Review Filem : Bumblebee (2018)

Loading...

Assalamualaikum dan salam sejahtera
bumblebeeB1 - Review Filem : Bumblebee (2018)
Bumblebee merupakan sebuah filem 2018, filem bergenre sains fiksyen dan aksi dan kisahnya adalah sebahagian drpada Transformer. Filem ini diarahkan oleh Travis Knight dan dibintangi oleh beberapa pelakon handalan Hollywood seperti Hailee Steinfeld, John Cena, Jorge Lendeborg Jr., John Ortiz dan lain-lain.
Filem ini merupakan filem tentang Transformer pertama yg tidak diarahkan oleh Michael Bay walaupun utk filem Bumblebee ini beliau masih bertindak sbg penerbit.
Ditayangkan pd 03 Disember 2018 di Berlin dan di Amerika Syarikat pd 21 Disember 2018. Filem ini telah menerima kutipan sebanyak USD $ 364.8 bilion utk seluruh dunia dan menerima pelbagai kritikan positif drpada pengkritik dan peminat filem Transformer.
Sumber : Wikipedia

bumblebeeB3 - Review Filem : Bumblebee (2018)

Baca Juga :[  5 Filem Terbaik Lakonan Saiful Apek ]

Ulasan : 
Filem ini bagi aku adalah salah satu yg terbaik drpada kesemua filem Transformer yg pernah ada. Kenapa? Sebab aku rasa filem ini mempunyai pelbagai elemen berbeza drpada filem Transformer terdahulu yg kelihatan semakin klisye.
Apa yg membuatkan aku suka dgn filem ini adalah dgn vibe thn 1980-an. Lakonan bersahaja Hailee Steinfeld sememangnya patut dipuji.
bumblebeeB2 - Review Filem : Bumblebee (2018)

Bahagian yg aku tak suka adalah beberapa plot di awal filem yg mana membuatkan rakan aku di sebelah tidur! Tetapi aku tidak tidur sebab aku sememangnya akan menonton dr awal sehingga ke habis meskinpun filem itu teruk. [ Contohnya filem Cicakman 3]
Baca Juga : [ 10 Filem Terbaik Lakonan Shah Rukh Khan ]
bumblebee - Review Filem : Bumblebee (2018)
Selain itu, aku lebih suka pengakhiran yg berbeza. Aku tak suka bila mana mereka terpaksa berpisah. Tetapi disebabkan filem ini adalah prekuel bagi filem Transformer, jadi aku faham bahawa plot selepasnya telah diketahui dan tidak blh diubah.
Secara keseluruhan, aku beri 3 bintang drpada 5 bintang.
Sekian.
Loading...

Tags: #2018 #Bumblebee #Filem #Review

author
Author: 
  Pamer Goyang Pocong, Farhat Abbas Tuai Cibiran Netizen!
  slidegossip.com – Nama Farhat Abbas kembali jadi sorotan publik terkait laporannya utk pengacara
  Pasang Jalur Gemilang terbalik di sekolah tidak disengajakan – KPN
  KUALA LUMMPUR – Pemasangan Jalur Gemilang yg dinaikkan secara terbalik di sebuah sekolah
  Balik Raya Haji Ke Terengganu
  Assalamualaikum, Selamat Hari Raya Aidil Adha walaupun dah habis raya haji. Sorry baru

  Leave a reply "Review Filem : Bumblebee (2018)"