Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Loading...

cover 42 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Bagi orang Johor yg rindu akan menu masakan asli Johor, blhlah singgah ke Restoran Bisik-Bisik. Restoran ini terletak di Seksyen 7, Shah Alam. RASA telah mencuba menu yg sangat popular di sini. Memang terbaik. Paling korang kena try adalah Kacang Phol dan juga mi bandung udang galak. Kalau korang nak tahu, udang galah ada 3 jenis iaitu A, B dan C. Kategori ini adalah berdasarkan kepada saiz udang galah tu. Kalau yg besarm tentulah saiz A.

1 39 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Kuah kacang phol ni sedap sangat. Rasanya lemak manis dan perasakan sikit dgn asam limau tu. Perghhhh. Terbaik.

2 33 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Ini mi rebus gear box. Sesambil mkn mi tu, korang try la sedut sum sum dlm gear box tu. Memang layan betul.

3 21 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Inilah mi bandung udang galah. Yg ini saiz C. Dpt tak korang bayangkan saiz A mcm mana dia punya besar?

4 8 1 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

Kalau korang memang betul-betul lapar, order la nasi ambeng. Kenyang tersandar jadinya tau.

5 4 2 - Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam

OK. Ini air katira. Serius sedap. Lemak manis rasanya. Siap ada barli kat atas.

Waktu operasi: 12 tengah hari sehingga 11 malam tiap hari.

Alamat: Medan Selera Anjung 7, No 9 & 10, Jalan Zirkon B7, Seksyen 7, Shah Alam.

Komen anda

Loading...

Tags: #Alam #Asli #Bandung #BisikBisik #GALAH #Hidang #Johor #Resipi #RESTORAN #Shah #UDANG

author
Author: 
    Resipi Masakan Turki (Hünkar Beğendi)
    Dalam program sebelumnya kami telah menyebutkan bahawa dlm masakan Turki terdapat sekurang-kurangnya seratus
    Biskut Kelapa Nestum
    Biskut Kelapa NestumBy Kak Wan @ ResipicitarasawanBahan-bahan250 gm marjerin200 gm gula kaster1 kuning
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk Memasak
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk MemasakDi thn-tahun awal
    Gulai Kari Ikan Kering Tumis Darat
    Hari ini saya ingin kongsikan intipati Kuliah Zohor oleh Ustazah Fadilah Yaacob tajuk

    Leave a reply "Restoran Bisik-Bisik Hidang Mi Bandung Udang Galah Resipi Asli Johor di Shah Alam"