Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)

Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! | Resepi pari panggang ala restoran.. follow resepi utk resepi lengkap..  selain pari bole gunakn juga ikan lain..

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)
Sumber : ‎Lemari Cik Chinta

Resepi Pari Panggang Ala Restoran!!
Bahan-bahan yg saya gunakan:
10biji bawang merah
10 biji bawang putih
2 biji bawang besar

2 bji tomato
2 biji lada besar
serai dlm 3-6 batang bergantung dgn sizenya..
cili kering dlm 2 genggam
sedikit belacan..
blend semua ni..

ResepiBPariBpanggangBalaBrestoranB1 - Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)
Panaskan minyak masukkan bahan blend, asam, gula, garam, aji

ResepiBPariBpanggangBalaBrestoranB3 - Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)
Bila da naik minyak masukkan daun limau purut.. bila daun dah layu bole matikn api..
Pes ni memang banyak so blh letak dlm peti utk kegunaan hari2 esok.. nak buat malam ni memang sesuai so esok tinggal beli pari dan bakar je

ResepiBPariBpanggangBalaBrestoranB4 - Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)

Buat mcm ni.. letakkan pes kat atas bawah depan belakang & tutup daun pisang tu.. saya lapis lagi dgn foil.. jadi xde air ikan tu nanti terkeluar
Lepas tu lekat kat kuali & tutup.. guna api perlahan biar air-air ikan tu terkeluar secara perlahan-lahan

ResepiBPariBpanggangBalaBrestoranB5 - Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)
Siappp..!!
Ikan pari yg dah siap masak.. saya suka lembab-lembab macam ni.. kalau suka yg kering blh panggang x payah tutup kuali ye..
Lepas tu perah limau.. memang nasi 2 3x tambah.. heheheeh
Selamat mencuba..
Jangan lupa share..
ResepiBPariBpanggangBalaBrestoranB6 - Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)

Loading...

Tags: #Panggang #Pari #Resepi #RESTORAN

author
Author: 
    PASEMBOR
    Assalam buat semua..Ramadhan ke-15Saya terjumpa resepi Pasembor yg mudah kat group MAHN yg
    Puding roti
    Puding roti
    Resepi Ayam Masak Kurma Yg Menyelerakan!!
    Resepi Ayam Masak Kurma Yg Menyelerakan!! | Assalamualaikummmm… admin nak share cara buat
    Gulai Udang Nenas Tumis Darat
    Hari ini saya ingin kongsikan satu resepi mudah yg wajib anda mencubanya iaitu

    Leave a reply "Resepi Pari Panggang Ala Restoran!! (SbS)"