RESEP SUP BIHUN [CHINESE STYLE]

RESEP SUP BIHUN [CHINESE STYLE]

1/2 bungkus Bihun (cabe brand)
6 biji Udang (bersihkan kotoran,jangan buang kulitnya)
250gram Ayam cincang
1 bungkus Caysim
2liter air
1sdt gula pasir (optional)
1/2sdt MSG (optional)
Kecap asin
Lada bubuk putih
Tepung jagung
Garam
Ikan bilis
Bawang putih
Jahe

Resep KULIT LUMPIA GORENG https://youtu.be/4HkxwcvrFJE

Rating video: /5

Sumber video: Youtube

Loading...

Tags: #Bihun #CHINESE #Resep #Style

author
Author: 
    Biskut Raya Popular 2019: Resipi Snow Almond Mudah & Sedap.
    Anda dah mula tercari-cari resipi biskut raya utk thn ini? Maklumlah, Ramadan bakal
    Resipi Puding Karamel Tanpa Telur, Tak Perlu Risau Lagi Bau Yg Tak Best
    Kadangkala, puding karamel nampak sedap tapi apabila dimakan kurang menyelerakan sebab ada bau
    Resipi Colek Paling Ringkas Dan Terlajak Sedap
    Petang-petang duk kumpul adik beradik sambil2 nyicahh sambil2 membawang..resepi colek paling ringkas tapi
    Resipi Puding Tiramisu Mudah Buat
    Adus sedap dpt nikmati puding , puas terasa di tekak tambah pula mkn
    1. author

      Opit Petrok1 year ago

      Maaf atas kekurangannya.. saya lihat channel2 lain yg content nya masakan chinese juga begitu kalo masak soup.. bawang putih gak perlu dikupas,jahe juga begitu aja.. yang penting kan di cuci bersih.. ikan bilis gak di buang kepalanya itu emg preference ya.. kalo anda mau masak sendiri yg monggo dg cara anda sendiri.. skip this recipe.. okayπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Reply
    2. author

      Ari Maryati1 year ago

      Buat ibu hamil muda yg susah makan, kayanya cocok banget sama resep ini, saya aja jadi ngiler, jadi pengen coba, makasih dah bagi resepnya kayanya gampang, jadi bisa makan enak nih

      Reply
    3. author

      channel mama siti1 year ago

      enak rasane masak bihunya,mampir di vlog ku ce ,was tak dulit,ganti dulit aku ya

      Reply
    4. author

      banyu Biru1 year ago

      Bar mbabuuu keluwennnπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

      Reply
    5. author

      Asam Manis1 year ago

      Enak bgtπŸ‘πŸ‘jd pingin bikin

      Reply
    6. author

      Mohamad Nasharuddin1 year ago

      Makan pun nak bagi tunjuk depan kamera…macam orang tak berpelajaran jew

      Reply
    7. author

      Awal Andi1 year ago

      Udang nya klu kelmman jd keras. ..kn udg sebentr aj udh masak ….

      Reply
    8. author

      Heva hayuva Majid1 year ago

      Ikan bilis digoreng kering lalu haluskan jd ckp sedikit gk buang, lebih wangi

      Reply
    9. author

      Rhesky Ida1 year ago

      Duh liatin makan gitu jdi rasa laper

      Reply
    10. author

      Alina Aisha1 year ago

      Enak

      Reply
    11. author

      bunda shafiqa1 year ago

      Yang penting sehat mba
      Salam kenal ya mbaπŸ‘πŸ˜ŠπŸŒ·

      Reply
    12. author

      Neng Mumuy1 year ago

      Meding gk usah pke ikan bilis,jdi berasa daging ayamnya,,,gk campur2 kaya gitu keliat gk bersih sup nya gk disaring dulu😫😫

      Reply
    13. author

      Koteka mama1 year ago

      diem aja bisu ya mbk πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

      Reply
    14. author

      Betcha Rizal1 year ago

      scene makan jugak yang win .. hahaha

      Reply
    15. author

      Indi Dyan1 year ago

      Dijamin yummy bgt pasti, sukses slalu mbak, abaikan orang2 yg sok bersih, karna blm tentu mereka bs seperti anda.

      Reply
    16. author

      Rahma Maharani1 year ago

      Kalo masak dan di makan sendiri yah ? Hehe suami gak di simpenin

      Reply
    17. author

      Mastir Rahayua1 year ago

      Ala singapore masak nya jebur2

      Reply
    18. author

      Elmayanti Danang1 year ago

      Mb aku suka vidio masakan mu.sdh ku subcrib

      Reply
    19. author

      Elmayanti Danang1 year ago

      Jdi laper..ngiler mb

      Reply
    20. author

      Lailah Azarah1 year ago

      Awas,,,rambut nya di kira bihun,,,mbk,,,,kucir dlu,,,biyar,,,gk jadi bihun,,,,,

      Reply

    Leave a reply "RESEP SUP BIHUN [CHINESE STYLE]"