Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Lama tak update resipi kat blog Maha ni kan, maksudnya lamalah dapur Maha ni tak berasap hehehe. Ada je masak tapi utk mkn sendiri yg nak rekod je tak sempat nak buat. Jadi hari ni nak share  pd korang satu resipi mudah yg baru jer buat tak sampai 10 minit pun siap menggunakan produk LaCust Crispy Chilli.
LaCust Crispy Chilli 8a 1 - Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli

Jangan terkejut tau kenapa kat label botol tu ada gambar Maha. Hari tu mereka ada buat promosi utk siapa nak letak gambar sendiri kat botol. Ini special edition sahaja tau hehehe. LaCust ini nak katakan mcm sos cili biasa tidak juga nak kata sambal pun tidak juga tapi ia dihasilkan drpada cili yg dikisar hancur tanpa biji dimasak bersama dgn tak silap bawang putih. Produk ni ready-to-eat korang blh mkn sos ni dgn nasi atau apa sahaja bahan mknan. atau juga masuk dlm masakan. Bg Maha ia tidak terlalu pedas pun sesuai utk semua peringkat usia.

LaCust Crispy Chilli 6 - Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli

LaCust Crispy Chilli 2 - Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli
Resipi kali ini adalah menggunakan produk ni sangat mudah dan semua orang blh buat.

Bahan-bahan yg digunakan:-
3 biji Kentang
1 cawan Minyak Masak
1 botol Sos LaCust Crispy Chilli
Sikitkan bahannya tapi sedap dan rangup. Cara nak buatnya mudah gilerrr blh ikut step dr video ini.

Kenapa resipi ini Maha tak masukkan bahan perasa dan juga garam. Ini kerana dlm sos LaCust itu sendiri dan ada garam dan rempah serta bawang putih. So korang rasa blh buat tak kat rumah resipi ini. Maha suka buat byk-banyak dan simpan dlm balang nanti bila tonton movie atau drama kat tv blh mengunyah. Selain tu juga korang blh buat mkn bersama dgn nasi putih sedap juga hehehe. 
LaCust Crispy Chilli 5 - Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli

Produk LaCust ini adalah produk selamat tiada bahan pengawet dan juga tiada menggunakan warna tiruan. Korang nak dptkan produk ni blh beli secara dlm talian atau juga kat pasaraya yg ada jual produk ni seperti Jaya Grocer dan harga tak silap Maha RM15 sebotol. Satu tips penting jangan simpan sambal ni dlm peti sejuk tau ia sesuai letak kat dlm suhu bilik sahaja nak kekalkan rasa dan rupanya. Semoga korang dpt mencuba resipi mudah yg Maha buat ini ok.
Infomasi lanjut dan juga pembelian dlm talian layari : 
Facebook : https://www.facebook.com/lacustmalaysia
Instagram : https://www.instagram.com/lacust_malaysia
Loading...

Tags: #Chilli #Crispy #Kentang #Kerepek #LaCust #Mudah #Resipi #Sambal

author
Author: 
    Lagu Negaraku versi Arab: Polis rakam keterangan pihak terlibat
    KUALA LUMPUR – Polis telah mengenal pasti lokasi klip video tular yg memaparkan
    5 Artis Cantik Ini Pernah Diturunkan di Tengah Jalan, No 4 Gara-Gara Salah Culik Orang!
    slidegossip.com – Bayangan orang-orang tentang kisah hidup artis yg sepertinya selalu terlihat enak
    Puteri Ramli Si Selir Dirut Garuda Bisa Membuat Seorang Atasan Jadi Office Boy!
    slidegossip.com – Sepak terjang Puteri Novitasari Ramli yg disebut-sebut sbg selir alias wanita
    Mirip Lisa Blackpink, Selingkuhan Petinggi Garuda Ini Oplasnya Lebih Berhasil dr Puteri?
    slidegossip.com – Kasus penyelundupan Harley Davidson dan sepeda Brompton yg melibatkan mantan Dirut

    Leave a reply "Resipi Mudah Sambal Kerepek Kentang Dgn LaCust Crispy Chilli"