Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata

Loading...

petuaBelakBkucingBberakBdanBkencingBmerata - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata


Assalamualaikum,


Aduh stressnya pagi ni bila tengok kucing berak depan rumah. Habis selipar kena air kencing. Nasib baik tahi dah kering. BBL syak ni mesti kucing size kecik. Btw ni kali ke 2 kejadian ni. Tak pasal-pasal kena simbah air bagi hilang bau depan rumah. 

So kalu korang pernah atau sedang alami situasi sama ni ada petua dan cara nak elak kejadian kucing berak kawasan rumah anda. 

1. Letak botol air merah
Isi air paip dlm botol air, masukkan 2 3 titik sirap merah dan goncang. Susun la banyak mana korang nak letak.

photo 2019 02 20 19 55 51 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata


Orang lama cakap kucing sangat takut dgn botol warna merah. So dorang akan avoid berak/kencing kat tempat warna merah ni. Tak sure betul atau tak. 

2. Cat Repellent
Cara seterusnya korang blh beli Cat Repellent kat Daiso harga RM6.80 sepeket. Lepas tu letak kat tempat kucing selalu berak/kencing. Insyallah makhluk berbulus ni takut nak berak kat port tu. 

photo 2019 02 18 21 38 48 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata
photo 2019 02 18 21 38 46 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata
patahkan lepas tu letak kat port kucing berak


3. Bancuh cuka mknan dgn softener
Ha tips ni BBL jumpa dlm twitter. Mudah je nak buat

photo 2019 02 18 21 38 43 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata


1. 7-10 titis cuka mkn dlm botol spray (maybe bau masam & busuk so kucing tak berkenan nak berak/kencing kat tempat sembur tu)
2. 1/4 penutup pelembut kain (tak kisah brand apa pun utk bagi wangi sikit sebab kalu spray cuka mkn saje risau jadi busuk)


3. Campur air paip (agak-agak sampai penuh botol spray)
4. Spary sesedap hati kat tempat port kucing berak/kencing tu

photo 2019 02 18 21 38 39 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata


Boleh spray setiap 2 hari sekali atau kalu rajin spray je hari-hari.

4. Notis Amaran
Kalu tips kat atas tak jalan jugak dan kucing still berak/kencing tempat sama maybe korang blh cuba tampal notis ni supaya kucing tu takut nak melepaskan hajat.

photo 2019 02 20 19 56 09 - Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata


hahaha btw BBL gurau je. Jangan marah ye..

Selamat beramal kawan-kawan.. 

Loading...

Tags: #Berak/Kencing #Elak #kucing #lama #Merata #Orang #Petua

author
Author: 
    4,500 guru bakal sertai Program Duta Guru, tingkat KBAT
    KUALA LUMPUR, 13 Dis — Seramai 4,500 guru di seluruh negara disasarkan bakal
    Istri Idaman Bukan Kaleng-Kaleng, Sandra Dewi Ogah Pamer Harta Suami: Itu Bukan Punya Gue!
    slidegossip.com – Artis cantik Sandra Dewi dikenal memiliki suami yg tampan dan kaya
    Pasang Susuk Buat Koleksi Brondong? Ely Sugigi: Artis Lain Juga Byk yg Pake!
    slidegossip.com – Ely Sugigi menceritakan pengalaman mistisnya di kanal Youtube SlideGossip Channel baru-baru
    Syahrini Lempar Kosmetik Endorse dr BCL? Netizen: Mungkin Karena BCL Sahabat Luna!
    slidegossip.com – Syahrini termasuk salah satu artis yg rajin menggunakan media sosial utk

    Leave a reply "Petua Orang Lama Elak Kucing Berak/Kencing Merata"