Pekerja Restoran Ditampar Kerana Menegur Pelanggan Merokok..

Seorang pekerja restoran nasi kandar di Seksyen 25 di Shah Alam ditampar pelanggan yg tidak berpuas hati selepas ditegur agar tidak menghisap rokok di dlm kedai berkenaan.

mEROKOK - Pekerja Restoran Ditampar Kerana Menegur Pelanggan Merokok..

Ketua Polis Daerah Shah Alam, ACP Baharudin Mat Taib berkata dlm kejadian pd Selasa lps pd kira-kira 12.30 tengah hari, pekerja warga India berusia 25 thn berkenaan bagaimanapun tidak mengalami apa-apa kecederaan.

Tambah Baharudin, menurut laporan yg dibuat oleh pemilik restoran itu, pekerjanya ada memberi teguran kepada tiga pelanggan lelaki tempatan berumur lingkungan 30-an yg sedang menghisap rokok di dlm restoran.

“Teguran diberi secara baik tetapi seorang drpada pelanggan berkenaan terus menampar sekali di muka pekerjanya itu dan kemudian mereka terus beredar dr restoran setelah membuat bayaran. Terdapat dua pekerja dan lima pelanggan lain di kedai berkenaan semasa kejadian,” katanya dlm satu kenyataan hari ini.

Kata Baharudin kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan dan suspek yg melakukan perbuatan berkenaan diminta tampil memberi keterangan secara sukarela di balai polis berhampiran.

Pada Oktober lps, Kementerian Kesihatan mengumumkan larangan merokok di semua restoran, kopitiam dan pusat penjaja, malah tempat mkn di ruang terbuka, di seluruh negara, berkuat kuasa 1 Jan 2019.

Mereka yg didapati merokok di kawasan larangan akan didenda sehingga RM10,000 atau berdepan hukuman penjara dua thn manakala premis mkn yg didapati membenarkan pelanggan mereka merokok akan dikenakan hukuman denda maksimum RM2,500.

Sumber : BERNAMA

Loading...

Tags: #Ditampar #kerana #Menegur #Merokok #Pekerja #pelanggan #RESTORAN

author
Author: 
  Ulasan Filem: The Unicorn Store (2019)
  Tahun Terbit | 2019 Pengarah | Brie Larson Pelakon | Brie Larson, Samuel
  Puasa Daud Utk Kekayaan
  Puasa daud utk kekayaan wishnutama, puasa daud utk kekayaan sandiaga, puasa daud utk
  Puasa Pasaran Jawa
  Puasa pasaran jawa hari, puasa pasaran jawa bln, puasa pasaran jawa online, puasa
  Drama Pia Episod 8 – Episod 10
  Drama Pia Episod 8 – Episod 10 : Drama terbaru ganti drama Cinta Non

  Leave a reply "Pekerja Restoran Ditampar Kerana Menegur Pelanggan Merokok.."