Pengalaman Beli Deep Freezer Dari Lazada

Untuk anak yg kedua ni aku nekad nak start simpan stok susu EBM awal sebulan sebab kononnya nak cukupkan 2 thn penyusuan utk Aira memandangkan Amni aku tewas masa Amni umur 1 thn 2 bulan . So first step haruslah aku perlu membeli deep freezer sebab peti sejuk kat rumah tu muat-muat utk simpan stok ayam, daging, ikan dan bahan mentah lain je. Tak sedap pulak nak campur susu tu dgn bahan mentah tu.

Tanda sokongan suami, dia setuju nak belanja deep frezer seketul. Hehe. Harusla ku teruja kan. Laki i olls memang supportive bab penyusuan susu ibu utk anak dia ni. Mintak je pape insyaAllah ditunaikan selagi mampu.

Mula-mula kitorang cuba survey deep freezer yg lebih kurang 100L kat Courts an Sen Heng. Tapi dua-dua takde stok. Gigih pulak kami cari kat kedai-kedai elektrik kat pekan Triang. Kebanyakan kedai ada jenama SNOW. Rata-rata harga dia dlm RM550-RM600. Jenama Sharp pulak harga dlm RM700 kalau tak silap. Jenama Hi Sense harga dlm RM650. Aku tak tau normally harga dia berapa so bagi aku harga dia agak mahal jugak la sebab sebelum ni aku pernah usha kat Lazada.

Lepas tu aku cerita kat suami, then dia cakap try beli kat Lazada je la sebab jimat masa dan harga memang jauh lagi murah. Lagipun hari yg suami aku nak pergi beli tu kedai semua tutup.

Dulu pernah jumpa kat Lazada deep freezer jenama Mastar 100L harga RM390 je. Tapi masa tu takde keyakinan lagi nak membeli kat Lazada. Yela, barang besar, takut la dia tak hantar sampai depan pintu. Buatnya agen call suh datang collect sendiri tak ke menangis. mana nak angkut van oi. haha.

Balik rumah tu aku terus bukak Lazada, then jumpa Hi Sense harga RM440 je. Postage RM45..Masih lagi bawah RM500. Terus aku beli.. hehe.

PhotoGrid 1476965828544255B1255D 1 - Pengalaman Beli Deep Freezer Dari Lazada

Dan alhamdulillah, sampai dgn selamat. Cuma kat body peti tu ada lekuk sikit. Tapi aku tak kisah pun. Asalkan blh guna. Bukan nampak pun lekuk tu. hehe. Yg penting blh simpan stok susu kat dlm.

And now, i’m a happy mommy. Rajin mengepam sebab teruja ada ruang khas utk susu. Tak payah berebut dgn ayam udang dlm peti lagi. hehe.

Sekian cerita drpada pembeli tegar Lazada. Plastic milk storage, beg susu, sparepart pam susu, botol susu semua aku shopping kat Lazada je. haha. Siapa geng?


Loading...

Tags: #Beli #Dari #Deep #Freezer #LAZADA #Pengalaman

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Leave a reply "Pengalaman Beli Deep Freezer Dari Lazada"