Resepi Apam Nasi

hqdefault 847 - Resepi Apam Nasi

Banyak dah buat resepi2 moden sebelum ni. Kali ni sy nk share resepi kuih traditional pulak. Tak susah mana pun sebenarnya buat kuih2 traditional ni. Kalau tak silap kuih apam nasi ni ade jugak yang panggil apam beras @ apam tepung beras. Kalau ikut resepi mak saya, die perap nasi dgn ragi 2 mlm. Tp yang sy buat ni versi senang sikit la. Hehe.

Help us grow by removing adBlock. You don’t have to pay us but ads are paying for us. Ads won’t hurt you but blocking ads will hurt us. #saynotoadblock

#kalaudengkipunxyahladislike #enjoymusicwhilelearningrecipe #awesomemusic #janganjogetkuatsangat #learnrecipe #belajarmemasak #howtocook #howto #akuyangmasakkauyangmakan #akuyangmasakkauyangpanas

• Social Media
Blog : https://buatoranglapo.com
Facebook : https://facebook.com/buatoranglapo
Instagram : https://instagram.com/buatoranglapo

• Subscribe to our channel https://www.youtube.com/channel/UCdwV3w30mxpgm-M39JBxslA?sub_confirmation=1

• Music
Music by DJ Quads https://soundcloud.com/aka-dj-quads

• My Equipment
DSLR Nikon D5600 – http://bit.ly/2l27Rvo-d5600
Nikon AF-P DX 70-300mm – http://bit.ly/2lxHAan-lens
Nikon AF-P DX 18-55mm- http://bit.ly/2lBKuuO-kitlens
Chefology Swiss Pan – http://bit.ly/2vWmHdD

Rating video: /5

Sumber video: Youtube


Loading...

Tags: #Apam #Nasi #Resepi

author
Author: 
    MEE GORENG UDANG KERING
    My take on Spicy Shrimp Fried Noodles. Mee Goreng Udang Kering. If you
    EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA
    EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA Rating video: /5
    Mini Tuna Pizza – Resepi Dough Gebu & Senang
    FULL RECIPE: http://www.gulasage.com/soul-meal/mini-tuna-pizza-recipe-resepi-pizza-mini-tuna Facebook: https://www.facebook.com/gulasage/ Website: http://www.gulasage.com/ Instagram: https://www.instagram.com/gulasage/ Email: gulasage@outlook.com Rating video:
    1. author

      Izzuddin Nasruddin2 years ago

      Buat org lapor.best & sedap

      Reply
    2. author

      nenek atok2 years ago

      p

      Reply
    3. author

      Ordzell Lut2 years ago

      Sangat sesuai dipelajari oleh ibu2 surirumah untuk jana pendapatan sampingan..☚tq for sharing

      Reply
    4. author

      Zayana Miskal2 years ago

      Iiiiiiiiiiii

      Reply
    5. author

      Muhammad Hanafiah2 years ago

      Senang pown senang..msti nk kne cuba..terima ksih kongsi ilmu..

      Reply
    6. author

      Effa Effa2 years ago

      Maknanya kalau letak penuh dia jadi apam yg merekah ya?

      Reply
    7. author

      Ramlah Ramlah2 years ago

      Sedap nyee ya Allah , tq akan saya coba 👍👍👍âĪ

      Reply
    8. author

      bal locker2 years ago

      mcm senang jer….

      Reply
    9. author

      Syamimi Ismail2 years ago

      Sukatan dia cup yg buat kek tu kan ? First buat tak jadi apam tak naik bila kukus jdi lembik lepastu dalam tk masak ? Kena bukak api pelan ja kan ? Please jawab 😔

      Reply
    10. author

      Nurul Elleina Supian2 years ago

      Nasi yg baru masak ke nasi yg smalam boleh guna 😅

      Reply
    11. author

      Shosho Alshjle2 years ago

      thanks atas resepnya insya Allah Q buat

      Reply
    12. author

      Haza Run2 years ago

      Mudahnya….terima kasih

      Reply
    13. author

      siti nur aisyah Sujak2 years ago

      Suka juga apam ni… Nak cuba buatlah. Senang je rupanya

      Reply
    14. author

      Nur Azila2 years ago

      Tq resepi

      Reply
    15. author

      Muslimah Sihap2 years ago

      Tak ada ukuran nya ya kak

      Reply
    16. author

      rozana Absahat2 years ago

      Yis tu mauripan ke?

      Reply
    17. author

      Maznah Mahadi2 years ago

      bagaimana sy bole dptkan resepi nya ya tk sy tunggu jwban nya ya

      Reply
    18. author

      Herlyn Binti Satin Satin2 years ago

      Sedap

      Reply
    19. author

      Nor D2 years ago

      mmng jd punye . tksh share

      Reply
    20. author

      Ginger Teddy2 years ago

      Thank you sister Lapo.
      I have tried your recipe.
      It turns out great.
      My son likes it. But my significant other does not like yeast.
      Do you have "apam without yeast" recipes?

      Reply

    Leave a reply "Resepi Apam Nasi"