Restoren Sisik Ikan Bakar – Kedai Mkn Wajib Try Di Klang

Loading...

photo 2019 08 06 21 30 15 1 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Assalamualaikum peminat mknan..


Tahu tak area bandar Klang ada satu restoren sangat unik sebab menyediakan Masakan Melayu Asli selain tawaran menu mknan laut bakar & steamboat. Ha paling penting lokasi kedai sangat strategik, terkenal dan paling mudah nak jumpa iaitu betul-betul berhadapan pusat borong terbesar di Malaysia, Plaza GM Klang. Mesti anda semua familiar tempat ni kan. Nak tahu sila baca sampai habis..

Sisik Restoren Ikan Bakar 
Dahulunya lebih dikenali sbg Resepi Warisan Tok sering menjadi buah mulut pencinta masakan melayu dan asam pedas. Tampil lain dr yg lain dgn sajian masakan melayu asli yg mengiurkan mulut terutama diri BBL sendiri spt ikan bakar berempah, sotong bakar, kerang bakar, ikan masak stim, pari asam pedas, pepahat masak berlada, ketam masak cili, udang goreng berempah, udang masak petai & byk lg la. Jenuh nak list semua sebab byk yg sedap. Semua ini blh customize mengikut citarasa pelanggan yg datang. 

P1140827 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140881 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Hanya makanan laut segar dibawa terus ke ruang ‘display’ berhampiran dapur tukang masak. Kat sini korang blh pilih jenis seafood apa nak mkn dr pilihan ikan laut atau darat spt siakap, bawal, jenahak, patin, talapia, pari, ketam, sotong, udang, kerang, pepahat, kupang, lala & termasuk ketam nipah yg masih hidup. Fuh fresh betul. Siapa mengidam nak mkn Telur Ikan Mayong pun ada setiap hari tau.

P1140833 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140831 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140830 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
ha pilih nak mkn seafood apa..baru je tangkap tadi


Ada juga aneka ulaman kampung popular antaranya ulam raja, petai, daun pegaga, daum selom, timun, kacang, tomato, terung dan beberapa jenis lg. Yg dah siap potong utk buat masak sayur pun ada. Mana tahu nak campur dlm ikan masak sup ke.

P1140835 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140836 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Dah pilih seafood & cara masakan sama ada bakar, goreng, celup tepung, masak stim atau masak asam pedas, chef akan terus masak. Sambil tu blh tengok staff Restoren Sisik Ikan Bakar menyediakan juadah anda. BBL sendiri kecur air liur tengok sotong bakar madu tengah panggang atas grill. Siapa ye blh tahan tengok sotong dah siap masak lps tu tuang air asam dan sambal. Terus ber’konsert’ perut..hehe

P1140841 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140843 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Tak complete kalu air asam tak ada kan. Ha pilih nak cicah ikan bakar dgn air asam, budu, cili kicap & beberapa lg choice. Baru ngam nak start mkn.

P1140850 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Lauk Istimewa Buat Perut Lapar
Pengasas dan juga pemilik restoren difahamkan berdarah campuran Pahang, Negeri Sembilan, Selangor dan Melaka. Tak hairan la byk menu tempatan popular setiap tempat dlm Malaysia blh anda nikmati. Jom kita tengok apa BBL mkn dgn kawan-kawan. Mohon terliur ye..

photo 2019 08 06 21 29 55 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang

P1140855 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Ikan Bakar Berempah


P1140860 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Ikan Siakap Masak Stim


P1140876 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
yang ni lupa nama apa..yang penting sedap..

