Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D’Warees Resepi

Loading...

Salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog mkn Mahamahu dan juga rakan-rakan sekalian. Kalau korang mampu tak nak habiskan satu set Kari Kepala Ikan seberat 7kg? Kalau Maha mungkin blh mkn utk 2 kali hidang mkn tengah hari dan mkn malam hehehehe. Tapi itu lah rekod tersendiri yg dicatatkan oleh gerai tepi jalan D’Warees Resepi.  
Dwarees resepi kari kepala ikan 9 1 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Mereka pernah menghidangkan kari kepala ikan seberat 7kg. Satu keunikan di gerai ini apabila ramai pelanggan mereka saling berlawanan utk mendapatkan kepala ikan paling besar. Sehingga ada pelanggan yg sanggup datang dr Utara dan Selatan tanahair semata-mata utk menikmati keenakan kari kepala ikan di gerai ini.
Dwarees resepi kari kepala ikan 2 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Dwarees resepi kari kepala ikan 1 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Dwarees resepi kari kepala ikan - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Kalau korang tengok pd gerai ini ia adalah sama seperti gerai biasa tepi jalan kerana ia terletak betul-betul tepi jalan Batu 3 Shah Alam. Nak mencari gerai ni senang jer selain waze atau google maps nama gerai ni korang hanya perlu cari Kilang Gula CSR di Shah Alam dan gerai ini betul-betul kat depan kilang tu dan bersebelah dgn stesen minyak Petron
Dwarees resepi kari kepala ikan 3 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Maha cari memang senang tak sesat sebab blh nampak gerai ni betul-betul bawah pokok yg rimbun. Konsep mkn di sini layan diri dan mereka menyajikan mknan berlauk pelbagai jenis. Paling menjadi tumpuan adalah Kari Kepala Ikan dgn resepi sendiri yg dihasilkan melalui percubaan demi percubaab sehingga memenuhi selera rakyat Malaysia yg suka akan kari pekat dan melekat. 
Dwarees resepi kari kepala ikan 11 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Dwarees resepi kari kepala ikan 10 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Kari Kepala Ikan Jenahak
Kat sini ada 5 jenis kepala ikan yg dimasak dlm kari iaitu Ikan Merah, Ikan Jenahak, Ikan Kerapu, Ikan Tenggiri dan Ikan Mayong. Setiap hari mereka blh menjual sehingga 50 ke 60 ketul kepala ikan. Ikut nasib kalau korang bertuah blh dptlah kepada ikan seberat yg Maha nyatakan tadi. Harga hidangan kepala ikan ini mengikut saiz dan jenis ikan. Ia bermula dr serendah RM25 seketul sehingga blh cecah RM200.
Dwarees resepi kari kepala ikan 12 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi

Dwarees resepi kari kepala ikan 13 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Selain drpada juadah kari ikan ada lagi masakan lain yg juga menjadi pilihan ramai pelanggan di antaranya Kurma Daging, Kari Kambing, Ayam Goreng, Masak Lemak Nangka, Asam Pedas, Pajeri Nanas, Ulam-ulaman, Sambal Belacan dan byk lagi. Hari tu yg Maha sempat cuba adalah Kari Kambing, Kurma Daging dan juga Ayam Goreng mereka. Satu kombinasi yg sangat sesuai dimakan dgn kari kepala ikan terbaikkkk.
Dwarees resepi kari kepala ikan 5 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Ayam Goreng

Dwarees resepi kari kepala ikan 6 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Kurma Daging

Dwarees resepi kari kepala ikan 8 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Kari Kambing

Dwarees resepi kari kepala ikan 7 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Ulam-ulaman dan Sambal Belacan

Dwarees resepi kari kepala ikan 4 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Onde-Onde

Gerai ni dibuka dr pukul 6.30 pagi untuk sarapan sehingga pukul 4.30 petang. Kalau menu kari kepala ikan tu blh start order dari pukul 10.00 pagi lagi dan last call pukul 4.30 petang kalau masih ada stock. Mkn pagi dan petang tu mereka ada sediakan kuih-muih tradisional seperti Onde-Onde, Pulut Panggang, Lepat, Kuih Bakar dan byk lagi. 
Dwarees resepi kari kepala ikan 14 - Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D'Warees Resepi
Korang blh lah datang mkn kat sini kerana ia dibuka dr hari Isnin sehingga Sabtu dan tutup hari Ahad. Gerai ni juga popular dikalangan selebriti tempatan yg datang mkn kat sini. Sebab tu korang kena cuba mkn sini. Gerai ni baru sahaja beroperasi kalau tak silap thn lps tapi dah mendapat perhatian ramai kerana keunikan kari kepala ikan mereka. Maha blh bg jaminan korang akan mkn sehingga kesedutan terakhir setiap ruang kepala ikan tu. Mesti kena cuba ok. Selamat menjamu selera semua.  
Pertanyaan dan tempahan hubungi : 
Facebook : https://www.facebook.com/dwareeshomepage
Ranking Mahamahu :-
Kebersihan : 3.5/5
Kesedapan : 4.5/5
Harga : 4/5
   
Loading...

Tags: #D'Warees #Gerai #IKAN #Jalan #Kari #KEPALA #REKOD #Resepi #Seberat #Tepi

author
Author: 
    Lagu Negaraku versi Arab: Polis rakam keterangan pihak terlibat
    KUALA LUMPUR – Polis telah mengenal pasti lokasi klip video tular yg memaparkan
    5 Artis Cantik Ini Pernah Diturunkan di Tengah Jalan, No 4 Gara-Gara Salah Culik Orang!
    slidegossip.com – Bayangan orang-orang tentang kisah hidup artis yg sepertinya selalu terlihat enak
    Puteri Ramli Si Selir Dirut Garuda Bisa Membuat Seorang Atasan Jadi Office Boy!
    slidegossip.com – Sepak terjang Puteri Novitasari Ramli yg disebut-sebut sbg selir alias wanita
    Mirip Lisa Blackpink, Selingkuhan Petinggi Garuda Ini Oplasnya Lebih Berhasil dr Puteri?
    slidegossip.com – Kasus penyelundupan Harley Davidson dan sepeda Brompton yg melibatkan mantan Dirut

    Leave a reply "Rekod Kari Kepala Ikan Seberat 7kg Di Gerai Tepi Jalan D’Warees Resepi"