Resepi Mudah Nasi Goreng Bunga Kantan Hanya Menggunakan Perencah Nasi Goreng Adabi

Loading...

Resepi Mudah Nasi Goreng Bunga Kantan Hanya Menggunakan Perencah Nasi Goreng Adabi || Sebut nasi goreng, kalau negara luar, memang mereka dah cakap rare dah nasi kena goreng, ke di Malaysia jerr yg ada nasi goreng ni hii. Macam – macam dah yg keluar jenis perencah nasi goreng di pasaran ni kan, Wani ni kurang sikit nak beli perencah nasi goreng, tapi beli ada beli la jugak sekali sekala. Dlm banyak – banyak perencah nasi goreng, perencah nasi goreng Adabi ni memang sedap jugak, ada yg serbuk kan, macam- macam pulak tu.

Dah lama beli, cuma hari tu kebetulan ada bunga kantan, terlintas nak goreng mudah dgn bunga kantan. Adabi produk yg dah lama, kan. Sekarang dah bermacam- macam produk. Adabi sekarang tengah popular di Instagram, ramai yg follow sebab hadiah mingguan selalu ada utk contest masak – masak, siapa rajin nak join contest, silalah follow di official Instagram Adabi. Confirm memang tergoda tengok hadiah tu semua. 

resepi mudah nasi goreng bunga kantan hanya menggunakan perencah nasi goreng adabi

Perencah nasi goreng adabi ni bukan kali pertama guna, dah banyak kali pun. hii. Bunga kantan tengah musim dan rezeki ada orang nak bagi bunga kantan, banyak pulak tu bagi, kena fikirkan apa nak dimasak sebelum bunga kantan tak segar sebab lama – lama tengah tu memang cepat buruk kan.

Maka terhasillah nasi goreng bunga kantan mudah dgn menggunakan perencah nasi goreng adabi. Kalau pandai nak kreatif dgn perencah nasi goreng ni, macam – macam lagi blh buat.

Guna perencah nasi goreng dah secukup rasa tak perlu tambah  garam dah dgn bau dr bunga kantan lagi lah bertambah nak mkn, Kalau ada ulam lain dah jadi nasi goreng ulam dah, tapi ini jerr yg ada bunga kantan hii.

Jemput cuba resepi yg mudah sangat. :D. Walaupun macam- macam resepi yg melibatkan bunga kantan nak masak nasi goreng, ada perencah nasi goreng adabi lagi memudahkan kerja. Yg tak pandai masak nasi goreng automatik pandai 😀 asalkan ada sifat rajin sudah lah ya.

C360 2018 11 24 13 49 59 114 01 - Resepi Mudah Nasi Goreng Bunga Kantan Hanya Menggunakan Perencah Nasi Goreng Adabi

Nasi Goreng Bunga Kantan Dgn Perencah Nasi Goreng Adabi
Bahan – bahan
3 ulas bawang putih
3 tangkai lada burung
1 paket perencah nasi goreng adabi @adabi_consumer
Hirisan isi ayam dan udang
4 cawan nasi putih
1 kuntum bunga kantan dihiris
Cara – cara
1. Bawang putih dan lada burung ditumbuk halus
2. Panaskan minyak sikit dan tumis bahan tumbuk

3. Kemudian masukkan hirisan ayam dan udang, kacau sampai masak
4. Masukkan 1 paket perencah nasi goreng adabi dan gaul rata
5.Masukkan nasi putih dan juga hirisan bunga kantan, gaul sampai kesemua sebati
6.Siap dan blh hidangkan !
Nota : garam tak perlu tambah dah secukup rasa tapi kalau terasa tawar  letak lah garam ya 

Loading...

Tags: #Adabi #Bunga #GORENG #Hanya #Kantan #Menggunakan #Mudah #Nasi #Perencah #Resepi

author
Author: 
    Craving Masakan Melayu Asli? Datang Je Restoran Sisik Ikan Bakar Klang
    Assalamualaikum & hi kawan-kawan.. Last week BBL pergi satu kedai masakan Melayu Asli
    Semua sekolah di Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Selangor, Putrajaya ditutup sehingga Jumaat
    PUTRAJAYA – Semua sekolah dan tadika di Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur dan
    Sebelum ‘Cendol Dawet’ Viral, Abah Lala Berjuang Mati-Matian Sampai Rela Dihujat!
    slidegossip.com – Para pecinta lagu dangdut, khususnya di Pulau Jawa pasti tahu dgn
    Alhamdulilah, Team BBL Menang Miss SHOPhia Shopping Hunt 2019!
    Assalamualaikum semua… Miss SHOPhia Shopping Hunt 3.0 kembali lg thn ni. Ni kali

    Leave a reply "Resepi Mudah Nasi Goreng Bunga Kantan Hanya Menggunakan Perencah Nasi Goreng Adabi"