Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat

Assalamulaikum & hai korang,
Waktu tengahari memang seronok dapat tengok rancangan kegemaran sambil berehat kat ruang tamu. Dapat pulak minum segelas smootie sejuk terasa bahagia je basahkan anak tekak. Blh tak bayangkan tak.



20181128123039 1 - Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat


Sebut smootie ni, BBL nak kongsi satu resepi simple, senang dan cepat utk anda cuba. Bahan yg nak guna senang nak dapat dan rasanya favourite setiap orang iaitu buah-buahan tempatan.

Nak lagi sedap dan berkhasiat saya tambah yogurt. Seperti kita tahu, yogurt memang banyak khasiat. BBL guna Yeo’s Yeogurt diperkayakan dgn susu dan asid laktik di mana ia baik utk sistem penghadaman badan kita. Blh beli kat mana-mana kedai runcit, kedai serbaneka atau pasaraya berhampiran. Ada 6 perisa iaitu Asli, Anggur, Oren, Mangga, Laici & Epal Hijau. Sesuai utk kanak-kanak atau anda yg tak suka rasa masam yogurt kerana Yeo’s Yeogurt dirumus khas utk semua peringkat masyarakat yg semakin menitikberatkan gaya hidup yg sihat.

yeos drinks - Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat


Yang bestnya Yeo’s Yeogurt tidak perlu disejukkan dan kekal segar walaupun berada di suhu bilik. Tak payah risau kalu nak bekalkan anak sekotak Yeo’s Yeogurt ke sekolah utk minum waktu rehat.

Okay dah tak sabar nak share resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat. Biasa la resepi orang bujang memang tahu nak senang dan cepat je. Jom kita start!

20181128123022 - Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat


Bahan-bahan:
Yeo’s Yeogurt perisa Asli – 1 kotak
1 biji buah pisang – dipotong
1 biji pisang – dipotong
1 gelas ais
1/2 biji buah naga putih – dipotong dadu utk hiasan

Cara penyediaan:

Masukkkan semua bahan-bahan dlm mesin pengisar. Kemudian kisar serentak sehingga semuanya hancur. Tuang dlm gelas, hias dgn isi buah naga putih dan blh minum.

Cukup utk hidangan 2-3 orang atau satu jug.

Boleh tonton video bawah. Ha dah terliur tengok hasilnya?

Incase korang tak nak guna ais, blh potong buah pisang dan buah naga kemudian bekukan dlm peti sejuk seharian. Cuma tambah sedikit air utk make sure senang blend.


Campuran Yeo’s Yeogurt bersama buah-buahan tempatan yg kaya dgn khasiat membuatkan smootie ini bagus dimimun dan baik utk badan kita. Lagi pun semua ini home-made jadi dapat menjamin 100% kebaikan buah tropika seperti vitamin, kalsium dan nutrisi.


20181128123033 - Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat


Tak sampai 1 minit anda dah blh sediakan satu minuman penuh khasiat buat seisi keluarga. Blh ajar anak-anak cara buat smootie selain mengeratkan hubungan. Feeling macam rancangan masak-masak gituh. Hahaha selamat mencuba semua.
Loading...

Tags: #Buah #Naga #Resepi #Saat #Smootie #Yeogurt #Yeos

author
Author: 
    Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat (LAGU RAYA BARU)
    Lirik Lagu Ada Hati Raya Menjadi-Jadi-Ayda Jebat Lagu Raya Ayda Jebat 2019, Lagu
    Sinopsis Telefilem Tiga Lima; Cereka Ahad TV3
    SINOPSIS TIGA LIMA Halim, baru kematian ayahnya, Daud. Kini ibunya, Hasnah perlu menyara
    Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam
    Tuuuu…diaaa Pak Tam Sekyen 14 Shah Alam | Hai korang, aduh-aduh sejak bulan
    GOT7 Terbang Tinggi Ke Luar Angkasa Pakai Baju Astronot Di Dance Practice ‘Eclipse’!
    Sepertinya  GOT7 baru saja mendarat dr luar angkasa, dan terjun utk melapor kepada

    Leave a reply "Resepi Yeo’s Yeogurt Smootie Buah Naga 60 Saat"