Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)

Resepi Sup Daging Terbaikk!! | Asalamualaikummmm… idea memasak ramadan kali ni yg simple2 je eh… sup daging kekasih ku di ambil org wah tajuk nye khas tuk kekasih2 curang jangan tambah racun tikus hahaa jom2 cikedot resepi

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)
Sumber : ‎Azlina Ina Fans
supBdagingBterbaikB1 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Bahan-bahannya:
4 ulas bawang merah hiris
1/2 labu bawang besar hiris
basuh bersih akar dan batang saderi atau batang sup jangan masukkan dgn tanah-tanah galian die sekali haha sedikit halia hiris
ok sup bunjut beli yg sup tulang adabi

supBdagingBterbaikB2 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Ok daging dah rebus awal dgn seinci halia diketuk

supBdagingBterbaikB3 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Tumis bahan2 yg disebut kan awal tadi di dlm periuk hitam manis si tompok manggis hahaha… sampai garing dan naik bau

supBdagingBterbaikB4 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Masukkan carrot atau kentang kalau nak.. masuk kan air dan biar mendidih sampai bahan tadi empuk

supBdagingBterbaikB5 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Masukkan daging dan air rebusan daging sekali

supBdagingBterbaikB6 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Garam dan perasa serta cilipadi patah-patahkan bukan masukkan patah amin ok kalau nak pedaas sket xnak xyah letak

supBdagingBterbaikB7 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Hahaha masa ambik gambar ni lapar tahap gaban sampai menggeleto tangan.. harap korang nampak tu limau nipis bukan anggur perahkan dlm sup

supBdagingBterbaikB8 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)
Dah siap tabur daun bawang dan daun sup.. 
Makkkkk aih jangan pandang lama-lama perghh.sedap weh…
Resepi tambahan : Sambal Kicap Pedas Manis
15 tangakai cilipadi
1sb gula
tumbuk lumat
masukkan 2 bijik bawang putih tumbuk pecah-pecah je
tuang kicap
perah limau sket.. siap, mkn dgn sup ni..  makkkkkk aih hahaha berasap beringusss

supBdagingBterbaikB9 - Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)


Loading...

Tags: #Daging #Resepi #Terbaikk

author
Author: 
    Cara Masak Rendang Ayam
    jenis masakan padang yang pasti ada diwarung padang. dengan menggunakan ayam kampung terasa
    Resep Cara Memasak Ayam Kecap Enak
    Video ini menjelaskan bagaimana tentang resep dan cara memasak Ayam Kecap yang enak.
    RESEP PUDOT PUDING SEDOT ♥ Silky Smooth Puding
    RESEP PUDOT PUDING SEDOT ♥ Silky Smooth Puding Video membuat pudot puding sedot
    Indonesia Makassar Street Food 1719 Part.1 Nasi Goreng Jakarta YDXJ0298
    We can buy Jakarta Fried Rice Nasi Goreng Jakarta only costs Rp.15.000 (1

    Leave a reply "Resepi Sup Daging Terbaikk!! (SbS)"