Review 5 bintang Lavender Garden Cameron Highland dr pelancong.

Kenapa agaknya ramai pelancong suka melawat Lavender Garden? Best sangat ke?

Lavender garden cameron highland review 5 bintang pelawat


Siapalah tak suka jalan jalan ke tempat yg cantik kan? Terutama sekali kalau tempat tu nyaman & dipenuhi bunga pelbagai jenis.


Tanah tinggi Cameron Highland memang sejuk & sesuai utk tanaman pokok kbunga dr negara 4 musim.

Bunga bunga ini tumbuh subur sepanjang thn pula tu.

Baca review pelancong Lavender Garden sehingga habis, dan anda di jamin akan

  1. Tahu tarikan utama yg menawan hati ramai pelancong yg mengunjungi tempat ini.
    .
  2. Membaca luahan hati sebenar dr pengunjung yg pernah ke mari.
    .

Tanpa membuang masa lagi, mari kita mulakan.


5 review terbaik dr pelancong yg melawat Lavender Garden.

Ada lebih dr 20 review di bawah. Semuanya sangat positif. Kalau tidak, takkanlah mereka beri markah penuh 5 bintang.

Lavender garden cameron highland review 5 bintang


1. Fiza mahadi

★★★★★ seminggu yg lalu

Tak pernah jemu datang sini. Tempat menarik utk selfie


2. Mohd Hafiz Jasmi

★★★★★ 4 minggu yg lalu

Ketika ulasan ini ditulis harga kemasukan bagi dewasa ialah RM10 seorang manakalan RM7 seorang bagi kanak-kanak. Terdapat pelbagai jenis tanaman lavender yg menarik dan mententeramkan jiwa.


3. Mohd faizal md radzi

★★★★★ 2 minggu yg lalu

kaki insta, wajib singgah sini jika bercuti di CH


4. Che Faridzuan

★★★★★ sebulan yg lalu

Berbaloi dgn harga tiket RM10 utk adult. Banyak spesies bunga dan spot menarik utk bergambar. Blh petik bunga matahari kat atas rm2 je sebatang.


5. PidilSpeed

★★★★★ 2 minggu yg lalu

Mendaki sikit…. tapi seronok di sini..


6. Pidil Speed

★★★★★ 8 jam yg lalu

Mesti singgah dulu disini boh…


7. MOHD ANUAR SAZALI

★★★★★ 3 minggu yg lalu

Cuti2 Malaysia bersama keluarga… Sejuk aihh…


8. Eh Mega

★★★★★ sebulan yg lalu

Banyak bunga yg cantik dan sedap mata memandang


9. Nurul Hasanah

★★★★★ 3 minggu yg lalu

Cantik dan indah menawan pengunjung.


10. Amalina Zulfakar

★★★★★ 4 bulan yg lalu

Berbaloi dgn harga rm10 utk orang dewasa.  Sesiapa yg nak buat short trip ke Cameron Highlands wajib  datang sini.  Banyak pemandangan menarik,  landskap yg disusun rapi,  sangat sweet utk pasangan yg baru berkahwin,  ada booth dan kedai cenderahati serta kedai jualan sayuran pun ada.  Sangat puas hati!


11. Nur Ainina Saffa

★★★★★ 2 hari yg lalu

Lokasi atas bukit. Masuk terus kena mendaki. Tidak sesuai utk org tua yg sakit lutut


12. Hazira Alias

★★★★★ 3 bulan yg lalu

Tempat yg cantik dan romantik. Aiskrim lavender pun sedap. Cuma ada bau wangi sikit lah bila mkn. Sangat cantik dan sesuai utk ambil gambar.


13. roslizan razak

★★★★★ seminggu yg lalu

Tempat menarik utk dilawati


14. Hana Nabila

★★★★★ 5 bulan yg lalu

Tempat yg menarik sejuk nyaman tengok berbunga lavender yg cantik dan wangi membuatkan segala rasa stress masalahnya  berkerja hilang bila berada disini


15. NURUL ROFISHAH

★★★★★ 2 minggu yg lalu

Lain dr yg lain


16. Nurul Nazaitul Fahteha

★★★★★ 4 bulan yg lalu

Cantik sangat dgn bayaran rm10 je.. Puas hati


17. Wan Hamdan

★★★★★ 2 bulan yg lalu

Sebuah taman bunga yg memukau pemandangan


18. paYab WahaB

★★★★★ 2 bulan yg lalu

Jgn lupa try ais krim lavender. 😋


19. Naja Md Yusof

★★★★★ 3 bulan yg lalu

Best walaupun ramai org


20. Srizal R

★★★★★ 9 bulan yg lalu
Tempat yg menarik utk bergambar, parking agak sedikit sesak, terdapat sedikit caj utk masuk namun tempat perlu dilawati jika ke Cameron


21. LoVe LyaNa

★★★★★ 10 bulan yg lalu

Tempat yg cantik, penuh dgn bunga dan hiasan yg menarik. Bersih juga terdapat kedai cenderamata utk dibawa pulang. Datang awal selesa utk bergambar. Tempat ni selalu dikunjungi pelancong.


22. stayforstyle SR II

★★★★★ 11 bulan yg lalu

Da banyak bahan dan dah cantik. X mcm dlu.. rm10 dewasa. Puas hati bergambar. Sampai sni mesti pekena aiscream special strawberry.

Bacaan menarik: Apa yg menarik di Lavender Garden? Dapatkan jawapannya disini sekarang!

Kesimpulan.

Selepas selesai membaca 22 review pengunjung yg berikan 5 bintang, Ibu buat kesimpulan yg tempat ini cukup best kalau
  1. Anda belum pernah melancong ke luar negara 4 musim yg mempunyai  bunga lavender merata rata.
    .
  2. Bukan orang yg cerewet.
    .
  3. Kita tak kisah berbelanja lebih sedikit utk tiket masauk. Ada orang yg rasa harga tiket RM10 utk orang dewasa tu mahal.

    Tapi kalau nak dibandingkan dgn tiket flight ke luar negara, RM10 tu murah sangat kan.
    .

  4. Baru pertama kali sampai ke Cameron Highland.
    .
  5. Peminat bunga.
    .
  6. Sangat suka bergambar & berselfie.
  7. Nak bawa mak ayah yg dah berusia mkn angin di tempat sejuk & banyak bunga luar negara.
    .
Tamat juga perkongsian Ibu kali ini. Jika anda ada pengalaman & cerita menarik utk di kongsikan, ruangan komen di bawah sentiasa terbuka utk anda.

Kami doakan agar kita dapat menjadi ibu yg dikasihi anak anak & keluarganya. Insyaallah.

Assalamualaikum Wrmbth.
Loading...

Tags: #Bintang #CAMERON #Garden #HIGHLAND #Lavender #pelancong. #Review

author
Author: 
    Dampak Puasa Bg Kesehatan Tubuh
    Dampak puasa bg kesehatan tubuh manusia, dampak puasa bg kesehatan tubuh pria, dampak
    Gambar Cantik Ucapan Idul Fitri
    Gambar cantik ucapan idul fitri, gambar cantik ucapan idul adha, gambar ucapan selamat
    Download Ramadhan Penuh Berkah
    Download ramadan penuh berkah ramadhan, download ramadan penuh berkah energi, download ramadan penuh
    During Ramadan Quotes
    During ramadan, during ramadan muslims, during ramadan muslims fast, during ramadan most muslims,

    Leave a reply "Review 5 bintang Lavender Garden Cameron Highland dr pelancong."