Review 5 bintang Big Red Strawberry Farm Cameron Highland dr pelancong.

Kenapa agaknya ramai pelancong suka melawat big red strawberry farm? Best sangat ke?

Big red strawbery farm cameron highland review 5 bintang pelawat


Kalau nak tahu tempat tu best atau tak, macam mana nak tahu? Mestilah dgn baca review dr orang yg pernah ke sana kan?


Jadi, sekiranya anda berhasrat melawat big red strawberry farm utk kunjungan ke cameron. Anda di tempat yg betul.

Baca review pelancong ladang strawberry big red sehingga habis, dan anda dijamin akan

  1. Membaca testimoni pengunjung ladang ini memberikan penilaian 5 bintang.
    .
  2. Punca mereka memberikan markah yg tinggi.
    .

Tanpa membuang masa lagi, mari kita mulakan.




18 review pelancong yg sangat gembira melawat ladang big red strawberry.

Ibu senaraikan lebih dr 18 review yg sangat positif di bawah. Semoga bermanfaat kepada para pembaca.

review pelancong big red strawberry farm



1. Mawardi Yusof

seminggu yg lalu.

Tempat masuk free. Nasi lemak sambal strawberi sedap. Kawasan bersih dan selesa.

Sebab puas hati

  • Tak perlu bayar tiket masuk & ada menu sedap wajib cuba berasaskan buah strawberry.

2. Hazirah Hussain

3 minggu yg lalu.

Memang best. Mknan sedap strawbery sedap dan org minat bunga memang kena pergi. Cantik sangat sangat.

Sebab puas hati

  • Pengulas ni mesti suka bunga & mkn strawberi segar.


3. Muhammad Fareez Akhmal Hekmal Hisham

Sebulan yg lalu

Kawasan yg selesa. Parking banyak. Meja mkn pun tak sesak. Menu pelbagai

Sebab puas hati

  • Puas hati dgn keselesaan tempat ini. Senang nak letak kereta & kemudahan pelancong yg baik.

4. Mawarni Sulong

Sebulan yg lalu

Tempat yg sangat bagus utk dikunjungi. Wajib datang ke sini bila berkunjung ke Cameron Highlands. Amat disyorkan datang.

Sebab puas hati

  • Pengalaman mesti cuba semasa melawat cameron.

5. Sharifahmaizura Syedhusin

Sebulan yg lalu

Strawberry besar dan terbaik. Cuma nak keluar parking agak tinggi kawasannya.

Sebab puas hati

  • Sangat gembira dgn saiz buah strawberry di sini.

6. N. Nasyitah Shukor

3 bulan yg lalu

Menu dessert yg pelbagai dan semua sedap. Strawberry sauce yg mmg terbaik. Pengalaman petik strawberry yg best.

Sebab puas hati

  • Suka dgn kepelbagaian menu mknan dr strawberry yg di tawarkan di sini.
    .
  • Boleh petik strawberi segar terus dr pokok. (Ini bergantung kepada musim)

7. Apit yakuza

5 bulan yg lalu-

Pelayan di restaurant tu tukar la ambil melayu…bangsa asing x payah la…nak oder pon payah

Sebab puas hati

  • Kurang selesa dgn pelayan yg bukan orang tempatan. (Tapi masih beri 5 bintang.)

8. Muhamad Faizal Zamharir

10 bulan yg lalu-

Strawberry farm paling besar. Berbagai produk dr buah strawberi blh didapati di sini. Lebih santai jika bawa famili sbb ada cafe dan permainan kanak kanak.

Sebab puas hati

  • Suka sebab saiz ladang yg besar dgn kepelbagaian produk strawberi yg dijual kepada pengunjung.
    .
  • Sangat rekemen utk mereka yg bawa keluarga sebab fasiliti lengkap utk kanak kanak.
    .

9. LoVe LyaNa

10 bulan yg lalu-

Seronok. Buah yg manis ketika mkn disana. Banyak pilihan. Tempat yg dijaga bersih. Suasana yg nyaman

Sebab puas hati

  • Suka mkn buah segar yg manis rasanya selepas dipetik.
    .
  • Puas hati dgn kebersihan kawasan ladang. Kira sejuk mata memandanglah ni.
    .

10. Farahhani Kamal

setahun yg lalu

Tempat parking disediakan dan dekat dgn pintu masuk (recommend datang waktu pagi). Ada kafe, kedai cenderahati, & tempat bermain utk kanak2 disediakan. Direct selling of product. Strawberi, kaktus, bunga2, sayur2an

Sebab puas hati

  • Kemudahan tempat letak kereta berhampiran pintu masuk utk mereka yg singgah awal.
    .
  • Suka sebab ada banyak ole ole blh dibeli & di bawa pulang.
    .

11. Nur Tasnim Shamsuddin

2 minggu yg lalu

I bought strawberry from here. Worth the price. Small box rm5. Large box rm10. And the strawberry is big. I think it was cheaper than you go and pluck it by yourself. Bring it back and after two days still fresh and sweet. Recommended. Buy strawberry on the day you are going home

Sebab puas hati

  • Gembira dgn kualiti buah strawberi yg dibeli sendiri disini. Setimpal dgn harga yg dibayar.
    .
  • Buah yg dibeli masih segar walaupun selepas 2 hari dibawa pulang ke rumah.
    .

12. Amirul Aizat

3 minggu yg lalu

Delicious strawberry, foods and drinks. Here also have beautiful flowers. They do sell flowers and fertilizer. Amazing place. I gave five stars.   

Sebab puas hati

  • Makanan & minuman disajikan disini memang sedap.
    .
  • Banyak tanaman bunga yg cantik sbg halwa mata.
    .

13. Che Faridzuan

3 minggu yg lalu

Trying out the ice cream waffle. And also the strawberry ice cream. Reasonable price. The scenery is great. Variety of flowers and plant available.

Sebab puas hati

  • Harga mknan yg berpatutan.
    .
  • Permandangan ladang sayur & bunga yg menawan.
    .

14. Choo Seng Wai

Good ice cream. Lots of strawberry, vege, greens. It can be one-stop for everything u need to see in Cameron

Sebab puas hati

  • Tempat yg lengkap & menawarkan semua yg ada di cameron.
    .

15. Kitty Crystal

If you go Cameron Highlands, please do not skip this place. You can walk surround the place  and buy some plants to bring back home. You also can plug you own strawberry and buy fresh salad for bring back home. They also sell the a lot snack making by strawberry. Recommended is fresh honey yogurt strawberry with butterhead juice. Yummy!! Or you can try others like waffle, slad and etc.

Sebab puas hati

  • Rasa rugi kalau tak singgah tempat ni.
    .
  • Boleh petik strawberi & salad sendiri.
    .
  • Sangat rekemen menu yg di jual disini kerana kesedapannya.
    .

16. Shafiqah shasim

Never get bored getting here. Varies choices of foods offered and nice view of vegetables. If you are lucky enough, you might walk under the beautiful grapes!

Sebab puas hati

  • Tak pernah jemu datang sini.
    .

17. Norhaimaz Mohd Manoor

Free. Park at the top of the hill. Near to the cafe. Recommended strawberry fondue. Well maintained animal farm and garden.

Sebab puas hati

  • Masuk percuma.
    .
  • Suka strawberry fondue yg dijual disini. (Apa kebendanya tu? Ala.. Buah  strawberi cecah sos coklat.)
    .
  • Puas hati sebab kawasan ladang diselenggara dgn baik.
    .

18. Diyana Sabdin

My kids love it. Foods was good too. Try strawberry sundae. Can pick your own strawberries. Do buy some strawberries chocolates/jams at their kiosk for souvenirs.

Sebab puas hati

  • Anak anak gembira mengunjungi ladang ini.
Habis sudah review positif.

Kalau anda nak lihat pandangan ekstrem pengunjung yg menyesal singgah sini, blh teruskan baca artikel di bawah.

Bacaan menarik: Apa lagi tarikan menarik di ladang big red strawberry? Baca artikel ini sekarang utk dapat gambaran penuh!

Kesimpulan.

Daripada 18 review di atas, Ibu buat kesimpulan antara punca ramai orang suka lawat ladang ini kerana
  1. Percuma, tak perlu bayar apa apa utk masuk.
    .
  2. Tempat letak kereta banyak.
    .
  3. Strawberry yg dijual disini besar & segar. Harga pun berpatutan. Berkualiti pula tu.
    .
  4. Banyak menu mknan, minuman & manisan menggunakan strawberry yg sedap dijual disini.
    .
  5. Kawasan ini terjaga dgn baik.
    .
  6. Kemudahan yg lengkap.
    .
    .
Tamat juga perkongsian Ibu kali ini. Jika anda ada pengalaman & cerita menarik utk di kongsikan, ruangan komen di bawah sentiasa terbuka utk anda.

Kami doakan agar kita dapat menjadi ibu yg dikasihi anak anak & keluarganya. Insyaallah.

Assalamualaikum Wrmbth.
Loading...

Tags: #Bintang #CAMERON #Farm #HIGHLAND #pelancong. #Review #STRAWBERRY

author
Author: 
    Drama Senafas Rindu Episod 9
    Drama Senafas Rindu Episod 9. Dlm episod kali ni, Anne masih tak stabil.
    “Sembunyi Pawagam Tayang Versi Kedua ‘Misteri Dilaila’ Kurang Beretika” – Filemkita
    Laman Twitter Filemkita menyatakan bahawa tindakan utk merahsiakan pawagam mana yg menayangkan versi
    Drama Senafas Rindu Episod 10
    Drama Senafas Rindu Episod 10. Fariz tak pernah putus asa utk dapatkan Anne.
    Drama Senafas Rindu Episod 11
    Drama Senafas Rindu Episod 11. Anne nak berhenti Kolej ? Seriusly ? Tak

    Leave a reply "Review 5 bintang Big Red Strawberry Farm Cameron Highland dr pelancong."