REVIEW AQUAMAN 2018

aquamanB2018 - REVIEW AQUAMAN 2018

REVIEW AQUAMAN 2018 – HOME IS CALLING

Hujung thn ni banyak pula movie yg best-best .  Tengok dlm facebook ramai kawan yg cakap Aquaman BEST , Lisa jadi teringin nak tengok pula .   Aquaman dilakonkan Jason Momoa dan director movie ini ialah James Wan , Pengarah kelahiran Malaysia yg terkenal menerusi franchise Saw, Insidious dan filem seram yg lainnya.

aquamanBreview - REVIEW AQUAMAN 2018

SINOPSIS AQUAMAN : 

Perebutan kuasa utk menjadi ‘King Of The Ocean’ antara puak-puak di Atlantis menyebabkan Arthur Curry (Aquaman) perlu ke Atlantis utk mengembalikan keseimbangan antara dunia dlm laut dan juga dunia daratan. Jadi apa yg menarik tentang filem Aquaman ini?
aquamanBreviewB2018 - REVIEW AQUAMAN 2018

Dah macam cerita melayu pula berebut tahta harta utk jadikan sapa yg paling berkuasa . Hahaha. tapi serious best cerita ni .

REVIEW LISA : 

Awalnya Lisa takut tak sampai kepala cerita ni , sebab first time tengok kan . Tambah pula movie midnight , penat balik kerja kang tertidur dlm pawagam . Tapi guest what .. dr awal sampai la ke movie ni habis , cerah mata Lisa sebab AQUAMAN ni memang best weih tak rugi tengok . Movie aksi , ada jenaka , diselitkan persahabatan yg bertukar ke cinta , memang best la .

Tempat utk shooting movie ni pon best best . Sebab ni lah lisa suka tengok movie atau drama luar negara , blh tengok keindahan negara lain .

Banyak babak aksi dlm ni sebab tu tak bosan, meskipun tak heavy seperti movie aksi yg lainnya ,menurut lisa sesuai nak bawa budak . Tak la kejam and keras sangat movie ni … just light light je .. tapi ada rasa nak nangis time terpisah and dapat berita yg ibunya telah meninggal ,.. betul ke meninggal ?

 Lisa bagi 4.9/5bintang . Harap lepas ni ada next sambungan la . hehehe…

Loading...

Tags: #2018 #Aquaman #Review

author
Author: 
    Ulasan Filem: The Unicorn Store (2019)
    Tahun Terbit | 2019 Pengarah | Brie Larson Pelakon | Brie Larson, Samuel
    Puasa Daud Utk Kekayaan
    Puasa daud utk kekayaan wishnutama, puasa daud utk kekayaan sandiaga, puasa daud utk
    Puasa Pasaran Jawa
    Puasa pasaran jawa hari, puasa pasaran jawa bln, puasa pasaran jawa online, puasa
    Drama Pia Episod 8 – Episod 10
    Drama Pia Episod 8 – Episod 10 : Drama terbaru ganti drama Cinta Non

    Leave a reply "REVIEW AQUAMAN 2018"