Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)

Resepi Roti Butter Golok Viral!! | Assalammualaikum resepi Roti Butter Golok Viral cukup mudah Dan sedap versi Irfan dia kurang manis… tag kawan-kawan korang semua ok.. rajin2 scroll setiap gambar ya Irfan nak korang share bukan main cc saja…

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)
Sumber : ‎Muhammad Irfan

Resepi Roti Butter Golok Viral!!
Bahan A 🙂 
500gm tepung bread
70gm gula kastor
1 tbsp susu tepung 
Sedikit garam
11gm yeast
10gm kfine cream* kalau xada hanya tambah 1 biji kuning telur 
300ml air ais 
35gm shortening

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB2 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Masukkan kesemua bahan Dan masukkan 150ml air ais selepas itu sebatikan barulah masukkan 35gm shortening. Uli lagi Dan masukkan 150ml air ais sikit2 sehingga menjadi doh yg lembut, licin, elastik 

Total air 300ml …….

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB4 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Bulatkan doh

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB5 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Timbang 70gm

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB6 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Potong sebiji doh kepada 3 bahagian.

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB7 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Roll doh tadi seperti di atas

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB8 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Simpulkan kemas

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB9 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Rehatkan 25-30 minit mengikut suhu

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB10 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)

Bakar 180 20-25 minit sahaja dah bakar gliss dgn butter

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB11 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Biarkan sejuk seketika

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB12 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Palit permukaan dgn butter jangan terlampau banyak ok

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB13 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Gula kastor + susu tepung atau nespray haaa ni akan kawal kemanisan roti golok tu 🙂

RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB14 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)
Pap pap pap dahhhh siap hahaha ok tak
Selamat mencuba..
Jangan lupa share..
RESEPIBROTIBBUTTERBGOLOKBVIRALB15 - Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)

Loading...

Tags: #Butter #Golok #Resepi #Roti #VIRAL

author
Author: 
    Resipi Masakan Turki (Hünkar Beğendi)
    Dalam program sebelumnya kami telah menyebutkan bahawa dlm masakan Turki terdapat sekurang-kurangnya seratus
    Biskut Kelapa Nestum
    Biskut Kelapa NestumBy Kak Wan @ ResipicitarasawanBahan-bahan250 gm marjerin200 gm gula kaster1 kuning
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk Memasak
    7 Herba Itali Yg Anda Patut Kenali Sebelum Guna Utk MemasakDi thn-tahun awal
    Gulai Kari Ikan Kering Tumis Darat
    Hari ini saya ingin kongsikan intipati Kuliah Zohor oleh Ustazah Fadilah Yaacob tajuk

    Leave a reply "Resepi Roti Butter Golok Viral!! (SbS)"