVELVETBSUNAWAYBALTHEA - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA 

 Baru ni Lisa diberi kesempatan utk review set Petal Velvet Sunaway dr Althea .  Berisi : 
 1. PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA
 2. PETAL VELVET POWDER #PINK LAVENDER
 3. PETAL VELVET POWDER #0 Translucent
 4. PETAL VELVET POWDER #23 Warm Beige colors

PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA SPF 50+ PA ++++

Petal Velvet Sunaway dgn SPF 50 + PA ++++ , Pelindung matahari yg ringan yg melindungi kulit dr sinar UV dgn kemasan seperti kelopak . Sesuai utk semua jenis kulit . Kalau setiap hari tak terdedah dgn matahari sangat pun, seeloknya pakai je sunscreen, supaya kulit kekal protected, cantik, tak berkedut ataupun tua sebelum usia.
 Kenapa wajib pakai sunscreen?
1. Taknak sunburn/sun tan/gelap/hitam/terbakar
2. Taknak kulit berkudut and nampak tua
3. Taknak ada pigmentation / jeragat – Kebanyakkan punca utama jeragat ni, sebab tak pakai sunscreen.
4. Taknak kena skin cancer
ALTHEABSUNAWAY - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA
Perisai kulit anda dr sinar matahari dan beri perlindungan petal dgn Althea’s Petal Velvet Sunaway! Ultra ringan, pelindung matahari yg tak kelihatan ini dirumuskan dgn asid hyaluronik dan ekstrak Damask meningkat, memastikan kulit anda tetap segar dan terhidrat sepanjang hari tanpa sebarang kekasaran atau a white cast . Ia mempunyai SPF sebanyak 50+ dan PA ++++, jadi kulit anda akan dilindungi sepanjang hari. Sbg sebahagian drpada jalur Petal Velvet, ia juga mengandungi micro- powder particles yg memberikan kulit yg licin, seperti kelopak.

PetalBVelvetBSunaway - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA
PETAL VELVET SUNAWAY (55ML )
HARGA RM43.00

BAHAN-BAHAN UTAMA
  • Damask rose extract  – Menghidrasi dan menenangkan  iritasi yg mendalam, menjadikan kulit berasa sihat.
  • Hyaluronic acid – Humectant yg menarik kelembapan pd kulit, mencegah dehidrasi.
  • Geranium Oil – Memberi kulit radiant boostdan menyembuhkan jerawat.

KELEBIHAN : 
– Lightweight, translucent sunblock 
– Meninggalkan kulit berasa segar dan terhidrat
– SPF50+, PA++++
– Sesuai utk semua jenis kulit. 

REVIEW LISA
Dari segi bau , wangi sunscreen ni , tak melekit tu yg bestnya. Tekstur utk sunscreen Petal Velvet Sunaway ni cair ,senang diratakan keseluruh muka .  Totally lisa bagi 5/5 bintang. I LOVE IT . 

Berapa banyak nak pakai sunscreen ni?
Seeloknya 1/4 tsp atau dua jari. Banyak ni. Jangan pakai sikit sikit, nak jimat ke apa. Pakai banyak ni ok. Kalau pakai sikit, nanti tak dapat maximum protection. Kadang kadang ada orang cakap, dia dah pakai sunscreen, tapi kenapa burn lagi? Jawapan dia, maybe dia pakai sikit sangat, so tak dapat maximum protection.
Satu lagi, jangan lupa reapply every 3-4 jam. Kalau pakai pagi je, lepastu berjemur sampai ke petang, jangan complain jadi gelap pulak. Kena re-apply tau.

PETAL VELVET POWDER 

ALTHEABPetalBVelvetBSet - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

PETAL VELVET POWDER #PINK LAVENDER

Pertama kali Lisa pakai Petal Velvet Powder ni baru ada 1 jenis je sampailah sekarang ni dah bertambah menjadi 3 jenis iaitu : 
1.PETAL VELVET POWDER #PINK LAVENDER
2.PETAL VELVET POWDER #0 Translucent
3.PETAL VELVET POWDER #23 Warm Beige colors

Rangkaian produk Althea sendiri ada di sini, dan kami mula kuat dgn Powder Velvet Petal! Keindahan ini debut adalah translucent powder yg mengekalkan solekan  dan meninggalkan sentuhan akhir yg lembut utk disentuh. . Disemai dgn minyak dr biji Althea, serbuk ini berfungsi utk kekalkan pengeluaran sebum di luar tanpa mengeringkan kulit utk kelihatan segar, segar, sambil berikan bau lembut. Pastikan solekan korang kelihatan hebat sepanjang hari atau dust some on to stay shine-free !

