Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

cover 42 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Bagi orang Johor yg rindu akan menu masakan asli Johor, blhlah singgah ke Restoran Bisik-Bisik. Restoran ini terletak di Seksyen 7, Shah Alam. RASA telah mencuba menu yg sangat popular di sini. Memang terbaik. Paling korang kena try adalah Kacang Phol dan juga mi bandung udang galak. Kalau korang nak tahu, udang galah ada 3 jenis iaitu A, B dan C. Kategori ini adalah berdasarkan kepada saiz udang galah tu. Kalau yg besarm tentulah saiz A.

1 39 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Kuah kacang phol ni sedap sangat. Rasanya lemak manis dan perasakan sikit dgn asam limau tu. Perghhhh. Terbaik.

2 33 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Ini mi rebus gear box. Sesambil mkn mi tu, korang try la sedut sum sum dlm gear box tu. Memang layan betul.

3 21 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Inilah mi bandung udang galah. Yg ini saiz C. Dpt tak korang bayangkan saiz A mcm mana dia punya besar?

4 8 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Kalau korang memang betul-betul lapar, order la nasi ambeng. Kenyang tersandar jadinya tau.

5 4 2 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

OK. Ini air katira. Serius sedap. Lemak manis rasanya. Siap ada barli kat atas.

Waktu operasi: 12 tengah hari sehingga 11 malam tiap hari.

Alamat: Medan Selera Anjung 7, No 9 & 10, Jalan Zirkon B7, Seksyen 7, Shah Alam.

Komen anda

Loading...

Tags: #Alam #Asli #Bandung #BisikBisik #GALAH #Hidang #Johor #Resipi #RESTORAN #Shah #UDANG

author
Author: 
    #DapurBujang Ramadhan – Kuih Ketayap.
    Dalam video kali ini, Fendi Balas akan menunjukkan cara untuk membuat Kuih Ketayap
    Indonesian Food Noodles with Egg INDOMIE – Cara masak Mie Instan Yang Enak
    Bantu mencapai 5000 Subscribe ya 😁 Klik Subscribe Gratis 😁 SUBSCRIBE ya mas/mbak
    Cara Membuat Bihun Goreng – How To Make Indonesian Style Fried Rice Vermicelli II Cook Like Kayka
    cook like kayka, bihun goreng, how to prepare bihun goreng sederhana, Indonesian style
    Pepe, Kek, and the Rise of an Elder God
    The Pepe/Kek phenomenon is far more than just an amusing meme; it’s a

    Leave a reply "Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam"