Resepi : Kerabu Telur Masin yg Sedap dan Mudah

Holla!! Apa menu lunch korang malam ni? Hee..hari ni aku berbesar hati nak kongsikan resepi kerabu telur masin yg mudah dan sedappp sangat. Asyik mkn telur masin kosong camtu je kan, sesekali meh la kita tukar selera.

1448327009189255B1255D 1 - Resepi : Kerabu Telur Masin yg Sedap dan Mudah

First time mkn kerabu ni masa zaman couple ngan suami dulu kat sebuah kedai kat Temerloh. Disebabkan sedap sangat, aku pun recommend kat umi masa beliau datang kat umah aku. Disebabkn keenakannya, umi pun perati la seketul seketul bahan yg ada dlm kerabu tu dan cuba buat sendiri kat umah. Mabeles sangat weh…menjadi. So hari ni nak bagi pahala mengalir utk umi, aku akan kongsi ‘kerabu telur masin umi style’.

Kerabu Telur Masin

20151108 135522 wm255B1255D - Resepi : Kerabu Telur Masin yg Sedap dan Mudah


Bahan-bahan.
4 biji telur masin siap rebus.
Daun kesum secukupnya.
1/2 kuntum bunga kantan.
1/2 biji tomato
Limau nipis.
1 ulas bawang besar
Cili api secukupnya

Cara-cara
1. Telur masin di belah 4 bahagian.
2. Cincang halus semua bahan kecuali limau nipis.
3. Gaul semua bahan yg dicincang then masukkan garam dan gula secukup rasa.
4. Lepas tu masukkan telur masin yg dibelah. Gaul sampai rata.
5. Perah limau nipis secukup rasa.

Dah dapat resepinya kan? ayuhlah kita masuk ke dapur. hee. Selamat mencuba.


Loading...

Tags: #Kerabu #Masin #Mudah #Resepi #Sedap #TELUR

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Resepi : Kerabu Telur Masin yg Sedap dan Mudah"