Resipi Nasi Goreng Kampung

Resipi Nasi Goreng Kampung

Nak tahu macam mana nak buat Nasi Goreng Kampung? Ikuti resipi ni!

RESIPI PENUH: http://bit.ly/nasigorengkg

Jangan lupa subscribe untuk lebih banyak video menarik seperti ini!

Bahan-bahan:
– 2 sudu besar ikan bilis
– 6 biji cili padi
– 3 ulas bawang putih
– 1 biji bawang besar
– Dada ayam
– ½ ikat kangkung
– 1 sudu garam
– Nasi
– 3 sudu besar ikan bilis goreng

Cara-cara:
1. Blend ikan bilis, cili padi, bawang putih dan bawang besar.
2. Tumis hingga wangi.
3. Masukkan dada ayam dan kacau hingga masak.
4. Masukkan kangkung dan kacau hingga masak.
5. Masukkan garam dan kacau.
6. Masukkan nasi dan gaul hingga rata.
7. Masukkan ikan bilis goreng dan gaul.
8. Siap untuk dihidang.

Muzik: Scott Joplin – The Entertainer
Kru: Julie Mokhtar, Jowei Yek, Eu Seng Seto

Inginkan banyak lagi resipi seperti ini?
Like kami di Facebook: https://facebook.com/seismikmakan
Ikuti kami di Twitter: https://twitter.com/saysseismik

Rating video: /5

Sumber video: Youtube

Loading...

Tags: #GORENG #Kampung. #Nasi #Resipi

author
Author: 
    Tutorial Memasak “Tteokbokki” (Spicy Rice Cake) Versi Indonesia
    Masaknya pake bahan yg ada di Indonesia, jadi rasanya jelas ga sama dengan
    VLOG#182|RESEP BAKSO KENYAL DAN ENAK| RESEP BY ANTI MY FRIEND
    BAHAN BAKSO 1.DAGING SAPI 450GR 2.DAGING AYAM 250 GR 3.BAKING POWDER 1 SENDOK
    Tutorial Memasak mie Ala Cef Koplak
    Saya duwiarsana, di http://duwiarsana.com mencoba memasak mi dengan kompor baru saya yang lama
    RESEP SARWENDAH Apa Enaknya??? …… Review Hati Nurani Ala Rida
    Hello Teman – Teman Salam kenal buat kalian semua yang baru masuk atau
    1. author

      zainul arif Zahari2 years ago

      jup before dye letak bahan2 kisar tadi,Dalam pan tu ade bahan yang dh tumis.bahan apa tu

      Reply
    2. author

      dark snow fizza2 years ago

      Xpakai blacan ke

      Reply
    3. author

      NouZen2 years ago

      Kulinari Malaysia. Nasi goreng kampung dicipta oleh Makcik Gerek setelah diminta oleh student PPP/ITM IU10 bernama Azura Zorro pada tahun ~ 1993 di tapak lama gerai Seksyen18 Shah Alam (sekarang di tapak yg sama dibina bangunan kedai Ole-Ole). Zaman tu rakyat marhaen tak berapa nk klaim trademark paten etc. Jadi nasi goreng kampung semakin popular dan menjadi milik kulinari rakyat Malaysia.

      Reply
    4. author

      Neiraloly nazira2 years ago

      apesal dia buat senang gile tang aku jd lain😂

      Reply
    5. author

      Sky Nevermore2 years ago

      sedapnye

      Reply
    6. author

      Mst Terengg2 years ago

      Aku x letak belacan. Aku letak sambal belacan.

      Reply
    7. author

      Ai M2 years ago

      Makk aiiiihhh sodap giler

      Reply
    8. author

      Ryder The Sherm Head2 years ago

      Nasi goreng paling sedap
      Setuju?

      Reply
    9. author

      Pauline Pedrosa2 years ago

      My favorite yum

      Reply
    10. author

      The Hakim Gun2 years ago

      NAK TANYA LETAK AIR KE TAK

      Reply
    11. author

      Alvin Rizkyanto2 years ago

      Nasi Goreng tidak ada Kroepoek kurang sedaplah

      Reply
    12. author

      Sanggi2 years ago

      Mr Mario 😂

      Reply
    13. author

      HTMLCOIN2 years ago

      lose the music

      Reply
    14. author

      sunflower grey2 years ago

      belacan mana oi hahah fail lah

      Reply
    15. author

      Nazra Ku2 years ago

      xsedap mcm ni..rencah tumbuk la.. blend halus sgt x rse mnis bwg tu

      Reply
    16. author

      Muhammad Hazim2 years ago

      so hungry right now 😂😂

      Reply
    17. author

      Az Lateef2 years ago

      ikan bilis pun kisar sekali ke?

      Reply
    18. author

      Ezzlena2 years ago

      kalau teda kangkung boleh?

      Reply
    19. author

      azah muhd2 years ago

      Shouldn't we put belacan also?

      Reply
    20. author

      Achmad Ulyani2 years ago

      mantap salam dari Indonesia…. assalamualaikum

      Reply

    Leave a reply "Resipi Nasi Goreng Kampung"