Pemuda Ini Bg Nasihat Pedas Berapi Kepada PU Abu Sufyan..

Oleh : Syapik Hassan 

Nak kahwin 2 tak salah. Kalau mampu, silakan. Yg salahnya, baru 2 bln kahwin, dah terus mintak izin isteri utk poligami. 

AbuBSufyan - Pemuda Ini Bg Nasihat Pedas Berapi Kepada PU Abu Sufyan..

Rilek-rilek la dulu. Kau gelojoh sangat kenapa? Pastu ceraikan isteri masa isteri tu tengah mengandung pulak tu. Kau dah pancut dlm sedap-sedap, kau ceraikan camtu je sebab nak kejar janda yg hidup senang kerana dia founder produk kecantikan.

Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Habis semua ustaz-ustaz dan alim ulama kena hentam sama. Puak liberal dan atheist duk tunggu point nak hentam Islam, kau bg bola tanggung pulak.

Maaf la bukan nak sibuk rumahtangga orang. Rumahtangga aku sendiri belum tentu sempurna. Tapi pakai title agama, dlm masa sama buat onar pd agama, ini yg membodohkan masyarakat. Sebab apa? 

Masyarakat akan bertekak dan bertikam lidah sebab kau. Sedangkan kau hidup bersenang lenang. Orang yg jahil agama akan bercakap pasal agama.

Perbuatan bodoh kau yg simple tu akan memberi kesan besar pd masyarakat. Persepsi orang terhadap ilmuan agama dan syariat Islam (poligami) akan menjadi negatif.

Lagi satu, kalau ceraikan isteri ketika isteri baru hamil, dikira zalim tau tak. Sebab eddah dia panjang. Eddah sehingga dia bersalin. Orang lain kena cerai normal, eddah 3 kali suci, dlm 3 bln lebih (kecuali yg ada masalah kitaran haid). 

Kau ceraikan isteri baru mengandung, dia kena tunggu 6-7-8 bln baru eddah dia habis.

Kau dah berjimba dgn bini baru. Bini yg kau ceraikan tu sape nak bg moral support? Dia pecah air ketuban kat rumah sorang-sorang, sape nak bawakkan dia pegi hospital? Dia beranak, sape nak berada di sisi dia? Dia dlm pantang, sape nak tengok dan jaga dia?

Sado, sado jugak. Jangan bodoh mcm lembu.


Loading...

Tags: #Berapi #Kepada #Nasihat #PEDAS #Pemuda #Sufyan

author
Author: 
    Kabur Dari Ibu Tiri yg Kejam, Gadis 14 Thn Ini Malah Diperkosa 6 Pria Selama 2 Hari!
    slidegossip.com – Seorang gadis remaja malang menjadi korban pemerkosaan yg dilakukan oleh 6
    Bangkrut Gara-Gara Corona, Pengusaha Muda Ini Sewa Pembunuh Bayaran Demi Uang Asuransi!
    slidegossip.com – Seorang pengusaha muda nekat melakukan tindakan tak terduga. Berawal dr kondisi
    Aktor Tampan Ini Dituntut Karena Memperkosa 3 Wanita! Pengacara: Kami Yakin Dia Akan Dibebaskan!
    slidegossip.com – Aktor tampan asal Amerika, Danny Masterson dituntut atas tuduhan pemerkosaan yg
    ABG Ngaku Diperkosa Pria Tak Dikenal Saat Mabuk! Baru Lapor Polisi Setelah Hamil 6 Bulan!
    slidegossip.com – Alangkah baiknya utk selalu bersikap hati-hati terhadap orang tak dikenal. Jangan

    Comments are closed.