P1140852 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Sotong Bakar Madu – wajib order


P1140883 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Udang Goreng Berempah

P1140857 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Kupang Masak Berlada


P1140878 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
 Tomyam Seafood

P1140874 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Pari Masak Asam Pedas


P1140858 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Asam Pedas

page - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
Sayur campur & Kailan Ikan Masin


Hot selling Restoren Sisik Ikan Bakar ialah Nasi Lemak Buluh Perindu, ianya nasi lemak yg dikukus dlm buluh yg perfect macth terbaik bg hidangan ikan bakar. Salah satu sajian blh anda cuba rasai sendiri jika datang ke sini. Rasa nasi lemak unik dan cukup menyelerakan mkn bersama ikan bakar berempah yg tengah panas-panas lg. 

P1140869 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
P1140873 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang

Malah Restoren Sisik Ikan Bakar ada set steamboat tomyam. Complete dr ayam, seafood, cendawan, sayur-sayuran dan bebola ikan. Sup tomyam blh tahan pedas sikit. Sebelum tunggu menu utama siap masak blh alas perut mkn steamboat. Betul tak geng?

P1140828 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
photo 2019 08 06 21 30 15 2 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Menu utama (8 pagi – 4.30 petang)
i. Asam Pedas : menu pilihan Telor Ikan Mayong, Telor Sotong & Siakap
ii. Pelbagai jenis lauk pauk tradisional Melayu Asli

Menu utama (5 petang – 12.30 tengahmalam)
i. Asam Pedas

 : menu pilihan Telor Ikan Mayong, Telor Sotong & Siakap
ii. Ikan Bakar : Ikan Bakar Tempoyak (pais) & Bakar Berempah
iii. Sotong Bakar Madu
iv. Daging Bakar

Nak senang order je set mkn berjemaah siap percuma steamboat & grill lg. Blh la buat majlis mkn besar, hari jadi, ulang thn atau hujung bln bawa ahli keluarga datang mkn bersama. Blh la si isteri berehat sekali sekala kan.

photo 2019 08 06 21 30 28 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
photo 2019 08 06 21 30 29 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
photo 2019 08 06 21 30 30 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang
photo 2019 08 06 21 30 31 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang

Waktu operasi
8 pagi – 4.30 petang > Masakan Asli Melayu
5 petang – 12.30 tengahmalam > Menu mknan laut spt ikan bakar, sotong bakar, Nasi Lemak Buluh Perindu, Steamboat & sbgnya

Okay BBL pun dah kenyang ni, sekarang giliran anda datang ke sini nikmati apa juadah saya mkn malam ni. Kalu sedap, viralkan ke whatsapp group supaya orang lain tahu Restoren Sisik Ikan Bakar memang padu!

P1140853 - Restoren Sisik Ikan Bakar - Kedai Mkn Wajib Try Di Klang


Restoren Sisik Ikan Bakar 
(betul-betul depan Plaza GM Klang)
No 32 Jalan Kasuarina 1/KS7 
Bandar Botanic, 41200 Klang Selangor
Nak tempah blh whatsapp terus
whatsapp.com/60192263004 atau whatsapp.com/60162240474
Facebook : www.facebook.com/restoransisik
Instagram : www.instagram.com/restoransisik 

Loading...

Tags: #Bakar #IKAN #kedai #Klang #Restoren #Sisik #Wajib

author
Author: 
    Diminta Jadi Ketua Umum Partai, Awkarin: Saya Gak Akan Ditunggangi Pihak Manapun!
    slidegossip.com – Selebgram kondang Awkarin kembali menyita perhatian publik. Setelah sebelumnya ia sempat
    Lucinta Luna Ketahuan Lagi Bernama Asli Muhammad Fatah dan Abash Adalah Wanita Bernama Dian Ayu?
    slidegossip.com – Nama Lucinta Luna sudah lekat dgn imej artis yg tak kenal
    Ketua Juri Debat Bahasa Inggeris Piala Tun Razak akan diambil tindakan – KPM
    Putrajaya, 15 Okt – Isu debat Bahasa Inggeris yg tular di media sosial
    Apa Itu Deepfake dan Inilah Bahayanya
    Aplikasi kamera saat ini sudah sedemikian canggih. Para pengguna sekarang bisa membuat kaki

    Comments are closed.