Pemandu Teksi Tunjuk Samseng, Kaki Buli.?

Loading...

teksi kaki buli itsmepicture1 1 - Pemandu Teksi Tunjuk Samseng, Kaki Buli.?

Sememangnya banyak kes melibatkan pemandu teksi tunjuk samseng kaki buli di sekitar Kuala Lumpur, khususnya. Ada pemandu teksi yg gemar memandu laju, kenderaan tidak selesa, mengetuk pelanggan dgn caj yg mahal dan ada yg bersikap kurang ajar. Sebab itulah ada pihak mengambil inisiatif utk menggunakan perkhidmata UBER, tetapi tidak sokong pula oleh kerajaan.

Kebetulan hal ini terjadi kepada pelakon Fiza Halim yg juga isteri kepada penyanyi Adam AF, jadi kisah ini menjadi viral. Semoga para wanita di luar sana berhati-hati dgn tindakan licik sesetengah pemandu teksi di Malaysia ya. Kejadian ini berlaku di lebuhraya Selayang-Kepong, berdekatan Petaling Jaya dimana Fiza hampir dibuli oleh seorang pemandu teksi yg didakwa bukan seorang warganegara Malaysia.

Fiza yg menulis di laman Instagram miliknya ( @fizahalim81 ) , telah menceritakan kisah hitam yg berlaku baru-baru ini :

“Assalamualaikum semua….terlebih dahulu saya ingin memohon maaf andai saya terkasar bahasa disini. Jam 3 petang tadi berlaku satu insiden dimana seorang pemandu teksi yg bernama MOHD GHULAM MAULA BIN ABDUL RAHIM…..terlalu kurang ajar! Dia membawa teksi seperti orang gila, kemudian dia memberhentikan kereta di hadapan kereta saya dan bertindak menghalang ( block ) kereta saya dan anak buah saya di tengah-tengah jalan. Bukan itu saja, malah dia terus memberhentikan kenderaannya. kalaulah ada lori datang dr belakang…mmg kena sodoklah jawabnya kereta saya.
Kemudian dia turun kereta dan terus marah-marah saya. Mungkin dia ingatkan saya seorang saja di dlm kereta. Kemudian saya menyuruh anak buah saya yg kebetulan bersaiz besar utk menyelesaikan hal ini.Terus dia kecut perut.
Tolonglah kepada semua pemandu teksi. Janganlah jadi pembuli jalan terutamanya kepada kaum wanita. Saya akan laporkan kes ini kepada pihak yg berkenaan dan saya takkan biarkan dia terlepas. Kerana ini membabitkan nyawa. Kalau jadi apa-apa tak ke susah. Patutlah banyak orang yg benci dgn pemandu teksi yg berperangai sebegini.
KERANA NILA SETITIK…ROSAK SUSU SEBELANGA.Hati-hati sebelum buat perangai macam ini. Jadilah seorangg warganegara yg berhemah dan beradab. Nasib baik saya masih lagi dapat istighfar dan fikir panjang…kalau tak..hhmmm.. Hati-hati dgn tingkah laku kita ya wahai pemandu teksi yg berkenaan.”

teksi kaki buli itsmepicture2 - Pemandu Teksi Tunjuk Samseng, Kaki Buli.?

teksi kaki buli itsmepicture3 - Pemandu Teksi Tunjuk Samseng, Kaki Buli.?
Loading...

Tags: #Buli #Kaki #pemandu #Samseng #Teksi #tunjuk

author
Author: 
  Diminta Jadi Ketua Umum Partai, Awkarin: Saya Gak Akan Ditunggangi Pihak Manapun!
  slidegossip.com – Selebgram kondang Awkarin kembali menyita perhatian publik. Setelah sebelumnya ia sempat
  Lucinta Luna Ketahuan Lagi Bernama Asli Muhammad Fatah dan Abash Adalah Wanita Bernama Dian Ayu?
  slidegossip.com – Nama Lucinta Luna sudah lekat dgn imej artis yg tak kenal
  Ketua Juri Debat Bahasa Inggeris Piala Tun Razak akan diambil tindakan – KPM
  Putrajaya, 15 Okt – Isu debat Bahasa Inggeris yg tular di media sosial
  Apa Itu Deepfake dan Inilah Bahayanya
  Aplikasi kamera saat ini sudah sedemikian canggih. Para pengguna sekarang bisa membuat kaki

  Leave a reply "Pemandu Teksi Tunjuk Samseng, Kaki Buli.?"