Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Sebelum ni Maha ada kongsi tentang satu produk Ready-To-Cook by Anggun Chef kalau korang ada perasan. Tak pun kalau korang ada ikuti Facebook dan Instagram Maha share pasal semua produk ni bukan saja-saja tau. Tapi sebab memang Maha menggunakan produk-produk ni kerana ia sangat memudahkan kerja memasak kat dapur.
Anggun Chef METIC Valentine Days 10 2 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef
Ada 9 pes masakan yg dihasilkan oleh Anggun Chef by Anggun Fusion ni. Semua pes tersebut seperti Vegetarian Green Curry, Asam Pedas, Rendang Peanut Butter, Seafood Sauce, Sour & Spicy, Beef Rendang, Satay Sauce, Sambal Dip dan Chilli Crab. Semua produk ni korang blh beli secara online kat halalfoodmaster.com atau datang sendiri kat kafe mereka Anggun Fusion di Komplek MITEC Jalan Dutamas Kuala Lumpur.
Resipi Fettuccine Green Fusion 8 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef

Resipi Fettuccine Green Fusion 1 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef

Resipi Fettuccine Green Fusion 2 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef
Hari tu Maha dah pergi mkn sana dah bawa pulang empat jenis pes yg istimewa mereka. Salah satunya adalah pes Vegetarian Green Curry. Selalu kalau green kari ni mesti ingat nak masak ayam atau dagingkan. Tapi kali ni Maha nak bawa kelainan dgn memasak campur elemen timur dan barat. Kalau korang nak cuba jom kita tengok resipi yg Maha nak kongsikan ini ok.

Resipi Fettuccine Green Fusion - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef
Resipi ini Maha namakan sbg Fettuccine Green Fusion. Bahan-bahan yg digunakan adalah :-
3 sudu masak Vegetarian Green Curry by Anggun Chef
150ml Cooking Cream
1 sudu kecil Lada Hitam
1 cup Cheddar Cheese
3 biji Cendawan Butang
1 genggam Fettuccine
1 sudu Minyak Masak
Air kosong 
Cara-cara nak memasak resipi ini sangat mudah main campak jer. Korang tonton video ni sampai habis ok. 
Air kosong dan juga minyak masak tu Maha guna utk masak fettuccine sehingga separuh lembut. Sebab nanti korang akan masak lagi dlm kuah tu jadi kat situ ia akan melembutkan fettuccine tu. Juga sedikit tip kalau masak spaghetti ker atau fettuccine ni jangan kacau terlalu kerap ia akan hancur. Ingat pes yg Maha gunakan ini adalah vegetarian jadi tak ada masaukkan apa-apa daging dlmnya. 
Resipi Fettuccine Green Fusion 4 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef

Resipi Fettuccine Green Fusion 7 - Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef
Cuma korang kalau rasa nak tambah garam atau perasa sikit blhlah sebab pes ini pun dah cukup. Maha tak gunakan minyak masak sebab dlm pes tu dah ada minyak yg cukup utk dimasak. Maha suka guna pes produk dr Anggun Chef ini sebab ia adalah produk tempatan dan juga pastinya Halal. Korang kena dptkan cuba sendiri mana-mana pes yg korang suka ok sangat mudah. Selamat mencuba semua kalau dah cuba nanti komen sini ok.
    

Carian Berkaitan

produk minyakmasak cap chef
Loading...

Tags: #Anggun #Chef #Fettuccine #Fusion #Green #PRODUK #Readytocook #Resipi

author
Author: 
    Barbie Kumalasari Ngaku Tarif Endorse nya Ratusan Juta, Netizen: Siapa yg Mau Bayar?
    slidegossip.com – Barbie Kumalasari seolah tak ada hentinya membuat sensasi. Setelah heboh dgn
    Lucinta Luna Dimaki-Maki Raffi Ahmad Sampai Nangis Gara-Gara Rambutan! Settingan?
    slidegossip.com – Kabar mengejutkan datang dr Raffi Ahmad dan Lucinta Luna. Seperti dilansir
    Guru lelaki maut ketika water rafting
    Gambar hiasan via MyAdventureHost GOPENG 15 Sept. – Seorang guru lelaki mati lemas
    8 Tips Lindungi WhatsApp Dari Hacker Nakal
    WhatsApp adalah aplikasi perpesanan terpopuler. Bagaimana tidak, jumlah pengguna aktif blnannya lebih dr

    Leave a reply "Resipi Fettuccine Green Fusion Dgn Produk Ready-to-cook Anggun Chef"