Lisa selalu jadikan Petal Velvet Powder ni sbg lose powder atau powder utk sentuhan akhir makeup . Utk kekalkan makeup bertahan lebih lama .  I LOVE IT ! Bau pon wangi … sesuai utk semua jenis kulit tau ! 

PETAL VELVET POWDER #PINK LAVENDER (3gram) 


PetalBVelvetBPowderB2523PinkBLavender - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA
Edisi terhad Petal Velvet Powder #Pink Lavender dr Althea  memang kena grab cepat weih . Stock dia sangat limit .Sesuai utk semua jenis kulit . Harga : RM17.00 . Pink lavender shade utk mencerahkan warna-warna yg kusam

KANDUNGAN
  • Ekstrak Lavender –  Soothes irritations membantu memperbaiki kulit. Ia juga mempunyai ciri aromaterapi utk menenangkan deria
  • Lecithin terhidrogenasi – Conditions dan melembapkan kulit
  • Glycerin – Humectant yg menarik kelembapan pd kulit, mencegah dehidrasi

PETAL VELVET POWDER #0 Translucent (3gram ) 


ALTHEABPETALBVELVETBPOWDERB252323BWarmBBeigeBcolors - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA

PETAL VELVET POWDER #0 Translucent (3gram ) 
Price : RM 16.00
Sesuai utk  semua jenis kulit . 

KANDUNGAN 
  • Ekstrak biji Althea – kaya dgn antioksidan, melindungi kulit dr luar negeri dan memastikan ia tetap baik dan terhidrat.
  • Polyphenols – Memelihara kulit yg dilindungi dr sinaran UV
  • Saponarin – Pembaikan sel-sel yg rosak dan mengembalikan keanjalan kepada kulit yg menua
  

PETAL VELVET POWDER #23 Warm Beige colors

ALTHEABPETALBVELVETBPOWDERBTranslucent - REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA
  PETAL VELVET POWDER #23 Warm Beige colors
Harga : RM 16.00 

Sesuai utk kulit wajah  yg berwarna tona kegelapan . 


REVIEW LISA

Total keseluruhan memang Lisa suka dan puas hati dgn Set Petal Velvet Sunaway ni . Ingat tau … walaupun kita tak kena cahaya matahari secara langsung , wajah tetap perlukan perlindungan sunscreen sebab secara tak langsung wajah kita terkena sinar dr Komputer , HP dan lainnya yg akan membuat pigmentasi pd wajah dan juga menuakan kulit wajah kita . Kalau bukan sekarang .. bila lagi ? 
Selamat mencuba ^_^ 

Althea Velvet Powder : https://my.althea.kr/petal-velvet-powder
Althea Velvet Sunaway : https://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway

Loading...

Tags: #ALTHEA #PETAL #Review #SUNAWAY #Velvet

author
Author: 
    Ratu Kebaya Masuk U | Telefilem Komedi Lakonan Ruhainies
    JUDUL : RATU KEBAYA MASUK U WAKTU SIARAN : Jumaat, 12 Januari 2018.
    Kompilasi 52 LAWAK Dubbing ajqhrs (@ajqhrs ig)
    Episod Penuh di http://www.layanon9.pro/ Like facebook page kami di https://www.facebook.com/layanon9 Follow kami di
    Rizki DA & Lesti DA – Rindu Berat | Tour Dangdut Vaganza
    Rizki DA & Lesti DA menyanyikan lagu Rindu Berat di Tour Dangdut Vaganza
    Biodata Pemain Anak Langit SCTV
    Berikut video biodata lengkap para pemain sinetron Anak Langit di SCTV Rating video:

    Leave a reply "REVIEW PETAL VELVET SUNAWAY ALTHEA"