PENGALAMAN MELIHAT BUAH ANGGUR KALI PERTAMA DI POKOK

ASSALAMUALAIKUM..

pengalaman melihat buah anggur kali pertama di pokok

Salam semua

PENGALAMAN MELIHAT BUAH ANGGUR KALI PERTAMA DI POKOK || Maaf lah ya, tajuk entri macam gempak sikit. :D. Kejakunan sekejap bila tengok buah anggur yg tergantung di pokok. Ada yg bergugus dan ada buah nya tak berapa banyak tapi still buah anggur juga ya.

Pokok buah anggur depan rumah jer,, pokok jiran tapi dekat dgn pagar utama, jadi kalau keluar masuk selalu lah nampak buah anggur ni. Biasanya tengok kat tv buah anggur bergugus – gugus kan, tapi ini depan mata jerr, walaupun tak bergugus banyak macam tempat negara yg beriklim sejuk sikit. Alhamdulillah blh tengok buah anggur, punya lah jakun asyik belek sana sini.

Kadang – kadang macam pelik iklim tempat kita panas, tapi blh berbuah dgn baik, buah anggur ni tak lah besar sangat. Ingatkan buahnya tu apabila masak warna hijau, tapi warna lebih ke arah purple sikit. Gambar ini dah lama dah, selalu malam – malam nak pergi sembahyang tarawih tunggu depan pagar sekejap, pergilah belek tengok anggur ni. :D.

Wani pun tak tahu lah baka jenis mana, tapi mak saudara ada datang rumah, biasa pokok anggur macam ni baka sebelah sana lah tu, baka sebelah Thailand hii.. Pokok sana kan banyak yg kacuk – kacuk.

20180706 181451 01 - PENGALAMAN MELIHAT BUAH ANGGUR KALI PERTAMA DI POKOK

Pandai orang sebelah sana ni bab kacuk – kacuk pokok. Layan gambar ya, Ya Allah geram tengok hii.. Kalau tanya rasa macam mana ? Tak rasa pun sebab tak terlintas pun nak pergi tanya, tengok – tengok dah tak ada hii.

Semasa post kat facebook gambar buah anggur ni, ada orang tanya masam ke tak, sebab pokok dia tanam masam, hii. Korang ada yg pengalaman  tanam pokok anggur tak ?

20180706 181534 01 - PENGALAMAN MELIHAT BUAH ANGGUR KALI PERTAMA DI POKOK

Loading...

Tags: #ANGGUR #Buah #Kali #Melihat #Pengalaman #Pertama #Pokok

author
Author: 
    Diajak Kencan Sesama Jenis Oleh Aktor dan Anggota DPR, Artis Tampan Ini Ditawari Rp 50 Juta!
    slidegossip.com – Dunia hiburan memang menjanjikan byk hal, mulai dr popularitas, kemewahan sehingga
    Keturunan Tionghoa, Tapi Artis Ini Tak Pernah Terlihat Rayakan Imlek! Begini Nasibnya Kini!
    slidegossip.com – Aktris, model dan penyanyi dangdut Angel Lelga akhirnya membuat pengakuan bahwa
    Bukannya Tirus tapi Pipinya Terlihat Makin Bengkak, Via Vallen Gagal Operasi Plastik?
    slidegossip.com – Via Vallen kini menjadi salah satu artis dangdut papan atas yg
    Vicky Prasetyo Minta Harta Gono Gini, Angel Lelga: Dia Bawa Apa? Nafkah Aja Gak Ngasih!
    slidegossip.com – Utk pertama kalinya, sidang cerai Angel Lelga dgn Vicky Prasetyo digelar

    Leave a reply "PENGALAMAN MELIHAT BUAH ANGGUR KALI PERTAMA DI POKOK"