My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea

Loading...

10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea | Adusss rambang mata bila masuk dlm website Althea. Semuanya best. Sampai tak tahu nak pilih yg mana sama ada nak pilih skincare atau pun make up. Sebelum ni pun saya pernah cerita mengenai produk yg saya cuba dr althea di sini
WishlistBAlthea - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea

Althea Bare Essentials | Althea Real Fresh Skin Detoxer | Althea Petal Velvet Sunaway | Althea Milk Peel Cream MaskPurito Pure Vitamin C | Althea Holiday Gold Sparkling Box

Hmm lepas timbang tara saya pilih 10 barang ni. Nak tahu apa dia….

1. Marine Blue Make-Up Brush Set
coc marine blue make up brush set thumbnail 03 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Marine Blue Make – Up Brush Set
Kinah ni takde la heavy sangat nak bermake up tapi teringin nak ada satu set berus make up macam ni. Harapnya santa Althealand dapat merealisasikan impian saya ni. Baca review pun semuanya kata best. So, siapa yg baru nak belajar make up blhlah cuba set berus Marine Blue ni. Harganya dlm RM66.00

2. Vue De Pulang – Blur Stick

0718 vue de pulang blur stick thumbnail 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Vue De Pulang – Blur Stick
Siapa yg ada pore tu blh cover dgn Blur Stick ni. Kinah punya pore agak ketara la jugak, so nak make up tu nampak smooth je blh guna blur stick ni utk cover mana yg patut. Harganya pula RM51.00. Kinah suka la dgn packaging dia. Dah la comel je, mudah nak simpan pulak tu.

3. Cover Plus Photo Concealfoundation

1118 shionle cover plus photo concealfoundation photoshop15 thumbnail 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Cover Plus Photo Concealfoundation
Katanya apabila kita guna cover plus photo concealfoundation ni tak payah dah nak guna filter ke ape utk cantikkan gambar. Hmm macam menarik je. Lagipun barang baru masuk ni, tak sabar pulak nak beli foundation ni. Ada dua tona warna, satu light beige dan satu lagi medium beige. Jadi korang blh pilih ikut warna yg sesuai dgn warna kulit. Kalau tanya Kinah, saya pilih light beige sebab ikut warna kulit saya. Harganya RM49.00 saja
4. Tony Moly’s – Panda’s Dream Brightening Eye Base
IMG 20181215 134420 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Panda’s Dream Brightening Eye Base
Sejak dua menjak ni, mata ni nampak sangat dah macam panda, teruk sangat rupanya. Moga dgn adanya Panda’s Dream Brightening Eye Base ni dapatlah membantu mengurangkan mata panda ni bak kata orang Perak “Buruk Bebenor rupenye” . Haa gitu lah diumpamakan. Harganya RM22.00. Blhlah Mr Santa, saya nak yg ni..

5. Deep Colour – 12 Colour Eyeshadow Pallete Glam Shine

color deep 12 color eyeshadow palette glam shine thumbnail 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Deep Colour – 12 Colour Eyeshadow Pallete
Aduh cantik betul warna eyeshadow ni dr Deep Colour ni. Lama jugak duk berkenan yg ni sebenarnya. Harganya pun not bad. Kalau dapat jenama ni blh cuba main-main warna ni nanti. Ish tak sabarnya. Korang kalau berminat juga dgn eyeshadow ni, korang blh click caption di bawah gambar tu. 

6. Althea – Real Fresh Skin Detoxer Set
Real Fresh Skin Detoxer contents 02 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Althea – Real Fresh Skin Detoxer Set
Produk drpada Althea memang tak blh lupa masuk dlm wishlist saya. Skin detoxer ni memang best sebabnya memang dia detox habis kulit muka kita. Kinah punya dah nak habis dah, tu kalau blh nak restock yg detoxer ni. Rasa macam tak lengkap pulak bila tak cuci muka dgn skin detoxer dr Althea ni. Cubalah, dijamin korang akan berpuas hati. Oh ye, kalau korang beli satu set ada potongan harga dr RM86.00 ke RM77.00 saja. Nak beli blh click caption di gambar.

