Perbezaan Antara Vegetarian &Vegan, Ini Jawapannya.

vagen baru 1 - Perbezaan Antara Vegetarian &Vegan, Ini Jawapannya.

Keliru tentang perbezaan Vegetarian dan Vegan.  Bunyi hampir sama dan kedua-duanya berkaitan tentang gaya hidup atau diet berasaskan tumbuhan. Tetapi  terma Vegetarian dan Vegan merujuk kepada cara mkn yg berbeza.

Jika anda ingin tahu, vegetarian merujuk kepada  seseorang yg tidak memakan daging binatang dan seafood.  Pengamal vegetarian ini pula  terbahagi pula kepada tiga jenis,Lacto- Vegetarian (memakan produk tenusu tetapi tidak mkn telur),Ovo-Vegetarian (makan telur tetapi tidak mkn produk tenusu) dan Lacto-Ovo-Vagetarian mkn kedua-dua produk tenuysi dan telur. ini adalah diet vegetarian yg paling biasa diikuti.

vagan - Perbezaan Antara Vegetarian &Vegan, Ini Jawapannya.

Manakala Vegan, pengamal diet yg langsung tidak mengambil langsung sebarang produk tenusu dan telur, mahupun sebarang mknan yg diproses membabitkan bahan dr binatang. Malah orang Vegan juga tidak akan memakai pakaian yg dibuat dr bulu  atau kulit binatang atau produk kecantikan yg telah diuji ke atas binatang.

Sama ada menjadi Vegetarian atau Vegan memang baik utk kesihatan kerana tidak mengambil daging yg sering dikaitkan dgn penyakit jantung, darah tinggi dan diabetes. Namun bukan mudah utk mengubah gaya hidup tanpa ada kesungguhan. Apa lagi sudah biasa dgn lauk pauk yg sedap.

Komen anda


Loading...

Tags: #&Vegan #Antara #JAWAPANNYA... #Perbezaan #Vegetarian

author
Author: 
  MEE GORENG UDANG KERING
  My take on Spicy Shrimp Fried Noodles. Mee Goreng Udang Kering. If you
  EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA
  EXTREM !! CARA ORANG INI MENANGKAP, MEMASAK, DAN MEMAKAN BUAYA Rating video: /5
  Mini Tuna Pizza – Resepi Dough Gebu & Senang
  FULL RECIPE: http://www.gulasage.com/soul-meal/mini-tuna-pizza-recipe-resepi-pizza-mini-tuna Facebook: https://www.facebook.com/gulasage/ Website: http://www.gulasage.com/ Instagram: https://www.instagram.com/gulasage/ Email: gulasage@outlook.com Rating video:

  Leave a reply "Perbezaan Antara Vegetarian &Vegan, Ini Jawapannya."