7. Moonshot Honey Coverlet Stick Extreme

moonshot honey coverlet stick extreme 3.5g content image 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Moonshot Honey Coverlet Stick Extreme
Aduh cantiknya warna, ni yg nak grab satu ni. Berkenan pulak dgn warna 901 Take off. Ada tujuh pilihan semuanya tapi dah berkenan yg tu, nak yg tu je la. Ni barang baru masuk ni. Wajib la mencubanya… Harga RM60.00 hmm. Blhkan Mr Santa? Berminat blh click di caption bawah gambar tu ye.
8. Pretti – So Good Foot Peeling Mask

prreti so good foot peeling mask content 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Pretti – So Good Foot Peeling Mask
Penjagaan kaki jangan dilupa. Kali ni saya nak cuba foot peeling mask, lagipun kaki saya ni nampak kering je dan tak pernah lagi guna mask macam ni. Harapnya dapatlah nanti kaki selembut bayi. Wahhh gitewww. Bila baca review drpada pengguna lain, mereka sangat berpuas hati dgn mask dr Pretti ni. Kulit kaki kita akan mengelupas dlm beberapa hari selepas kita gunakannya. Menarik jugak ni.
9. Nature Republic – Argan Essential Deep Care Shampoo
0918 naturerepublic argan essential deep care shampoo thumbnail 01 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
Nature Republic – Argan Essential Deep Care Shampoo
Banyak dah saya cuba shampoo tapi semua tak serasi. Hai entahlah. Kali ni nak cuba pulak shampoo dr Nature Republic, siap ada kandungan argan lagi. Harapnya syampu ni serasi la dgn saya. Harganya takdela mahal mana pun dlm RM38.00. 
10. SKIN&LAB – Dr. Vita Clinic Gently Vita Exfoliator
feeling gel 02 - My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea
SKIN&LAB – Dr. Vita Clinic Gently Vita Exfoliator
Haaa ni dia pilihan terakhir saya. Muka kita ni sebenarnya kena scrub lebih kurang dua kali seminggu utk menyingkirkan sel-sel kulit mati. Nampak yg ni macam menarik je dan lebih mudah nak apply di muka ni. Nak cuba blh click di caption di bawah gambr tu.
Pheww berpeluh saya senaraikan wishlist ni tau. Semuanya ada 10. Kot kot la salah satu ni dapat ditunaikan. Hohoho. Korang pulak pilih apa utk wishlist ni? Share la dgn saya. Korang yg berminat nak dapatkan Korean Beauty blhlah layari website click je di sini >>> https://my.althea.kr/
Loading...

Tags: #ALTHEA #Barang #Beli #Kinah #Wishlist

author
Author: 
    Pertimbang bonus sebulan gaji, semak semula SSM – CUEPACS
    GEORGETOWN: Kerajaan diharap mempertimbangkan pemberian bonus sekurang-kurang sebulan gaji kepada penjawat awam dlm
    MATXI Corp Sambut Ulangtahun Ke 2 Penuh Gemilang
    Assalamualaikum Tahniah MATXI Corp atas ulang thn ke 2 pd 21 Sept lps.
    Dijambak Haters dan Ketahuan Botak, Lucinta Luna Ngamuk di Tempat Umum!
    slidegossip.com – Lucinta Luna kembali jadi perbincangan publik. Seperti terlihat dlm video yg
    Lirik Lagu Ilir 7 ‘Entah Apa yg Merasukimu’ Langsung Viral di Media Sosial!
    slidegossip.com – Lagu berjudul ‘Entah Apa yg Merasukimu’ tiba-tiba saja jadi viral di

    Leave a reply "My Wishlist | 10 Barang yg Kinah Nak Beli di Althea"